"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

tiistai 26. elokuuta 2014

Kärhöjen herkkyyden lumoissa


Viime kesän lopun taimien loppuunmyynnistä tarttui käteen valkoinen kärhö, jonka luulin olevan runsaasti ja pitkään kukkiva pikkukukkainen lajike.



Nyt elokuussa tämä uusi hentoinen tulokas sai aikaiseksi kukintonsa - taitaakin olla jalokärhö, sillä kukat ovatkin paljon suurempia. Ihastuin suloisiin kukintoihin, mutta kukinta-aika jäi aika lyhyeksi.


Voi olla, että tämä lajike ei menesty karulla pihallamme, joten täytyy varmaankin suunnistaa taas tämän kesän taimimyymälöiden lopettajaisiin.


Kasvupaikka on vaativa myös siksi, että talomme lähellä kasvaa koivu, joka vie muilta kasveilta veden ja ravinteet. Emme kuitenkaan malta luopua koivusta ja säleikkö on tuohon joskus tullut rakennettua, niin yritän sinnikkäästi saada jonkun kärhön siinä viihtymään. 


Nyt tällä kokemuksella ja useamman kuolleen köynnöskasvin jälkeen en tähän paikkaan edes ritilää laitaisi, mutta sen siirtäminen jättäisi seinään jäljet, joten näillä mennään.


 Tämän kesän alesta olen hankkinut kaksi kansituolia ja lisää harmaita pajukoreja. Näistä noppakivistä olen muuten ylpeä, sillä olen ne siihen itse naputellut muutama kesä sitten.




 Ajuruohot ja neilikka eivät kylläkään enää kuki - kuva on otettu aiemmin kesällä. 


Niin ja päivävarjo on pitänut uusia, sillä vanha valkoinen varjomme riepoutui rikki myrskyissä. Etsin kauan uutta valkoista varjoa, mutta sitten tyydyin beigeen. Pihakeinun katos on myös beige, joten sopiihan tuokin pihan sävyihin, mutta pikkuisen harmitti huomatessani Sannan Ruutuoven takaa blogissa uuden ihan valkoisen varjon - en sittenkään ollut tarpeeksi sinnikäs etsinnöissäni. 

Pihakalusteet on aikoinaan ostettu puunvärisinä, mutta olemme maalanneet ne valkoisiksi niiden pinnan homehduttua ilmeisesti vääränlaisen öljyämisen ansiosta.


Pikkuisen kuvassa näkyvä pihakeinu on ollut ostettaessa joskus kauan sitten männyn värinen, mutta se on maalattu heti uutena valkoiseksi. Keinuun jättämäni retrotyynyt eivät muuten kestäneet koko kesää, vaan ne hapertuivat ja linnut nokkivat superlonirouheen ulos. Jos löydän jostain kivaa retrokangasta, ompelen ensi kesäksi muutaman uuden tyynyt väriläiskäksi.


Elokuun viimeistä viikkoa viedään - varmuuden vuoksi toivottelen jo nyt tunnelmallista venetsialaisviikonloppua ja kesäkauden päätöstä ♥

20 kommenttia:

  1. Heissan,
    Jos et saa monivuotisia köynnöksiä tuossa paikassa kasvamaan, niin lämpimästi suosittelen kelloköynnöksen istuttamista ensi keväänä ruukkuun. Kasvaa nopeasti ja on ihan mahtava kukkija. Minulla on tuota köynnöstä monessa paikassa. Peittää todella nopeasti ritilän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - menenkin heti nettiin etsimään tietoja kelloköynnöksistä<3

      Poista
  2. Meillä on tuota kärhöä istutettu pergolan tolppiin, mutta nysäksi on jokainen jäänyt, eikä kukkia ole näkynyt. Niitä ei saa nyt siirrettyäkään, kun samaan aikaan tolppien juureen istutettiin villiviiniä - ei sekään ole oikeen viihtynyt :(

    Ihanan sievää siellä on! Supersuloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, jos teidänkin kärhöt kituuttelevat. Voihan olla, että ne ensi kesänä innostuvat vasta kunnolla kukkimaan. Luulisi villiviinin viihtyvän melkein missä vaan, se kun ei ole niin herkkä kuin nämä kärhöt. Ehkäpä molemmille lajeille pitää antaa mahdollisuus näyttää kasvu- ja kukintataitonsa ensi kesänä:D
      Kiitos kauniista sanoistasi♥

      Poista
  3. Tuo kärhö on tosi nätti! Kärhöt on aika oikukkaita nähtävästi, mullakin niitä neljä ja vaan kaksi niistä kukki komeasti. Niin kaunista on teillä myös pihapiirissä, sävyt kohdallaan ja kansituolit <3 <3
    Lupailivat loppuviikkoon kaunista, jee...tunnelmallisia venetsialaisia ystäväin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän niin kovasti kärhöistä ja toivon niiden viihtyvän pihallamme. Alppi- ja vuorikärhöt olisivat sopivampia kestävyytensä puolesta meidän pihalle - tämä jalokärhö tuli hankittua vähän vahingossa, kun en niin tarkkaan katsonut muuta kuin halpaa alehintaa:D
      Kiitos, ihana ystäväni - samoin sinulle♥

      Poista
  4. Onpa kaunis kärhö! :) Aina tulee ihailtua muiden kukkia, jotka myös pysyvät elossa... Minun hoidossani kun tuppaavat ne aika takuu varmatkin kasvit/kukat kuolla. ;)
    Kaunis on teidän pihamaakin! <3 Viime kesästä lähtien on tehnyt mieli maalata meidänkin parvekekalusteet valkoisiksi, mutta vielä toistaiseksi ovat alkuperäisessä kuosissaan. :)
    Aivan ihanat kansituolit!! <3

    Auringonsäteitä Sinunkin päivääsi! <3
    Halauksin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuota samaa on liikkeellä täälläkin: pihasyreenit, juhannusruusut ja kivikkokasvit pysyvät hengissä, mutta muilla kasveilla on sellaista kauhun tasapainoa hengissäpysymisen suhteen:D
      Kiitos, Emppusein, samoin sinulle♥

      Poista
  5. Ihanat nuo kansituolit, ja tuo kärhö on kaunis myöskin!
    Valkoista keinua olen myös ajatellut hankkia ensi kesänä meidän pihaan, on niin paljon kauniimpi kuin männynvärinen...
    Meidän kaupunki juhlii ensimmäistä kertaa venetsialaisia, joten ehkäpä mekin menemme katsomaan ilotulitusta, sellainen on kuulemma luvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Keinuja on myynnissä valkoisenakin, en ihan muista, miksi ostimme männynvärisen...saattoi olla aika paljon edullisempi hinnaltaan:D
      Täällä on perinteinen ilotulitus merenrannalla, joka näkyy vaikkei paikalle menisikään:) Mökkirannoilla ja myös kaupungissa poltetaan paljon ulkotulia. Tämä on mukava tapa viettää kesän viimeistä viikonloppua samettisen pimeän toivottavasti lämpimän elokuun illan tunnelmissa<3

      Poista
  6. Pidän kovasti kärhöistä, ne ovat jotenkin niin kauniita. tällä hetkellä mulla on kolme jalokärhöä. kaksi on nyt kukkinut vuosia kauniista ja kolmannen ostin tänä keväänä. Aikaisemmin meillä oli pienikukkainen alppikärhö, joka kasvoi todella komaksi ja kukki todella runsaasti, kunnes pari vuotta sitten ekäällä siinä ei näkynyt mitään elon merkkiä. Tutkin asiaa ja kärhö oli katkennut juuresta. En tiedä oliko joku eläin (myyrä) käynyt sen poikkasemassa vai oliko lumi märäntänyt, mutta niin katosi se kärhö. Pitääkin ottaa maalisuti esiin, jos sillä saa noin kaunista aikaiseksi kuin nuo teidän pihakalusteet. Mökillä pöytä ja pari tuoli ovat surkean näköisiä, joten maali voisi piristää ilmettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kärhöfani, ja aidan päällä meillä onkin yksi alppikärhö viihtynyt hyvin jo monta vuotta. Tämä seinänvierus on huono paikka, mutta katsotaan miten tuon uuden yksilön vointi on ensi kesänä:)
      Kannattaa maalata vanhat pihakalusteet, näin niille voi antaa taas vuosia lisää käyttöaikaa ja pieni päivitys piristää kummasti ilmettä! Tsemppiä vaan urakkaan:)

      Poista
  7. Mä pidän kans kärhöjen herkkyydestä ja meillä pari kärhöä onkin. Valitettavasti meidän jättikoivu vaan vie kärhöjen elintilaa ja ne kukkii tosi myöhään. Teillä on niin kaunis pihamiljöö! Hih, me ostettiin kesällä mökille uudet pihakalusteet ja ne on lähes samanlaiset kun sulla. Meillä on aika sama maku:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on myös jättikoivu, joka vaikuttaa kaikkien muiden oloihin. Se on kuitenkin mukava näkö- ja tuulisuoja, joten emme malta kaataakaan sitä.
      Kiitos<3 Samantyylisistä jutuista tosiaan tykätään, siksi blogiasi onkin niin kiva seurata:)

      Poista
  8. Hmmm...kirjoitin kommentin mutten tiedä mihin se hävisi..koitetaan uudestaan.. ;) Eli piti sanomani että aivan älytsin ihana tuo kansituoli teksteineen! Oletko itse painanut printin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ne kommentit häipyvät minultakin:D Kiva, kun jaksoit naputella uudestaan. Nämä tuolit löytyivät Prisman pihamyymälän valikoimista ihan tällaisinaan - ei tarvinnut tuunailla:)

      Poista
  9. Niin kaunis talo ja ihana piha sinulla :))

    VastaaPoista
  10. Voi miten kaunis ja herkkä kukkanen. Niin kaunista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo kärhö kyllä niin ihana minustakin - toivottavasti se alkaa viihtyä pihallamme:) Kiitos<3

      Poista