"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Yllättävä ihastuminen


Oltiin viikonloppuna saaressa laittamassa mökkiä kesäkuntoon. Ensimmäisenä heitin mattorullat pihalle raikastumaan - toivon, että saan ne pestyä myöhemmin.


Sain imuroitua ja luutattua kaikki kolme kunnostettua huonetta eli pikkukuistin, eteisen ja keittiön. Miten onkaan helppo puhdistaa talven jäljet, kun pinnat ovat vasta maalattuja. Lika lähtee niin helposti pyyhkäisemällä ja sen myös erottaa paremmin vaaleammista lattioista. Keittiössä ei ole ollut talven aikana hiiriä, mutta eteistilassa niitä on jokunen käynyt jättämässä merkkejään. Tästä syystä pyyhin niiden lattiat hieman desinfioivalla tolulla, Muuten luotan aika paljon pelkän veden ja mikrokuituliinan voimaan.


Kyllä se oma mieli vaan voi kummasti muuttua. Olen inhonnut mökki-imuriamme kaikki nämä vuodet ja suunnitellut hankkivani sinne jonkun pienen ja näpsäkän pelin. Itse asiassa imuri on lapsuuden kodistani ja muistan inhonneeni sitä jo siellä - niin kömpelö, äänekäs ja ruma. 


Yhtäkkiä olenkin ihastunut tuohon rumilukseen! Nilfisk-vanhus pääsi kuvattavaksi ja oikein blogin sivuille paistattelemaan. 


Kyllä on ihmeellinen tällainen mielenmuutos. Tässä alkaa jo tulla sellainen ole, että voiko mitään koskaan heittää pois, kun ei voi tietää, milloin taas tulee mielenmuutoksia:) Nykyisin siis imuroin hyräillen ja niin tyytyväisenä vanhaan kömpelöön imuriimme. 


Voi, miten tekisikään mieli jo jatkaa suunnittelemani maalaushommia mökillä. Nyt juuri projektien aloittamiseen ei ole kuitenkaan aikaa, sillä uusi veneemme pitää puunata ja varustella ensin sekä laskea vesille. Sen jälkeen on aika keskittyä ylioppilasjuhlien valmisteluun. Kesäkuussa sitten on varmaankin aikaa jatkaa viime kesänä aloitettuja maalausprojekteja.

Innolla myös odottelen, että pääsen tekemään seuraavaa postausta, sillä sen aihe on niin tosi ihana...♥

Aurinkokeleistä nauttien

23 kommenttia:

 1. Ihana mökki teillä!
  Kiva tuo vanha imuri. Paljon olen heittänyt tavaraa pois
  Ja jälkeenpäin harmitellut miksei säästänyt.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Yllättäen olen alkanut pitää sitä kivana:)
   Minulle on käynyt samoin, mutta tietenkään ihan kaikkea ei vaan voi säästää :D
   Samoin sinulle♥

   Poista
 2. Oikea retroimuri teillä! Ihana on myös mökkivanhus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhaan mökkiin sopivat kyllä retrohenkiset koneetkin :D
   ♥-kiitos!

   Poista
 3. Tuo teidän mökki on kerrassaan niin täydellisen ihana ja suloinen!! Miten ihana imuri, ei kannata hävittää. Toimii varmasti ikuisesti, toisin kuin nykypäivän imurit :). Tulin niin hyvälle mielle kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Mia - minä puolestani tulin hyvälle mielelle kommentistasi<3 Tosiaan tuo imuri toimii varmasti vielä kauan, varsinkin, kun käyttöä on vain muutaman kerran kesässä:D

   Poista
 4. Oi mikä imuri! Ja mökkinne on kyllä suloisuuden huipentuma <3 Onni, etteivät hiiret olleet päässeet tupaan asti; helpotti varmasti mieltä kummasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, imurihan on saanut jo monta ihailijaa:D
   Tuntuu ihan ihmeellisestä, ettei tarvitsekaan enää tehdä niin hurjaa kevätsiivousta hiirten jätösten vuoksi:) Onni on hiirivapaat neliöt!

   Poista
 5. Vanhassa vara parempi, on ruukattu sanoa. 😊
  Hienoa, että teillä on taas vene ja pääsette tuonne ihanalle mökille. Niin sievää, niin tunnelmallista.👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että vene on jo saatu paikkakunnalle, mutta laittamista ja moottorin huoltoa riittää ennen vesillelaskua. Kiitos♥kiitos!

   Poista
 6. Teillä on kyllä kaunis mökki. Tykkään! Ja, tuo imuri, voi että kuin hieno. Aurinkoista torstaita!

  VastaaPoista
 7. No kuulostaa niin tutulle, siksipä joskus on niin vaikea luopua joistakin tavaroista...jos sitten joskus kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin ajatellut, että tämä säästämisen vimma tavaroille ei liittyisi koneisiin - olenkohan siirtymässä ihan uusille leveleille :D ??

   Poista
 8. Ennen osattiin tehdä kestäviä kodinkoneita, toista nykyään. Aivan ihastuttava retro-imuri!! <3
  Teillä tuntuu olevan melkoista haipakkaa, mutta voin lohduttaa, ettei ne tekemättömät työt mihinkään karkaa. Ja saa sitten kiireen laannuttua keskittyä muihin hommiin.
  Aurinkoisia ja lämpimiä keliä edelleen toivoen, vaikka lupailevatkin jo sateita tulevaksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retro-koneet sopivat kyllä hyvin retro-mökkiimme :D Ihmeen kestävä tuo imuri kyllä on ollut, kun vieläkin iloisesti pörisee ja hoitaa hommansa:D
   Ihan kiva, että tuli pilvisempääkin niin malttaa tulla tänne blogiin piipahtamaan ja lueskelemaan muiden uusia postauksia:)

   Poista
 9. Tosi kodikas mökki, hienoa työtä!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanan näköinen paikka ja imuri istuu kuvaan kuin valettu. :) Minäkin haaveilen aina tuollaisesta kesä- ja miksei talvipaikastakin... ilman ylellisyyksiä tottakai. Pihallamme on todella vanha hirsitalo, mutta se pitäisi laittaa ihan uudelleen kuntoon. Sen laitosta olemme joskus haaveilleet, mutta se on varmaan seuraavan 15 vuoden päästä se projekti. :)

  Onneksi on mitä odottaa. :)

  VastaaPoista