"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Täytetyt suklaamunan puolikkaat


Yhdessäolo ja herkuttelu ovat olleet pääsiäisemme keskiössä: illanviettoa ystävien seurassa,  pääsiäisateriointia suvun ja oman rakkaan perheen kesken <3

Tytär teki meille pääsiäisaterian kivaksi jälkkäriyllätykseksi täytettyjä suklaamunan puolikkaita.

 

Yritimme miettiä, onko myytävänä onttoja suklaamunia, joissa ei olisi sisällä yllätystä. Sellaisia ei ainakaan lähikaupasta löytynyt, joten kindermunat saivat kelvata. 

Munia kannattaa hankkia vähän tarpeen yli, sillä hävikkiä eli halkaisuvaiheessa rikki menneitä munia tytär ilmoitti olevan muutaman munan verran - ne hävisivät kuitenkin nopeasti  tekijän suihin.


Suklaamunan kuoret täytettiin vaniljarahkalla - täytteeksi tosin käy muukin maustettu rahka tai vaikkapa liivatteella hyydytetty juustokakkumassa. 


Rahkan päälle lusikoitiin vielä mangososetta keltuaiseksi, ja tuloksena hauska pääsiäisherkku.



Täytetty suklaamuna oli helppo syödä ihan haukkaamalla, sillä rahka oli juuri sopivan jäykkää. Myös mangosose pysyi hyvin muodossaan, ja sopi hyvin makumaailmaan. Nämä olivat tosi herkullisia<3


Tässä taisikin olla meidän tämän pääsiäisen ainoat keltaiset sävyt - ja nekin jo syöty :D


Tietämättä tyttäreni kivasta yllätyksestä olin itsekin tehnyt täytettyjä kananmunan puolikkaita, mutta ihan vaan tällaista perinteisempää mallia.



Vielä on jäljellä vähän pieniä suklaamunia, mutta eivätköhän nekin katoa huomiseen mennessä.



Laittakaahan vinkkiä kommentteihin, jos tiedätte tyhjiä suklaamunia olevan myytävänä, sillä suunnittelen kokeilevani itsekin noita tyttären tekemiä pääsiäisherkkuja, mutta en välittäisi tavaraylläreistä.

Ihanaa pääsiäisen jatkoa kaikille teille täällä piipahtaville♥

Pääsiäishalauksin

32 kommenttia:

  1. Onpa hauska jälkkäri! Kaikenlaista herkkkua on tullut puputettua, mutta sehän on osa näitä juhlia.
    Oikein aurinkoista pääsiäisen jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva ja herkullinen yllätys tyttäreltäni, ja minulle ihan uusi idea:)
      Kiitos ja samoin sinulle♥

      Poista
  2. Ihania herkkkuja! Muistelen että jossain kaupassa (oisko ollut Tiger)oli sellaisia 4 suklaamunan kennoja joissa kinderin tapaisia suklaita ilman yllätyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos vinkistä - sellaisia siis saattaisi löytyä. Harmillista kyllä omalla paikkakunnallani ei ole Tigeriä...
      Kiitos sinulle♥

      Poista
  3. Enpä ole itsekkään tainnut ikinä törmätä "normaalin kokoiseen" yllätyksettömään suklaamunaan. Meillä kyllä yllätykset on lasten mieleen, mutta itse en ole jostakin syystä niistä kovin innoissaan ;) Just tämmöisiin jälkkäriherkkuihin ontot munat olisi omiaan. Herkullisen näköisiä mangomunia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun lapset ovat kasvaneet, ei haluaisi tuota yllätysmunan mukana tulevaa pikkusälää. Vaikka kyllä tuo jo aikuinen tytär kaikki sisällöt tutki ja kasasi koottavat :D Kiitos ♥

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä ja kuuloisia munaherkkuja - ja rahka varmasti raikastaa liian makeuden! Tosin täällä on sitä makeutta harrastettu tänä pääsiäisenä vähän liiankin kanssa;)
    Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti <3 Täällä on myös herkkuja kulunut aika tahtiin, mutta kevennetään sitten taas arkena:) Mietin juuri, että sopisiko pasha tuohon täytteeksi, mutta taitaisi tulla liian makea kokonaisuus eli rahka on varmaankin parempi täyte.
      Kiitos ja samoin sinulle♥

      Poista
  5. Töhnämunat jäivät tänäkin pääsiäisenä tekemättä! Pieniä suklaatäytteisiä munia eilen etsin kaupasta, turhaa. Kaikki oli myyty jo loppuun. Toisaalta hyvä niin, eivätpä päätyneet minun suuhuni :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tarkoittaako töhnämuna juuri näitä mangomunia?:D Kaupan suklaamunahyllyt olivat kyllä lauantaina melko tyhjinä - sesonkituotteille käy aika usein niin. Itse löysin vielä pieniä suklaamunia irtokarkkihyllystä ja tietenkin repsahdin:)
      Mukavaa pääsismaanantaita myös sinne ♥

      Poista
  6. Voi että kun on kiva idea! Ja taidolla tehty. Jos suklaamunia pitäisi ennen halkaisua jääkaapissa, niin olisiko silloin hieman helpompi käsitellä niitä?

    Täysin oikean kananmunan näköisiä ja ensimmäisen kuvan perusteella jo ajattelin, että siellä on syöty raakoja kananmunia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkaappikäsittely olisi varmasti hyvä idea. Tässä tapauksessa tuo hävikki kuitenkin taisi olla positiivinen asia tekijän kannalta:D
      Hih, mangomunat näyttävät tosiaan olevan vähän raakoja soseen sävyn ja kiillon vuoksi :D

      Poista
  7. Hauska idea! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - niin minustakin <3
      Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinullekin♥

      Poista
  8. Täytetyt suklaamunat ovat kyllä mainio idea! Samoin nuo sinun tekemäsi suolaiset kananmunanpuolikkaat näyttävät herkullisilta!

    Mukavaa pääsiäismaanantaita ja tulevaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaan itselleni tämän idean käyttööni jatkossakin - on tosi nopea ja helppoa valmistaa eikä tarvita gourmet-kokin taitoja. Tosin katselin kylläkin vaan vierestä, kun tytär nämä näppärästi valmisti :D
      Kiitos ja samoin sinulle ♥

      Poista
  9. Täytetyt suklaamunat ovat kyllä mainio idea! Samoin nuo sinun tekemäsi suolaiset kananmunanpuolikkaat näyttävät herkullisilta!

    Mukavaa pääsiäismaanantaita ja tulevaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Loistavan kiva idea ja veikeä silmänilo! Taatusti maistuvainenkin: tuo rahka on varmasti hyvä raikastava elementti. Pääsiäisenä on täälläkin puputettu syödä herkkuja, joten nyt ihan ilolla jo odottaa alkavaa kaurapuuroarkea ja salaattilinjaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon - toivottavasti mangomunien tekijä näkee kommenttisi<3 Paluu salaattilounaisiin kuulostaa pelkästään hyvältä - vielä on kuitenkin jääkaapissa houkutuksena pääsiäisen rääppiäisiä:)

      Poista
  11. Kerrassaan loistava jälkiruokavinkki! Täällä pääsiäinen on vietetty leppoisasti kotona löhöillen ja mässäillen. Tänään tein jo pienen ryhtiliikkeen ja kävin oikein juoksulenkillä. Nyt hyvin levänneenä (ja tankanneena) taas arkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Täällä ryhtiliikkeitä on yritelty salaattilounaiden ja koiralenkkien muodossa, mutta pääsiäisen aika oli kyllä aikamoista repsahtelua, että jotain niiden lisäksi pitää vielä viritellä:D

      Poista
  12. Onpas upea ja herkullisen näköinen jälkkäri! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
  13. Oi, miten herkullisia munanpuolikkaita kumpaisetkin. Täytyykin muistaa tämä jälkiruoka ensi pääsiäisenä!
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥-kiitos! Aion ensi pääsiäisenä tehdä näitä makeita versioita itsekin - kunhan sitten vaan muistaisin kaivaa idean muistilokeroista:D
      Aurinkoista viikkoa sinullekin <3

      Poista
  14. Voi miten hauska jälkkäri!
    Täytyy muistaa tämä ohje ensi vuonna :)

    Hyvää viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi vinkki tuli taltioitua blogiin - jospa sen täältä nappaisi esiin taas ensi pääsiäisenä:)
      Kiitos ja samoin sinulle ♥

      Poista
  15. Ihan mielettömän kauniit ja hauskat ja en ole aiemmin törmännyt tuollaisiin. Oi kunpa muistaisin tuon reseptin ensi vuonna.

    Aurinkoa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ♥ Minullekin tämä oli ihan uusi idea - en ole ennen maistanut näitä enkä edes nähnyt kuvia vastaavista:)
      Niin ja samoin sinulle :)

      Poista
  16. Kivat munanpuolikkaat molemmat! Meillä myös jäivät tekemättä.
    Lidlissä on tai oli munia, joissa oli "vapaana" sisällä pikkukarkkeja. Minusta nekin ovat parempia kuin muovikrääsä. Tokmannilla oli ennen pääsiäistä laatikollinen munajahtiin tarkoitettuja tyhjiä munia ja ainakin K-kaupassa pusseittain myytäviä blogissani näkyviä pastellinvärisiä tyhjiä munia. Ne olivat ehkä aavistuksen tavanomaista pienempiä.
    Mukavaa kevättä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi ja noista hyvistä vinkeistä<3 Vaihtoehtoja tuntuukin olevan, vaikka itse en niihin törmännytkään kauppareissullani. Tähän hommaan käyvät isot tai pienet munat, joten nuo kaikki ehdotuksesi painan mieleeni ensi pääsiäistä ajatellen. Hmmm..vaikka kyllä mangomunia voisi tarjota ihan muutenkin eikä vain pääsiäisenä - voisi olla vaikka kesän kiva piknik-herkku:)

      Poista