"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

tiistai 3. syyskuuta 2013

Tuunailujen helmiä


 
Talomme vanhoista aarteista alla oleva naulakko on ollut useamman kerran ehdolla milloin mihinkin, mutta aina se on kannettu takaisin säilöön liian massiivisen kokonsa takia. Taas kerran sitä soviteltiin makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle... ei sovi, liian iso ja kömpelö.


Päätin kokeilla maalata sen valkoiseksi silläkin uhalla, että se ei löytäisi meiltä paikkaa. Pinta oli kulahtanut, mutta alkuvalmisteluista selvisin pelkällä maalipesulla. Käytän aika harvoin ennen maalausta hiomista, sillä tuo maalipesu on niin paljon helpompaa hommaa, se puhdistaa ja pehmittää vanhan maalipinnan.


Koukuissa oli ruostetta, mutta niihinkin käytin vain maalipesua.  Tässä tuunauksessa ei haittaa, jos jossain kohtaa on vähän rustiikkista ruostetta näkyvissä.

 Sen olen kuitenkin oppinut tässä matkan varrella, että metalliosia sisältävät maalattavat kannattaa kantaa ulkona maalatessa siirtää yöksi sisätiloihin. Yökaste nimittäin saa tuon ruosteen tulemaan oransseina pilkkuina maalin läpi yhdessä yössä, heh, on nimittäin kokemusta siitäkin:) Ruoste on kauniimpaa ruskeana<3
Tässä ensimmäinen maalikerros on saatu pintaan.

Minulta on kysytty useampaan kertaan, mitä maalia käytän näissä maalaushommissani. Olen päätynyt valmiiksi hieman sävytettyyn maaliin, joka on Helmi kalustemaali, puolihimmeä listavalkoinen. Valintani perusteena oli alunperin valita maali, jota voisi käyttää sekä puulle että metallille. Nytkin vedin siis samalla maalilla koko naulakon koukkuineen päivineen.


Halusin valmiiksi sävyteyn maalin, jotta voin helposti napata purkin hyllystä kauppareissullani. Maali on aavistuksen perusvalkoista pehmeämmän sävyinen, siis niin ihana<3 Tuo sävytys lisää myös maalin peittävyyttä helpottaen urakkaa. Yleensä riittää pohjamaalaus ja kaksi varsinaista maalikerrosta, joskus maalikerroksia on tullut vedettyä enemmänkin, jos pohjaväri on ollut oikein voimakkaan värinen.
(Tunnustan kyllä joskus vetäneeni tuota pintamaalia kaikki kerrokset taiteen sääntöjen vastaisesti, mutta hyvin on maali näinkin pysynyt....)

Käytän samaa maalia kaikissa tuunauksissani, jolloin tiedän niiden varmasti sopivat sävyltään hyvin yhteen.


No tätä taustaa vastaan ymmärrätte varmaan, miten valtavan innostunut olen, kun sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Tikkurilan maalitehtaan kanssa. Sain valita heidän valikoimistaan mieleistäni maalia.


Eipä tarvinnut miettiä hetkeäkään, sillä olenhan käyttänyt tätä maalia muutenkin kaikkeen mahdolliseen pikku purnukoista huonekaluihin, sisäoviin ja listoihin.  Nyt minulla on Tikkurilan lähetyksessä tulleet uudenuutukaiset, maalaukseen houkuttelevat maalipurkit pohjamaaleineen ja maalipesuaine valmiina seuraaviinkin tuunaushommiin, ja niitähän on jonoksi asti odottamassa:)
Suurkiitokset yhteistyökumppanilleni<3

Tästä klikkaamalla lisätietoja Helmi-kalustemaalista, KLIK!


 Hioin kulumia naulakkoon sekä puu- että metalliosiin. Tuolle katkenneelle koukulle täytyy vaan vielä keksiä jotain...


Muuten naulakosta tuli mielestäni yksi tuunauksieni helmistä - en voinut uskoa että maalaus muutti sen olemusta niin paljon, että se sittenkin sopii sinne makuuhuoneen seinälle!! Kömpelyys on kadonnut ja tunnelma aivan muuttunut.

Tässä naulakko odottaa valmiiksi maalattuna paikoilleen pääsyä, mistä laitan kuvia seuraavaan postaukseen...en meinaa malttaa odottaa, mitä tuumaatte makuuhuoneemme muutoksesta...:)


Olen ihan koukussa tuunailujen esiin tuomiin helmiin... ja listavalkoiseen Helmi- maaliin  - muutospostaukset myös muiden blogeissa  ovat lemppareitani.

Tuunausvimmani ei siis ota laantuakseen :D No hiukan sitä kyllä hillitsee nyt alkanut aidanmaalausprojektimme, jota riittää ja riittää... mutta myös siitä myöhemmissä postauksissa tarkemmin.

 Innolla syyskuuhun!

50 kommenttia:

 1. Tuli todella hieno...maalilla saa ihmeitä aikaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tunnelma maalattaessa todella muuttuu:)

   Poista
 2. Love the changes you made! I'm lovin' September already. :o)
  Larissa ~ Prodigal Pieces

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your lovely comment<3 I was just visiting your blogg and left my comments:)

   Poista
  2. What did you like that done. I love it. you are very busy Kreatief I see.
   greetings Anneke

   Poista
  3. Thank you for your visiting and leavin a comment♥ Yes I am busy, but it´s my own choise so I enjoy it:)

   Poista
 3. Eilen sain vihdoin haettua rautakaupasta tuota samaista maalia. Meillä maalaukseen on menossa ruokapöytä ja tuolit. Ihana tuunaus, naulakko muuttui kyllä edukseen. Tuskin maltan odottaa makuuhuoneen esittelyä. Mukavaa päivänjaktoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuota maalia myydään Prismassa, joten ei ole tarvinnut tehdä eri reissuja maaliostoksille:)Onpa teillä urakkaa tiedossa - toivottavasti laitat tuloksia blogiisi näytille:)Kiitos ja samoin sinulle♥

   Poista
 4. Kerrassaan HERKKU! Innolla odotan seuraavaa postausta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, täytyypä heti alkaa ottamaan kuvia...hmmm...ja järjestelemään tavararöykkiöitä:)

   Poista
 5. Tulin kurkistamaan tänne teillekin- ihanaltahan täällä näyttää ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun pistäydyit:) Olet lämpimästi tervetullut toistekin♥

   Poista
 6. Mullakin on varastossa samanlainen ruskea naulakko,enkä löydä sille paikkaa...pitäiköhän maalata se valkoisella,jos rupeis sit natsaamaan sisustukseen...minäkin muuten käytän tuota Helmi kalustemaalin listavalkoista...saa suoraan hyllystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla maalausta, naulakkosi saattaa yllättää;) Meinasin monta kertaa laittaa omani kiertoon suuren koon vuoksi, mutta nyt se on sittenkin päässyt osaksi sisustustamme:D Minustakin on mukavaa, ettei tarvitse jonotella maalinsekoittajalle:)

   Poista
 7. Upean näköinen naulakko ja ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Toivottavasti löydät tiesi tänne toistekin:)

   Poista
 8. Hey my friend,

  It looks like a great job, but you have made it and it looks so good.
  It is so nice to transform old furniture, it looks like an old/new one:)

  Have a great week,
  Lots of smiles,
  Eefie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much<3 I like to paint and chance the athmosphere of furniture or smaller items. It´s just fun thing to do:)
   Same to you, dear Eefie♥

   Poista
 9. Kyllä tuli ihana!! Itekin oon tykänny käyttää Helmi-maalia, muita en ole tainnut kokeillakaan :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä muutos!
  Helmellä olen myös maalannut muta enpä ole tajunnut että se käy puulle JA metallille.Siksi olen maalannut paljon bilteman maalilla.Se on ikävästi tärpättiliukoinen mutta halvempi kuin Helmi.
  Kiva kun selvitit noita maalausjuttuja vähän enemmän.Hyvää tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi sopii tosiaan myös metallille! Kiva, kun pärjää yhdellä maalipurnukalla:)Vesiliukoisuus on kyllä niin kätevää - ei haittaa, vaikka joskus maalatessa roiskuu:D Kiitos sinulle♥

   Poista
 11. Wou mikä ero.
  Ajatte ku voi värillä muuttaa niin paljon !
  Hieno blogi sinulla! Hauskaa päivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen on kyllä hauskaa hommaa - työn jäljen ja muutoksen näkee samantien:) Kiva, kun pistäydyit♥

   Poista
 12. Naulakosta tuli erittäin onnistunut :-) Hitsit kun meillä ei mitkään tuunushommat tahdo edistyä sitten millään... Mutta hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Meilläkin hommat menee vähän kuin sykleissä. Välillä ei ehdi eikä jaksa, mutta onneksi välillä on paukkuja heilutella tuota maalisutiakin:)
   Samoin sinulle♥

   Poista
 13. OOO! Todella kaunis naulakko <3 joukkuineen kaikkineen ihan helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä helmeillään ilosta tuollaisista kommenteista:D

   Poista
 14. Aivan mahtava hyllykkö tuli valkoisen maalin jälkeen ja oli kyllä kaunis itsenäänkin, mutta kun valkoisesta tykkää niin se kruunaa kaiken <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen edelleen niin hurahtanut tuohon valkoiseen, joten oli pakko maalata:) Tuossa kuvassa ei ihan näy sitä, miten huonossa kunnossa naulakon puupinnat joistain kohdista alunperin olivatkaan...

   Poista
  2. Hei, olin jo vissiin käynyt sun luona vierailulla ennen sinua :)

   Poista
 15. Oikein soma naulaukko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se muuttui somemmaksi maalauksen myötä:)

   Poista
 16. aivan ihana naulakko, nuo vanhat koukut ovat todella helmiä! ja mitäs se haittaa jos yksi on vähän matkan varrella kolhuja saanut , sehän on elämää se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu miten oma maku muuttuu. Joskus en pitänyt noista koukuista ollenkaan, mutta nyt minustakin ne ovat tosi kivat. Keksin yhden pienen jutun tuon katkenneen koukun ongelmaan...laitan siitä kuvan seuraavaan postaukseen:)

   Poista
 17. Aivan ihanan suloinen!

  VastaaPoista
 18. Jälleen kerran yksi ihana blogilöytö! Jään jatkossakin seurailemaan. :) Tuosta naulakosta tuli aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ilahduttava kommentti, kiitos<3 Olet lämpimästi tervetullut porukkaan♥

   Poista