"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Yhteinen tuunailupäivä


Yhteinen kuuden hengen tuunailupäivämme on saatu pidettyä.  Pääartikkelimme olivat puulatikot, joita olen hakenut marjanmyyjiltä ja kaupoista, mutta kaikki olivat ottaneet mukaansa muutakin maalattavaa. Tämä päivähän liittyi antamme lahjaan, jossa yhtenä osana oli since 1965-tuotteiden "lanseeraus". Oli kyllä aika vitsikästä matkustaa 1,5 tuntia ja raahata puulaatikoita edestakaisin, mutta yhdessä oleminenhan tässä oli se juttu:)


Lahjan saaja tekikin logon omasta syntymävuodestaan, ja me muut muunlaisia logoja.


Itse tein sabluunan, jossa on talomme rakennusvuosi. Tätä suunnittelen käyttäväni myöhemmin muissakin tuunailuissani.

Päivä oli oikeastaan Country French- teemainen, sillä kaikki olimme hankkineet näitä eri värisiä jauhemaaleja ja lainailimme toisillemme omista sävyistämme logojen töpsöttelyyn. Itselläni oli valkoinen paketti, jonka sain blogiyhteistyön merkeissä Country Frenchiltä. Tämä ekologinen ja turvallinen maali on minulle entuudestaan tuttua, mutta muut kokeilivat sitä ensimmäistä kertaa ja tuntuivat ihastuvan kovasti sen kauniiseen mattapintaiseen jälkeen.


 Teimme jauhemaalista sekoituksia 1 osa maalijauhetta ja 2 osaa vettä. Valmistaja kylläkin suosittelee sekoittamaan koko pussin sisällön 6 dl vettä, mutta emme olisi saaneet millään kulumaan sellaista maalimäärää näissä talkoissa, ja tuo sekoitussuhde toimi oikein hyvin, ja jälki on ihanaa. Maalia täytyy vain muistaa sekoittaa tosi hyvin sekä valmistettaessa että välillä maalauksien lomassakin. Hankin kirpparilta vispilän varta vasten tähän hommaan, jotta maaliin ei jäisi jauhekokkareita.


Sain tehtyä näillä turvallisilla maaleilla tuunatun laatikon, jonka ajattelin ottaa käyttöön kuinkas muutenkaan - hedelmälaatikoksi keittiöön. Tämä ajatus taisi alunperin tulla Kotona Annin kanssa- blogista.


Ups, hedelmiä sattui kuvaushetkellä olla aika niukasti:D En myöskään voinut ottaa enää ennen-kuvaa, sillä edellinen rottinkinen hedelmäkori löysi 50 sentillä uuden kodin kirppariviikonloppunamme.


Hedelmälaatikot saivat nyt käsittelyssämme uuden elämän - muutenhan ne olisivat todennäköisesti menneet poltettavaksi. Minua jotenkin innostaa tosi paljon juuri tällainen tuunausmuoto, joka muuttaa hylätyn tavaran käyttökelpoiseksi. Laatikoita jäi vielä jonkun verran, joten ehkäpä tuunailen näitä vielä lisää jonain päivänä.


Tässä vielä kuva päivän omasta urakastani ennen tuunausta. Nuo taulutelineet löytyivät spr:n kirppikseltä muistaakseni 50 snt/kpl. Sattuivat olemaan samanmallisia. Taas tuli hankittua muutama niihin sopiva kehyskin. Niitä suunnittelen käyttäväni juhlakattauksissa menu-kyltteinä tai sitten ihan vaan taulutelineinä. Niin ja voihan niistä vaikka tehdä liitutaulujakin:D


Pikkulaatikko pääsi siis keittiöön, mutta isompi odottaa vielä käyttötarkoitustaan.


Eiköhän senkin jollain romppeella täyty.


No niin, näin päästiinkin siis takaisin maalauspostausten pariin:)

Töiden alkaminen on vienyt harmittavasti aikaa näiltä tuunailuilta ja täällä blogistaniassa pyörimiseltä -  en ole edes oikein ehtinyt lueskelemaan muiden ihania postauksia. Toivottavasti tilanne tasaantuu työkuvioihin taas totuttuani.

kesähalauksin


19 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta kuulostaa tuo tuunaaminen yhdessä. Yhdessä tekeminen on aina mukavaa ja siinä voi vinkkailla toisille ideoita ja oppia uutta. Hieno juttu, vaivan väärti.
  Ja ihania nuo laatikot. Ja liitutaulut! Maalaatko muuten lasin vai sen pohjalevyn päälle sen liitutaulumaalin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä mukavaa yhdessäoloa, ja välillä tietenkin kokkailtiin yhdessä ja ehdittiin hakea kantarellit metsästä iltapalapiirakkaamme.
   Olen käyttänyt tuunaamiini liitutauluihin liitutaulutarraa, joka on parhaimmillaan lasin pinnassa. Luullakseni liitutaulumaali ei tartu lasiin, joten sillä tehdessä täytyy pitäisi olla puuta tms. Näissä kirppiksen halpiskehyksissä ei ole kunnon taustalevyjä - pelkät pahvit tai nekin tippuneet pois, joten mielestäni näitä tuunattaessa tuo tarra taitaa olla ainoa vaihtoehto.

   Poista
 2. Voi miten mukavaa tuollainen yhdessä tuunaaminen ;;) Ja ihania nuo laatikot :) Vitsit miten helposti maalilla saa uutta pintaa aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikoita tuli minustakin kivoja. Samankokoiset laatikot voi pinota päällekkäin, joten useamman maalaaminen voisi kyllä olla järkevää. Laatikoista saisi myös tehtyä pieniä hyllyjä...hmmm...täytyy vielä ideoida lisää:)

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä niin mukavalta tuollainen yhteinen tuunailuilta! Ihania juttuja olette saaneet aikaiseksi. Mukavaa viikonjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli vähän kuin ompeluseura, mutta maalaamisen merkeissä:D Kiitos sinulle inspiraatiosta. Olen kyllä ennenkin maalaillut hedelmälaatikoita, mutta sinun blogissasi näin tämän pienemmän laatikon tuunattuna ja innostuin tekemään meillekin tuon hedelmälaatikon!

   Poista
 4. Ihanaa yhdessäoloa ja tuunailua - mikä sen kivempaa kun tehdä muiden innokkaiden kanssa ja kaunista jälkeäkin ootte saanut aikaiseksi! Se on kyllä mahtava asia kun saa pelastettua roskiin meneviä juttuja ja tietenkin siihen tarvitaan mielikuvitusta ja luovuutta että niille keksii uuden käyttötarkoituksen! Mutta nämä ainakin löytyvät sinulta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi<3 Minusta tuntuu todella innostavalta tuunata arvottomasta käyttökelpoista tavaraa. Se on sellaista rentoa hommaa, eikä haittaa, jos jokin menee pieleen.

   Poista
 5. Ihanaa yhdessäoloa ja tuunailua - mikä sen kivempaa kun tehdä muiden innokkaiden kanssa ja kaunista jälkeäkin ootte saanut aikaiseksi! Se on kyllä mahtava asia kun saa pelastettua roskiin meneviä juttuja ja tietenkin siihen tarvitaan mielikuvitusta ja luovuutta että niille keksii uuden käyttötarkoituksen! Mutta nämä ainakin löytyvät sinulta :))

  VastaaPoista
 6. Loistava tuunaus idea ja hieno lopputulos. Kaikkein hienointa on tuo idea yhdessä tekemisestä!!! huomaan, että minulla on ihan selvästu tällainen luovuuskausi meneillään ja nyt vuorotteluvapaani alussa voin todeta, että on ihana suunnitella ja toteuttaa omia (ja muiden) ideoita, kun työt eivät haittaa. Suosittelen kokeilemaan, vaikka vähän lyhyempääkin jaksoa...Tsemppia ja iloa työhön...ja tuunauksiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu<3 Vaikka pidänkin työstäni tosi paljon, se kyllä haittaa oikein tosissaan omia projektejan... Vuorotteluvapaa kuulostaa luksukselta - ihan takuulla saa aikaiseksi paljon sellaista, joka muuten jäisi työn vaatiman energian jalkoihin.

   Poista
 7. No voi kun kivoja olette saaneet yhdessä tuunattua, noista jutuista tykkään minäkin kun voi antaa vanhoille tavaroille uuden ilmeen ja elämän ! Mullakin syntyi uusia simppeleitä tauluja ykskaks tässä :)
  Ihanan lämmintä elokuun loppua sinulle <3

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva tuunaus :) Mulla on kanssa tollanen laatikko odottelemas maalausta, täytyis se sapluuna vaan saada tehtyä..

  VastaaPoista
 9. Ihania tuunauksia sinulla ja kiva päästä lukijaksi blogiisi!! Ostin pari beessiä lampunvarjostinta ja ajattelin tuunata niitä vähän, maalata ehkä mustaksi. Onko sinulla antaa vinkkiä miten ne voisi maalata?
  Tervetuloa vierailemaan myös minun blogiini... olen pikkuhiljaa aloitellut sitä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida osata antaa ohjeita muille, sillä taidan olla sellainen kokeileva maalari, jolla ei kaikki aina suju niin kuin Strömsösä:D
   Kitos kutsusta<3

   Poista
 10. Nuo laatikot ovat ihanan moni käyttöisiä. Täytyisikin lähikaupasta käydä metsästämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa metsästellä - niistä saa tuunaamalla kivoja:)

   Poista
 11. Mihin kategoriaan tämä käyttämäsi jauhemaali kuuluu? Käytetäänkö siitä myös nimeä pulverimaalaus? Hain nimittäin metallisille puutarhakalusteille maalausohjetta jauhemaali-termillä ja päädyin tänne blogiin. Metallin pulverimaalausta näkyy tekevän muutama firma, ja tuo lienee oikea juttu kalusteilleni.
  https://www.sewestek.fi/pulverimaalaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi.
   Tätä jauhemaalia ei enää valmisteta. Tämäntyyppisestä maalista käytetaan usein termiä kalkkimaali, jos sopii vain sisäkäyttöön ja on herkkä kulutukselle eikä kestä kosteutta. Valitettavasti en ole maalien asiantuntija eli en osaa neuvoa muuta kuin, että tätä maalia ei voi käyttää ulkokalusteisiin. Tsemppiä maalausurakkaan:)

   Poista