"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pietra di lecce perla


Mainitsin täällä jo aiemmin, että pienen eteisemme remontti on käynnistynyt. Aika verkkaisessa tahdissa täällä on kuitenkin edetty, sillä niin kuin usein remonteissa käy, se laajeneekin kaikkiin pintoihin. 


Sävyjen ja materiaalien etsimiseen on mennyt aikaa, mutta nyt suunnitelmat alkavat vähitellen hahmottua, sillä löysin ihan huippuihanat lattiakaakelit Väriraumasta, josta on aiemminkin tullut hankittua yhtä jos toista - meillä kun tuntuu aina olevan jonkun paikan kunnostus meneillään. 


Suunnittelin ensin, että lattiaan tulisi grafiitin tai savunharmaat melko isot suorakaiteen malliset kaakelit. Napsin kännykkään kuvia hyvistä ehdokkaista ja sain myös tosi mukavan ja ammattitaitoisen myyjän avukseni. Hän ehdotti, että ottaisin muutaman laatan kotiinkin soviteltavaksi.  

Oli todella hyvä, että kokeilin laattoja kotona, sillä sekä väri että koko menivät uusiksi. Eteiseen taitaisikin sopia vähän vaalampi sävy ja pienempi laattakoko. 


Olin silitellyt ja ihastellut Väriraumassa vanhahtavan tunnelmaista Pietra di lecce perla-laattaa jo ensimmäisellä käyntikerrallani. Reunat ovat vähän epäsymmetriset ja sävy eläväpintainen vaaleanharmaa, jossa on aavistus beigen sävyä - ihan kuin vanhan talon kulunut kivilattia. Kun näin kaakelit uudestaan, tiesin heti, että tässä ovat unelmieni lattialaatat.

Sama ihana myyjä auttoi laskemaan määriä ja löytämään täydellisen saumasävyn näihin kaakeleihin sekä pohti kanssamme ladontavaihtoehtoja, joissa laattojen leikkaamista joutuisi tekemään mahdollisimman vähän.

Oli kyllä niin miellyttävää asiointia - hyvän palvelun ja laadukkaan monipuolisen valikoiman kombinaatio on kyllä todella kohdillaan - kiitos väriraumalaisille vielä täältä bloginkin kautta:)


Tilasimme loppujen lopuksi kahta eri laattakokoa, jotta kokonaisuudesta tulisi eläväpintaisempi. Nyt täällä onkin sommiteltu erilaisia vaihtoehtoja 30x30 ja 30x 50 senttisten laattojen ladontaan. 


Ennen kun päästään laatoittamaan, pitäisi kuitenkin kunnostaa seinät ja maalata katto. Seinien sävyksi on valikoitunut grafiitin harmaa ja katto, listat sekä tilaan rakennettava uusi sähkökaappi maalataan valkoisiksi. 


Seuraavaksi pitäisi löytää tilaan vanhan talon tyyliin sopiva kattovalaisin sekä puutavaraa kaapin rakentamiseen ja muutama listakin pitäisi vielä hankkia. Yllättävän paljon vaan on hommaa  pienessäkin tilassa. 

Auringonpilkahduksia viikkoonne, ihanat lukijani<3

halauksin

20 kommenttia:

 1. Ihana värimaailma! Varmasti tulee kaunis lopputulos! Jäänkin odottelemaan kuvia valmiista eteisestä! Leppoisaa iltaa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Meillä ei varsinaisesti ole asetettu tiukkoja aikatauluja tämän projektin osalle, mutta laitan varmasti kuvia myös työvaiheista ja tietenkin lopputuloksesta, kun sen aika on:)

   Poista
 2. Aivan ihanat laatat! <3 Voi kun tässä herää itselläkin remonttikuume, vaan kun olisi aikaa ja osaamista...
  Kahdesta erikokoisesta laatasta varmasti tuleekin hyvä kombo.
  Kevättä ja iloa sinne remontin pyörteisiin. Annin tavoin minäkin jään odottelemaan valmista lattiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla ei ole aikaa eikä oikein osaamistakaan nyt, kun remontti laajeni maalaamista suuremmaksi:D Niin sitä silti vaan tuli aloitettua tämä urakka:D
   Tällaiset kommentit kyllä motivoivat tekemään - kiitos<3

   Poista
 3. Oi miten kauniilta tuo laatta näyttää. Ja mielleyhtymä vanhan, kuluneen kivitalon lattiasta kuulostaa todella hyvältä. Tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi<3 Tuo tunnelma juuri sai minut ihastumaan näihin lattialaattoihin - nyt ainakin tuntuisi, että ovat täydelliset kotiimme:)

   Poista
 4. Kauniin laatan olet valinnut. Jään odottelemaan miltä eteisenne näyttää valmiina! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, innolla sitä valmista itsekin odottelen - jospa pääsiäislomalla saataisiin vähän vauhtia hommiin:)

   Poista
 5. Onpa tosi kauniita laattoja! Ihanan värisiä ja niin kauniin pelkistettyjä!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sävy on jännä, sillä jossain valossa se on selvästi harmaa ja välillä taas laatat näyttävät enemmänkin beigeltä.
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 6. Kauniit laatat, mielenkiinnolla odotan kuvaa valmiista. Mukavaa remppailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Vanhoja laattoja ei ole vielä purettu, joten valmista pintaa joutuu kyllä jonkin aikaa odottelemaan:D

   Poista
 7. Kiva saada pintoja päivitettyä...ja lopputulos on taatusti kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koko ruljanssi alkoi oikeastaan kaameasta sähkökaapista, joka oli tarkoitus uusia, No siitäpä remontti levisi koko tilaan:) Kiitos♥

   Poista
 8. Kauniin harmonisia värejä olet valinnut. Niin se taitaa olla, että pienen tilan remppa vaatii aivan yhtä paljon suunnittelua kuin isokin. Ja esim. tuo laattakoon valinta pienessä tilassa: HIenosti keksitty, että kahta eri kokoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Näistä laatoista oli tehty upean näköinen mallilaatoitus Värirauman esittelytelineeseen - siitä idea tuli kahteen kokoon. Meillä materiaalien hannkinta on haasteellista, sillä listoja ja kaappiin tarvittavaa sopivaa materoiaalia ei tahdo löytyä mistään - pitää ehkä teettää, joten on hidasta hommaa. Onneksi laatat ja laatoitukseen liittyvät materiaalit on nyt kuitenkin hankittuna<3

   Poista
 9. Kauniit laatat! Tuo laattojen valinta ja kokojen miettiminen on aina vähän haastellista puuhaa, niinkuin maalienkin..kun ei oikein koskaan sitä lopputulosta näe kuin vasta sitten kun on valmista:) Edellisessä asunnossa jännitti kun tehtiin kylppäriremonttia, että onko valittu laatta liian sininen..ei onneksi ollut vaan juuri sellainen kun oli kuviteltukin,vaikka pienestä laatasta tuota väriä peilattiin seinään:) Mukavia remontti hetkiä ja siitä tulee varmasti kaunis:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on valintoihinn mennyt paljon aikaa - onneksi tuli tuo sovittelun mahdollisuus, sillä muuten olisi tainnut tulla huonoja valintoja. Eteisen maalin kanssa meille kävi vähän samansuuntaisesti: vaalensin grafiitinharmaata aika paljon valkoisella ennen kuin olin tyytyväinen sävyyn. Seinät on siis kertaalleen maalattu tässä vaiheessa, mutta hommaa riittää vielä melkoisesti:)

   Poista
 10. Onpa kauniita ja sopivat teille, kuin nenä päähän. <3 Se on muuten niin totta, jos yhden paikan remppaa tai suursiivoaa, näkee toisen paikan/kohdan romuluisuuden ja kierre alkakoon.

  Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Saapa nähdä, millainen kierre tästä pienestä sohaisusta oikein alkaakaan:D

   Poista