"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 5. syyskuuta 2014

Portti-inspiraatiota etsimässä


Nyt on hurja portin suunnittelu meneillään.


Hugo-pentua ei enää kauaa pidättele kompostikehikosta viritelty systeemi, eikä se oikein ole muutenkaan ihan sisustustyylien kärkeä:D 


Tässä näkyy ongelmatilanteemme. Tuossa ihan talon vieressä on jo pieni aika huomaamaton portti roskiksen tyhjentämistä varten.


Päätin kuvailla muiden portteja saadakseni inspiraatiota ja ideoita. Tässä kuvausreissuni satoa sekalaisessa järjestyksessä. Osa porteista on meille liian mahtavia, mutta inspiraation lähteeksi nekin sopivat.

Oli kiva löytää nämä viimeisissä kuvissa olevat hyvin meidän aitamme kanssa samankaltaiset yksilöt, ja niihin suunnitellut portit. 

Suunnitelu on kivaa hommaa, mutta tällä asialla alkaa olla kiire, eikä paineen alla luovuus oikein ole pulppuillut. Olen kyllä piirrellyt kymmeniä hahmotelmia, seikkaillut nettisivuilla, etsinyt ratkaisua myös valmiista mallistoista ja nyt siis kuvaillut ihania portteja pitkin kaupunkia. Vielä ei ole ratkaisua porttiongelmaamme löytynyt, joten ideointia ja inspirointia täytyy yrittää jatkaa - tämä postaus on osa tätä projektia. 

Vinkkejä otetaan vastaan!

21 kommenttia:

 1. Aluksi ajattelin, etten laittaisi kovin suurta porttia tuohon. Mutta sitten tutkailin uudestaan, ja tulisipia tuosta todella upea kokonaisuus, kun laittaisikin tuollaisen kolmannessa kuvassa olevan porttikokonaisuuden :) Eli sivuseinät, ns.kattoharja ja portti! :) Siihen sitten kauniit lyhdyt vielä roikkumaan, oih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla mielipide vaihtelee päivittäin useamman kertaan tuon portin koon suhteen... Kiva kuulla muiden mielipiteitä - kiitos<3

   Poista
 2. Hmmm. Porttia on tuumailtu täälläkin. Mutta meillä suunnitelmissa sellainen takorautaportti. Kovasti ovat tyyriitä toteuttaa, joten vielä ollaan tuumailuasteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintahan tässä tietenkin on yksi vaikuttaja - haluaisimme tehdä portin itse, jolloin sen saa aika tavalla edullisemmin. Takorautaportit ovat ihania, mutta sellaista rakkauteni ei osaa takoa - puu on meillä siksi ykkösvaihtoehto:D

   Poista
 3. Teidän aita on kaunis ja tyylikäs, miksi porttia ei voisi tehdä samalla tyylillä, kuin aita? Jos olis hieman korkeampi kuin aita osuus, niin erottuisi, että on portti.Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkistä - kaikki erilaiset ajatukset vievät suunnittelua eteenpäin:)

   Poista
 4. Ihana Hugo koira :) Portit ovat kyllä jollain mystisellä tapaa kiehtova elementti. Sitä kun ei aina tiedä mitä sen toiselta puolelta löytyy. Onnea uuden portin suunnittelulle, toivottavasti saatte mieleisenne. Ja se on kyllä totta, että paineen alla ei sitä inspiraatiota löydy joten ottakaa ihan rennosti vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hugon puolesta<3 Minustakin portit ovat kiehtovia. Tämä kuvailu pysäytti entistä paremmin huomaamaan niiden yksityiskohtia ja yksilöllisyyttä. Kiitti tsempeistä:)

   Poista
 5. Onpa ihania portteja ! Minkä mallin sitten valitsettekaan, uskon, että kaunis tulee :) Hugo on suloinen ja hänellä on melko terhakka katse...pitääkö paikkansa ;)
  Ihanaa viikonloppua sinne "pohjoiseen " ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kaupungissa noita ihania puuportteja riittää. Täytyy kehitellä jotain omanlaista näiden pohjalta. Hugolla on tosiaan terhakka katse, siinä on samassa pakettissa hellyyttä, vekkulia riehakkuutta sekä iloa ja intoa joka lähtöön<3
   Kiitos samaa sinne etelään, ystäväin♥

   Poista
 6. Voi ei, miten suloinen teidän karvaturri on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista tuo suloinen karvaturri saakin aikaiseksi, niin kuin nyt tämä porttiprojekti. Emme ilman Hugoa miettisi tätä hommaa:)

   Poista
 7. Kauniita! Aika montakin on sellaista teidän aidan tyyliin sopivaa... anna kypsyä rauhassa niin kyllä se sieltä löytyy se ajatus. Ei ne huonoja ole mitkään tekemiset olleet mitä olet näyttänyt blogissasi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi, näiden siivittämänä on kiva ryhtyä ideointihommiin<3

   Poista
 8. Hienoja portteja kaikki, mutta ton suloisen koirakuvan jälkeen ei oikein osannut keksittyä niihin tämmöinen koirakuumeesta kärsivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hih, ehkäpä minunkin keskittymisvaikeudet johtuvat Hugosta:)

   Poista
 9. Iiks miten ihania portteja! Yksi porteista oli tutun näköinen ja onkin taitanut vilahtaa munkin blogikuvissa:) ihastuttavia suunnitteluhetki sinne sulle:)

  VastaaPoista
 10. Todella ihania portteja olet bongaillut! Minäkin haluaisin aidatun pihan, jotta saisi koira juoksennella vapaammin. Meillä vaan kulkee rasitteena tie ihan etupihan editse, joten selkeää tonttirajausta ei ole.

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihana koiruli teille on tullut ja suloinen nimi! Olen aina haaveillut tuollaisesta puisesta kunnon aidasta. Täällä kun tuntuu kaikkialla olevan vain pensasaitoja. Ihania portteja olet kuvaillut. Mielenkiinnolla odotan millaiseen päädytte, itse en osaisi päättää. :)

  VastaaPoista