"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Komeroremppaa


Näiden lumien aikaan eli talvilomapäivinä aloittelimme pientä komeroremppaa.


Nythän tästä valkoisuudesta on muisto vain jäljellä.


Mutta siis remonttiin:
uudistusta kaipaava vaatekomero sijaitsee rappusten alla, ja se on ollut pimeä ja tursunnut vaatetta ja tavaraa niin, että sieltä ei oikein ole löytänyt mitään. Tästä tilanteesta en pystynyt ottamaan kuvia - tiukkaa tekivät nämä "ennen remppaa"- kuvatkin:D


Seinät ja katto ovat olleet maalaamatonta mäntyä ja lattialla vaaleanpunainen muovimatto - huh, kyllä oli jo aika tehdä jotain.

Varasto tyhjennettiin ja tehtiin ensimmäinen inventaario, jonka myötä pari säkillistä vaatteita, kenkiä ja kasseja lähti kierrätykseen. Toinen blokkaus tulee tehtäväksi remontin valmistuttua.Mökkirempasta jääneet  maalinloput tulivat nyt hyötykäyttöön eli valkoista kalkkimaalia kattoon ja harmaata seiniin. 


Muovimaton alta löytyi puulattia, joka kaipasi vain maalia ja laudanpätkää kynnyslistaksi peittämään vähän liian leveää lattianrakoa.Kynnys listoineen maalattiin valkoiseksi ja lattia harmaaksi. Sävyjä en juurikaan miettinyt, vaan ideana oli käyttää maalipurkkien loppuja.


Ensin ajattelin vetää lattiamaalia myös hyllyihin ja vaatetankoon, mutta vaalea puu alkoikin näyttää ihan kivalta harmaata seinää vasten.


Samaa sävyä valitsin myös uusiin kenkätelineisiin. Oikeastaan vähän hämmästyin tuota mieltymystäni vaalean puun tunnelmaan.


Uusien säilytyskorien hankkimisen sijaan päädyinkin katsastamaan olemassa olevaa. Vanha pärekori ja kantensa kadottanut oleva vanerimatkalaukun pohja sopivat hyvin komeroon. Kuvan ottamisen jälkeen varerilaatikko onkin jo täyttynyt erilaisista laukuista.


Tässä vielä yksi "ennen remonttia"-kuva, jossa näkyy vanha lamppu ja seinäkoukut. Tuohon valaistukseen täytyy vielä miettiä uudistusta, sillä komeroon tarvitaan reippaasti lisää valoa. 


Mallailin olkikoria  tuohon hyllylle - se varmaankin pääsee seinälle roikkumaan kunhan koukut saadaan paikoilleen. Komeroon sopisi tosi hyvin puunaulakko - toisaalta vanhat koukut olisi kyllä järkevää hyödyntää.

Hmmm, kyllä tässä vielä puuhaa riittää eli niin se vaan tämäkin pikkuremppa kestää aiottua kauemmin:D


Maaliskuisin halauksin

14 kommenttia:

 1. Täällä olisi vastaava komero, joka vaatisi hieman levyä ja maalia seinään. Mutta, ennen sitä tulisi tehdä tuo inventaari. <3
  Teidän komerosta tuli sievä ja kyllä tuonne nyt on mukava laittaa vaatteensa säilytykseen.
  Aurinkoista alkavaa viikoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valoisuutta ainakin tuli lisää:) kyllä sitä vaan niin paljon turhaa säilyttelee nurkissaan - toivottavasti jotain vielä saan laitettua kiertoon.
   Tsemppiä komeronne uudistukseen sitten kun sen aika on:)

   Poista
 2. Näissä remonteissa on se hyvä puoli, että samalla tulee siivottua nurkkia ja heitettyä turhaa tavaraa pois. Lopputulos on taatusti palkitseva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä motivoi karsimaan turhaa. Toinen kierros on siis kuitenkin vielä tekemättä - ehkäpä viikonloppuna saan homman päätökseen:)

   Poista
 3. Täältäkin löytyisi järjestettäviä komeroita.. remppa on aina oiva syy käydä tavaroita läpi! Tulipa tuosta kaunis lopputulos, varmasti on remontin tuloksesta iloa pitkään!
  Iloista maaliskuuta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina♥ Kivalta tuntuu, kun saa aikaiseksi, vaikka vain tällaista pienempää remppaakin.
   Mukavaa maaliskuuta sinullekin:)

   Poista
 4. Ai että, tuli ihana komero! Kyllä vaan vaalealla maalilla saa paljon aikaan. Mä oon huomannut saman viehtymyksen vaaleaan puuhun, se on jotenkin niin naturelli ja konstailematon. Ihastuin myös noihin vanhoihin naulakkokoukkuihin <3
  Kivaa maaliskuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle valoisuus on tärkeää ja maalilla sitä helpoiten saa aikaiseksi. Pidän vähän tummemmasta ja erityisesti harmaantuneesta puusta, mutta nyt näköjään tuo vaalea puukin on alkanut näyttää mukavalta. Kellastunut mänty saa kuitenkin maalia pintaansa.
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 5. :) :) :) Kävipäs hauskasti! Juuri eilen postasin (pitkästä aikaa) jutun meidän remontista ja siellä myös on rappusten alunen ja arvaapa vain - valkoisilla paneeleilla :). Kivannäköistä jälkeä teillä ja varmaan on tilavammasta alusesta kysymys. Meillä se tulee jäämään avonaiseksi ja yritän ratkaista säilytysjutut (ettei "aarteita" ala itsekseen kerääntymään sinne) joko hyllyillä tai koriarkulla - jää nähtäväksi kumpi pelittää paremmin. Hauskaa viikkoa sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma - kävinkin heti kurkkaamassa puuhianne ja upealta näytti:) Kiva, kun kommentoit - kiitos♥

   Poista
 6. Ihan mahtava pikkuremppa. Komerosta tuli todella sievä ja varmasti paljon mukavampi on sitä nyt käyttää, kun tavarat erottuvat paremmin noita maalattuja pintoja vasten. Huippuhieno tuli.

  Minullakin on aina kovia vaikeuksia ottaa noita ennen-kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi<3
   Nuo "ennen"-kuvia on niin kiva katsella, koska muutoksen näkee vertailemalla parhaiten. On kyllä kumma, että niitä on vaan niin hankala ottaa ja laittaa tänne:D

   Poista
 7. Ihana remppa, kivoja ratkaisuja. Ihanat nuo seinäkoukut ja tykkään puun väristä valkoista vasten! 👌

  VastaaPoista