"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 26. joulukuuta 2015

Pitsistä lumihiutaleiksi


Ihana joulun tunnelma viipyilee mielissä edelleen. Tapaninpäivänä rauhoitumme viettämään aikaa oman perheen kesken, ja nyt on pieni hetki viimeistellä ennen joulua aloittamani postaus.

 Niin vaan piti vielä jouluviikollakin kaivaa maalipensseli ja valkoinen maali esiin, sillä joulukoristelaatikosta ei löytynyt tämän vuoden tunnelmiin sopivia kuusenkoristeita.


Kuusemme on ennätyspieni, omalta pihalta napattu väärään paikkaan kasvihuoneen kupeeseen itsestään ilmestynyt  yksilö. Hugon vuoksi päätimme vielä tänäkin jouluna tyytyä pöytäkuuseen. Isot pallot ja könnökset eivät sen hennoille oksille sopineet. 

Haaveilin valkoisista lumihiutaleista pikkukuusemme oksille, ja niitähän se sitten saikin.


Minulla oli kätköissäni wanhaa wirkattua lakanapitsiä, joka valitettavasti oli niin rikkinäistä ja kellastunutta, että sen käyttöä sellaisenaan ei voinut ajatellakaan. Olin säästänyt sitä tuunailua silmällä pitäen. Tuo tuunausinto vaan odotutti itseään ja iski siis vasta muutama päivä ennen joulua.


Leikkasin rikkinäisestä pitsinpalasta mahdollisimman monta isompaa lumihiutaletta ja loput leikkasin  pieniksi lumikiteiksi.


Koska pitsi tosiaan oli muuttunut aikojen saatossa ruskeankeltaiseksi, sutikoin pitsinpalat molemmin puolin valkoisella maalilla. Maali myös jäyksisti pitsiä juuri sopivasti.Tässä hommassa oli muuten ihan mahtavaa, että olimme ehtineet tuhota muutaman suklaarasian jouluvalmisteluja tehdessämme, sillä konvehtirasian välimuovit ja kotelot olivat ihan parhaita sutikoimis- ja kuivatusalustoja. Pitsit pystyi maalaamaan heti molemmin puolin, eivätkä jääneet suklaalta vapautuneisiin koloihin kiinni. Suosittelen!!!


Vielä langat paikoilleen, ja kuusenkoristelu pääsi vauhtiin.Rakastan tätä yhdessä puuhailua ja perheen yhdessäoloa kuusen koristelun merkeissä. Perinteisesti avaamme konvehtirasian (tänä jouluna tässä vaiheessa kolmas rasia) ja haluan aina kuunnella saman Mel Tormen joululaulun The Christmas song, joka alkaa sanoilla "Hiljaa leijaa maahan hiutaleet". Löysin siitä nostalgisen vintageversion itse säveltäjän laulamana. Linkki siihen tässä: KLIK tai ehkä onnistuu alla olevaa kuvaa klikkaamalla.


Näiden sävelien myötä joulun ihaninta yhdessäolon jatkoa teille kaikille♥

jouluhalauksin

22 kommenttia:

 1. Ihana idea, näitähän voisi käyttää koristeena myös joululahjoissa!

  VastaaPoista
 2. Upeaa että saivat uuden elämän! Todella somia tuli. Oma mummikin aina laittoi lakanoihin ja pyyhkeisiin pitsit, mikä työ!

  Tunnelmallista tapaninpäivän iltaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Nuo vanhat pitsit ovat arvokasta käsityötä. Nämä riekaleet olivat niin huonossa kunnossa, ettei pitsinä säilyttäminen enää onnistunut. Nyt niillä on tosiaan uusi elämä:)
   Samoin sinulle♥

   Poista
 3. Onpa kiva idea taas kerran, lumihiutaleet kaunistuivat vielä entisestään valkoisella maalilla !
  On tämä joulun aika parhainta läheisten kanssa ollessa,
  mitä ihaninta joulun aikaa teille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo maali myös kovetti pitsinpalat sopivasti, jotta pysyvät suorina roikkuessaan kuusen oksilla.
   Yhdessäolohan sen joulun tunnelman minullekin tuo. Onneksi loma jatkuu edelleen. ja näitä onnenhetkiä voi kartuttaa edelleen<3
   Kiitos ja samoin teille♥

   Poista
 4. Minullakin on siskoni virkkaamat hiutaleet kuusessa.Rasvattomalla maidolla kovetetut! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla tuosta rasvattomasta maidosta, sehän olisikin myrkytön ja turvallinen aine tähän hommaan. Näihin vanhoihin kulahtaneisiin pitseihin oli pakko käyttää maalia, sillä osa pitseistä oli ihan ruskeita ja loput kellastuneita. Valkoinen maali raikasti sävyn:)

   Poista
 5. HYvä idea tuo maalaaminen ja vanha kaunis pitsi päätyi uusiokäyttöön:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Kierrätyksestä tulee kyllä aina hyvä mieli:)

   Poista
 6. Olipa hieno uusiokäyttöidea ja tuo "kuivatusteline-idea" vasta olikin. Pitäisköhän itsekin aloittaa joku maalaisoperaatio, niin voi hyvällä omallatunnolla syödä suklaata :) Oikein mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Kuivatustelineitä on täällä tullut tyhjennettyä tässä viime päivinä luvattoman paljon:D Nyt siis olisi minullakin uusia kuvatusalustoja maalailuihin:)

   Poista
 7. Voi mikä hieno idea, kiitos! Tuollaiset kelpaisi minullekkin. Tämä laitetaan kyllä korvan taakse. Sopivat varmasti myös koristeeksi ikkunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vaan<3 Kauniita pitsejä on aika usein kirppareilla ja rikkinäiset saa varmasti puoli-ilmaiseksi:) Lumihiutaleet sopisivat tosiaan ikkunaankin. Nämä eivät oikeastaan ole kovin jouluisia, joten ne saisivat olla ikkunassa koko talviajan.

   Poista
 8. Voi miten suloisia ja hyvä idea jatkokäyttöön rikkinäiselle pitsille.

  VastaaPoista
 9. Olipas hybä idea! Tuolla on käyttöä tulevaisuudessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Mietin juuri, että voisin hakea oksia maljakkoon ja siirtää maalatut pitsihiutaleet joulun jälkeen oksien koristeiksi.

   Poista
 10. Vitsi miten kauniita, todella!

  Valoisaa vuodenvaihdetta sinulle ja onnea vuodelle 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei saa aikaiseksi virkata alusta saakka itse lumihiutaleita, on vanhan pitsin tuunailu hyvä vaihtoehto:)
   Kiitos ihanista toivotuksista ja samoin sinulle<3

   Poista
 11. Ihana idea... kun vain muistaisi ensi joulun aikaan... tosin minulla on joulun alla töissä melkein vuoden kiireisintä aikaa, joten tänäkin vuonna jäi kaikki askartelut väliin... pipparit saatiin sentään leivottua ja vähän koristeltua kotia.
  Hyvää Uutta Vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös on töissä aikamoista huisketta ennen joulua. Siksipä ehdinkin käyttää maalisutia vasta aatonaattona:D Monta muutakin kivaa juttua oli mielessä, mutta kaikkeen eivät paukut vaan riittäneet.
   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista