Jostain syystä piirakan leipominen kuuluu mökillä olon onneeni. Rakkaan Hilkka-tädin perinne elää leipoessa, sillä sain häneltä heidän Soliseva-mökillään nuorena parina vieraillessamme piirakan ohjeen saatesanoilla, että juuri tämä sopii mökkiolosuhteisiin helppoutensa vuoksi.
Tällä kertaa vuorossa oli raparperipiirakka.
Hilkka-tädin raparperipiirakka
100g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
päälle: pilkottuja raparperipaloja
1 dl fariinisokeria
Sulata rasva ja lisää sokeri sekä jauholeivinjauheseos. Ota taikinasta puolet erilleen ja lisää kananmuna. Painele taikina n. 30cm piirakkavuokaan ja ripottele raparperit, fariinisokeri pohjalle ja lopuksi erilleen otettu taikinanmuru piirakan päälle.
Paista 175 asteessa 15-25 min.
Ohjeella teen myös kermaviiliset marjapiirakat ja omppupiirakat - on sellainen helppo perusresepti.
Tiskiä säästääkseni tein tällä kertaa taikinan suoraan kattilaan, jossa ensin sulatin rasvan.
Puuhellalla on näköjään myös kananmunia ja tiskivesiä kiehumassa.
Reseptissä on alunperin ohjeistettu rasva nypittäväksi - sulatettuna se on kyllä aika paljon helpompaa sekoittaa. En ole huomannut rakenteessa mitään eroa tämän oman ratkaisuni johdosta.
Vaniljakastike kuuluu ehdottomasti raparperipiirakan kanssa herkutteluun. Olen kokeillut reissuillamme kaikenlaisia versioita - jopa jauheesta valmistettuja, mutta nyt olen päätynyt helpoimpaan ja suht edulliseen ratkaisuun.
Pakkaan kotona litra vaniljajäätelöä kannelliseen muovipurkkiin ja laitan kylmälaukkuun kylmäkallen seuraksi - määrä on juuri sopiva määrä tämän kokoiselle raparperipiirakalle.
Tämä on ollut loistava menetelmä mökille, venereissulle ja rantapiknikeille. Jäätelö pysyy melko kauan kuosissaan eli joskus syömme sen jäätelönä - jos se pääsee sulamaan, rasiassa onkin valmista vaniljakastiketta. Tällä systeemillä on herkuteltu jo monet retket.
Täällä alkaa juhannuseväiden pakkaaminen. Hmmm...voisinkin leipoa mukaan raparperipiirakan ja ottaa jädet lähtiessä rasiaan mukaan:)
Lämpöisin juhannushalauksin
Herkullinen piirakka ja hyvä vinkki tuo jäden pakkaaminen mukaan. Supersuloista juhannusta sinne!
VastaaPoistaRaparperipiirakkaa syötiin taas, kun käytiin eilen pienellä paatin koeajolla ennen juhannusreissua:)
PoistaKiitos samoin, ihana blogiystäväni♥
Raparperipiirakka on niin kesän herkku!
VastaaPoistaIhanaa Juhannusta!
Ihana tuollainen ohje, jolla on saatesanansa ja tunnelmansa. 💕
VastaaPoistaJa niin nostalgiset kuvat.☝️
Makoisalta näyttää piirakka jätskeineen!
VastaaPoistaMukavaa juhannusta! :)
Nami, raparperipiirakkaa 😋 Tuo ohje kuulostaa kyllä täydelliseltä juuri mökille. Hyvää juhannusta ❤️
VastaaPoistaTuo vaniljajätskikastike on hyvä vinkki. Täytyypä kokeilla seuraavalla piknikreissulla.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen raparperipiirakka :)
Voiko sen kesäisempää ollakaan kuin raparperipiirakka, jäätelö ja mansikat :), nami! Ihanaa Juhannusviikonloppua vielä kiireenvilkkaa!
VastaaPoistaResepti vaikuttaakin tosi hyvältä ja yksinkertaiselta. Minä teen aika usein piirakkaa myös ihan oman pään reseptin mukaan, mutta tämän taidankin laittaa talteen, niin tulee takuuvarmasti hyvää :). Kyllä perheesi kelpaa, kun leivot ihania piirakoita! Ja minä täällä ihailen tuota puuhellaa myös...
VastaaPoistaKiva ohje ja kyllä se niin on, että raparperi kuuluu kesän superherkkuihin!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa <3
Kiitokset ja halit teille kaikille ihanille tänne kommentoineille! ♥You just make my day♥
Poista