"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Winterwhite


 Ihana pakkastalvi ehti piipahtamaan täälläkin. 


Innostuin napsimaan kuvia pihaltamme aikamoisen satsin. 


Sen kummempia sensuroimatta laitan ne tänne kaikki.


Nyt tosin nämä talven huurruttamat kuvat ovat pelkkää haavetta, sillä lämmin sää on sulatellut melkein kaiken lumen pois. 


En vain saanut aikaiseksi laittaa kuvia niiden ottohetkellä.


 Kasvihuoneen ikkunat ovat niin kauniita huurtuessaan.


 Nyt vaan odotellaan uusia pakkasia ja kunnon talven tuloa.


Talvinen kasvihuoneemme vähän kauempaa kuvattuna.


 Taustalla näkyvän aidan motivoiduimme rakentamaan lasten myötä, piti saada piha pienille turvalliseksi. Luulimme saavamme aidan tehtyä isyysloman aikana, mutta emme arvanneetkaan, miten pieni vauva sai meidät täysin lumoihinsa täyttäen arkemme pitkäksi aikaa - siis onneksi! Kyllähän tuo aita saatiin tehtyä vähän myöhemminkin.


Sama talonnurkka ja katajat vähän vielä kauempaa kuvattuna. 


Kyllä näissä vanhoissa taloissa on nähty paljon vaivaa rakennusten yksityiskohtien tekemisessä. On käytetty monenlaisia listoja, sormipaneelia ja räystään allakin on valtava määrä sorvattuja puupalikoita. Niiden olemassaololle en ole keksinyt muuta syytä kuin koristeellisuuden. En voisi kuvitella näitä tehtävän uusiin taloihin.


 Pihan perällä näkyvän ulkorakennus on uudisrakennus. Olemme pyrkineet saamaan sen vanhan talon kanssa samanhenkiseksi. 


Siellä on muun muassa saunatilat, joita emme halunneet päärakennukseen tilanpuutteen ja myös kosteusvaarojen vuoksi. Emme välittäneet myöskään muuttaa talon alkuperäistä huonerakennetta niin radikaalisti, että sauna olisi saatu mahtumaan sinne. 

 Ennen rakentamista pihallamme oli pikkuinen mäntymetsäalue. Yritimme säästää mahdollisimman paljon mäntyjä - surin jokaista kadettua puuta. 


Nyt meillä on jäljellä tällainen puolen aarin metsä:D

Niin ja porttimme on muuten pikku hiljaa valmistunut. Vielä puuttuu muutama yksityiskohta, joten siitä kuvia sen valmistuttua.


 No tulipa näitä kuvia tosiaan otettua ja kirjoiteltua niitä näitä. Kiitos teille, jotka jaksoitte katsoa loppuun saakka:D

Iloa ja onnea uudelle vuodelle, olkoon se täynnä niitä asioita, joista tällä alkaneelle vuodelle haaveilet♥

Lämmöllä

21 kommenttia:

 1. Kaunista, minä kanssa pidän osin vanhasta, ei uusissa tunnu olevan luonnetta..
  Viimeyönä on tullut läjäpäin lunta ja pakkanen saapuu takaisin :)
  Kyllä ne asiat kerkii tekeen, vaikka ei heti aikataulut pidäkään, ei hätää..
  Oikein iloista vuoden alkua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen sellainen haaveilija, että hommat valmistuvat pikku hiljaa ja inspiraation iskiessä. Päätösten teko ja suunnittelu vie aina oman aikansa...
   Kiitos ja samoin sinulle♥

   Poista
 2. Onpa teillä kaunis iso piha ja niin hurmaava puutalo! Kasvihuonekin on kovin suloinen myös näin talvella. Eiköhän niitä pakkasia taas kohta tule ja jollen väärin muista luvassa olisi myös lähipäivinä auringonpaistetta! Mukavaa päivänjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3 Ei tuo piha kovin iso ole - kuvat taitavat antaa todellisuutta isomman vaikutelman:)
   Pakkassäätä odotellessa mukavaa jatkoa sinullekin♥

   Poista
 3. Kivoja ja talvisia kuvia. Tänne tuiskusi onneksi lunta eilen taas ja lisää näyttäisi tulevan. Välillä täältäkin suli lumet pois ja pelkkää vesisadetta vaan monta päivää. :/ Jospa sais näistä lumista nauttia pitenpään!

  Todellakin on kaunis talo teillä. Monta kertaa ollaan miehen kanssa juteltu tuosta vanhojen talojen koristeellisuudesta. Silloin kun koristeet piti tehdä käsityönä alusta loppuun, niin kyllä talot olivat täynnä kauniita yksityiskohtia. Nyt kun rakennusteknisesti olisi helpompi toteuttaa yksityiskohtia (konesorvit jne) niin kappas. Talot tuppaa olemaan tylsiä palikoita. Kummallista.

  Tuleeko teillä saunottua usein, kun sauna on ulkorakennuksessa? No eipä kyllä.. meillä on rivarissa vaivaton (tylsä) sähkökiuassauna, joka toimii romuvarastona. Viimeksi saunottiin kesällä.. XD

  Mukavaa vuoden alkua. Täällä mä käyn kurkkimassa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanan pitkästä kommentistasi! Koristeellisuus on tosiaan karsittu nykyisin aika vähiin, ehkäpä rakennuskulttuuri kuvastaa aina omaa aikaansa. Näissä vanhoissa taloissa alkuperäistä kuitenkin kannattaa vaalia.
   Sauna on meilläkin aika harvoin käytössä. Se ei johdu niinkään sijainnista, vaan ollaan ihan muuten huonoja saunomaan:)
   Samoin sinulle - kiva, kun piipahtelet<3

   Poista
 4. Voi miten ihana talo teillä on, olipa kiva nähdä kotinne ulkopuoleltakin! Kyllä ennen on rakennettu niin paljon kauniimpia rakennuksia, sääli että niitä on hävitetty surutta niin paljon pois. En voisi kuvitella asuvani missään modernissa laatikossa, mistä puuttuu se aito kodin henki...mutta tottakai...makuja on monenlaisia eikä yhtä oikeaa ole olemassakaan :)
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos♥ Aika moni kyseli meiltäkin aikoinaan, aiommeko rakentaa tontille uuden talon vanhan rötiskän tilalle. Rikkinäiset ikkunat ja rapistuneet ulkopinnat saattavat hämätä aika tavalla. Kaikki eivät näe vanhan rakennuksen mahdollisuuksia, ja onhan korjaamisessa aikamoinen urakka. Puurtamista, heittäytymistä, uuden opettelua, keskeneräisyyden sietokykyä ja lujaa uskoa tämäkin on vaatinut..sekä kunnioitusta ja rakkautta vanhaan:)
   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Kaunis talo, piha ja kuurankukat!
  Sitä minä ihmettelen, että miten ihmeessä entisaikaan oli aikaa tehdä kaikenmaailman koristeita, kun ne tehtiin vieläpä käsin?
  Nyt vaikka on vehkeet ja vempeleet, niin harvemmin kukaan kerkiää mitään koristeita taloihinsa tehdä...
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kuurankukat ovat kyllä niin lumoavaa katseltavaa<3 Kai se talonrakentaminen oli ennen pikkuisen verkkaisempaa, ja taitavia työntekijöitä ehkäpä helpommin saatavilla... Nykyisin amattilaisia joutuu välillä oikein metsästämään, ja työn teettäminen on tosi arvokasta.
   Ihanaista uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 6. Kaunista on teillä ja upea talo. Hienoa, että mietitte nuo ratkaisut vanhan talon kannalta järkevästi! Puut kasvavat takaisin, mitä niitä suremaan, kun harvennustakin pitää silloin tällöin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Pilvi<3 En tiedä, mikä noissa männyissä oikein on. Ehkä ajattelisin toisin, jos asuisin metsän laidalla kaupunkialueen sijaan. Niillä on kestänyt niin kauan kasvaa nykyiseen komeuteensa, ja moottorisahalla ne ovat muutamassa minuutissa nurin. Uudet taimet eivät meidän elinaikana ehdi kasvaa tuollaisiksi. Taidan olla liian tunteellinen tässä(kin) asiassa. Voit vaan kuvitella, millaista pohtimista aiheuttaa se, että tuo puolen aarin metsämme on alkanut viedä aika paljon pihaltamme auringonvaloa . toinen asia, mitä rakastan...:D

   Poista
 7. Ihania kuvia! Kyllä entisaikoina arvostettiin kauneutta ja yksilöllisyyttä ihanasti, arvostettiin sitä oman käden jälkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Kyllä puusepän taitoja on tosiaan tarvittu tämänkin talon rakentamisessa:)

   Poista
 8. Ihania kuurankukkia ja lumipitsejä. Ja nuo vanhojen talojen pienet, sievät yksityiskohdat...Niitä ei väsy ihailemaan...

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos<3 Nyt on taas pakkanen kiristynyt - toivottavasti talvi tulee takaisin:)

   Poista
 10. On tuo teidän talovanhus jos niin voi sanoa, kaunis yksityiskohdiltaan ja väriltään ! Ja kasvihuone, oioioi...olen sitä aiemminkin ihaillut...silloin tomaattien aikaan...
  Upeita talvikuvia...tulisipa se talvi taas tännekin !
  Ihanaa viikonjatkoa ❤️

  VastaaPoista
 11. Miten kaunis talvinen puutarha teillä! Kuurakukat ovat kyllä upeita talven taideteoksia! :)
  Miten suloinen kasvihuone niin kauniine ikkunoineen! <3
  Voin vain kuvitella miten ihana lähteä saunomaan pihan polkuja pitkin, vähän niinkuin olisi mökillä. ;)

  Kaikkea hyvää alkaneelle uudelle vuodellesi! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
 12. Jostain syystä en pääse vastaamaan näihin viimeisiin kommentteihin, joten kiittelen niistä näin yhteisesti. Kiitoshalit siis Tiinalle ja Empulle<3 Talovanhuksemme on maalattu sen alkuperäisillä väreillä - minustakin ne sopivat talomme henkeen. Kasvihuone ilahduttaa minua tosi paljon - se oli mieheni lahja minulle, kun täytin joskus jotain pyöreita:) Kiitos ja samoin teille molemmille♥

  VastaaPoista