"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 3. toukokuuta 2019

Joko on lehmuksen kukkien aika?


Kevät kääntyi kylmäksi, ja se houkuttelee laittamaan tulen puuhellaan ja keittelemään teetä. 


Siitä hommasta sitten tuli napsittua kuviakin, kun löysin kaapista paperipussillisen lahjaksi saatua lehmuksenkukkateetä. 


Makuelämyksenä minulle ihan uusi tuttavuus...


...melko mieto, mutta kiinnostava. 


Näitähän pitäisi itsekin kerätä luonnosta, kuten kaikkea muutakin. Toukokuuhan olisi niin hyvää aikaa tähän puuhaan, kun kaikki kasvu on vasta aluillaan.


 Haaveilen aina kerääväni itse teeainekset ja villiyrtit ja kuivattavani ne teeksi ja ruuanlaittoon sopivaksi viherjauheeksi - mutta saapa nähdä, milloin niiden aika oikein koittaa.


 Nyt kuitenkin käperryn lehmuksenkukkateen kanssa sohvan nurkkaan katselemaan rästiin jääneitä Kotoisa-jaksoja. Niin kiva, kun voi ihan vapaasti ilman lisämaksuja katsella omassa tahdissaan Areenan, Ruudun ja Mtvn palvelujen lemppariohjelmiaan.

On näillä kylmillä kevätilloillakin puolensa♥

halauksin

16 kommenttia:

 1. Ihan samanlaisia haaveita minullakin on joka kevät, mutta miten sitä ei sitten muka saa aikaiseksi tai kerkeä 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan ollut kauan haaveilulistallani, mutta niin se vaan on pieniä kokeiluja lukuunottamatta jäänyt muun kevätkohinan jalkoihin. Ehkäpä vielä saamme tämänkin haaveen jossain vaiheessa toteutettua<3

   Poista
 2. Takkaa lämmittelin tänään ja teetäkin on tullut keiteltyä.Lunta on sadellut koko päivän,niin ei parempaa ole kuin kotona tänään viltin kulmaan käärityä näin illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli jo lämmöt säädetty pois päältä, joten nyt tuo puuhella on tuo ihanaa tunnelmaa:) Lunta täälläkin tänään on sadellut eli nyt vaan sohvan nurkkaan peittojen alle<3

   Poista
 3. Varmasti hyvää! Ehtii sitä myöhemminkin keräämään teetarvikkeet! Tuntuu, että monissa viljelyasioissa en aina niin saa aikaiseksi, mutta villiyrttien keräämisessä olen onnistunut kunnostautumaan ja nautinkin siitä, kun saa koko talven juoda terveellisiä omia haudutettuja teitä. On myös ylipäänsä sen ansiosta tullut opeteltua ahkerammaksi teenjuojaksi. Kanervankukka-, pakuri- ja mustaviinimarjanlehtitee ovat suosikkejani, mutta kuivatan teeksi myös paljon minttua ja muita kasvattamiani yrttejä. Tee sopii tähänkin vuodenaikaan hyvin, kun ulkona senkun kylmenee, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Pilvi, tämä on yksi niistä asioista, joiden takia ihailen sinua - saat aikaiseksi toteuttaa haaveitasi<3 On kyllä niin kiva käydä blogissasi napsimassa inspiraatiota itselleenkin. Tämä kommentti antoi myös potkua ...ehkpä aloitan vaan jostain vähän pienemmästä satsista:)
   Kiitos kommentistasi♥

   Poista
 4. Kotipihoilta voi löytyä yllättäviäkin kasveja syötäväksi ja rohdoiksi. Kevät otti vähän takapakkia, mutta mikä ihana syy todellakin käpertyä sohvannurkkaan.
  Leppoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipihalta olen voikukanlehtiä napsinut smoothien joukkoon, mutta tämä ei ihan vastaa tavoitettani. Olisi niin kiva olla purnukoissa vähän isompia satseja itse kerättyjä luonnonantimia.
   No tänään lähdettiin pois sohvannurkasta ja vietettiin kiva bloggaripäivä♥
   Kiitos ja samoin sinulle:)

   Poista
 5. Kuulostaakin jo niin herkulliselta. Kiva olisi keväällä villiyrttejä keräillä, mutta en koskaan ennätä :) Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pitäisi laittaa oikein kunnolla hommalistalle. Hmmm... ensi viikonloppuna on suunnitteilla mökkireissu...siellähän olisi ainakin nokkosta helposti saatavilla:)
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 6. Ihanalta kuullostaa teehetkesi!
  Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetä ja sympatiaa:)♥
   Kiitos, aurinkoista oloa ja myös säätä sinnekin<3

   Poista
 7. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista
 8. Luonnosta ja esim. niityiltä löytyviä makuja pitäisi kyllä kokeilla useammin. Muistelen joskus maistelleeni kanervankukkateetä. Tänä kesänä ajattelin kokeilla voikukista jotain. Saas nähdä, muistanko... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on juuri kerätty nokkosia, mutta haaveena on kerätä paljon muutakin:) Tähän haaveeseen kuitenkin lisäyksenä samat sanat kuin kommentissasi: Saas nähdä muistanko...:)

   Poista