"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 11. lokakuuta 2019

Hiekkasadetta ja hiirikomeroremppaa

Nyt ovat voimia vievät syystuulet tuivertaneet elämässäni sen verran vahvoina, että olen joutunut pitämään pienen tauon sekä oman että muiden blogien osalta - pahoitteluni tästä. 

Nyt kuitenkin pieniä mökkikuulumisia, vaikka aktiivisempi mökkikautemme on tältä syksyltä jo ohitse. 


Pitkään on ollut mielessä, että pitäisi hankkia pellavarivettä. Rautakaupasta sitä kysellessäni en yhtään osannut ajatella minkälaista tuote mahtaisi olla. No sehän myytiin rullana ekologisesti ilman suojapapereita, ja sellaisena vähän rapisevana pehmoisena käärönä sen sitten kannoin kotiini. 

Niin ja mökillä tätä pellavarivettä oli ajatus käyttää. Puuhellan yläpuolella olevasta kattolistan reunasta on nimittäin ripsinyt hiekkaa hellalle ja lattialle niin, että aina tullessamme on jouduttu harjaushommiin. Ajattelinkin tunkea pellavarivettä noihin rakosiin. 


Leikkasin leveästä nauhasta suikaletta ja tungin sen ruuvimeisselillä paikoilleen. Siihenpä on tämä paikallinen hiekkasade loppunut eli ihan onnistunut pieni uudistus. 

Pellavarivettä tarvittiin myös eteisessä sijaitsevan hiirikomeron kattoon, sillä sen lautojen raoista puolestaan on rapissut turvetta ja sahanpurua komeron hyllyille ja lattialle. Tosin tämä ei suinkaan ole ollut tuon komeron suurin haaste vaan ihan muut jutut, kuten sen nimestä voi arvata. 


Komeron kunnostus on jäänyt mökin remppaurakoista muiden kivammalta tuntuneempien hommien jalkoihin.  Etenen yleensäkin mökin uudistuksissa aina innostukseni mukaan, koska vapaa-ajalla haluan tehdä itselleni mieluisia asioita - vaikkakaan etenemistahti ei tällä periaatteella aina ole ollut ihan järkevimmästä päästä.

Ruokakomerossa on vanhempieni täällä isännöidessä ollut jääkaappi. Se oli esteettisesti hyvä ratkaisu, mutta käytännöllisyydestä ei ollut tietoakaan, sillä ruokien kuskaaminen eteisen kautta ruokakomeroon tuntui hankalalta. Hankimmekin keittiöön retrotunnelmaisen jääkaapin, jota voin käydä katsomassa aiemmista postauksistani täältä: klik ja klik


Huh, miltä komeron lattian tilanne näyttikään poistettuamme sen lattiasta vanhat epämääräiset pellinpalat ja erikokoiset listanpätkät.


Puupalikka poikineen piti vuolla peittämään koloja.


Ennen maalamista useamman pesukerran ja listojen laiton jälkeen näytti tältä. Kummasti sitä vaan pienen komeron lattian kunnostukseenkin saa menemään tunteja.


Nyt on kuitenkin lattia maalattu harmaaksi, ja komero otettu säilytyskäyttöön. Seinät ja katon jätin vanhoille komeroille tyypillisesti käsittelemättä, mutta hyllyihin vedin ohennetulla maalinlopulla valkaisukerroksen. 

Nyt odotellaan jännityksellä talven yli - toivottavasti saamme keksiä komerolle uuden nimen:)


Syksyisin halauksin <3

12 kommenttia:

 1. Täällä mennään myös torpan remonttien kanssa fiilispohjalta, on paljon mukavampaa tehdä nättiä ja nauttia tuloksista. Niitä ikävämpiä kunnostuksia tehdään sitten myöhemmin ja pakolliset siinä sivussa 😂 Mutta tuo hiirien häätö komerosta on varmasti palkitsevaa, söpöjä otuksia mutta muualla kuin omassa kodissa. Kiva kuulla kuulumisia ja samalla saada helpotusta omaan mökkikauden loppumisen tuskaan... en ole ainoa joka jättää hyvästejä vähäksi aikaa rakkaalle kesäkodille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäaikaan liittyy niin paljon mukavaa puuhaa, että onhan ilmassa aina haikeuden tuntua syksyn saapuessa.
   Kävinkin juuri blogissasi tunnelmianne katsastamassa<3

   Poista
 2. Kivoja pieniä juttuja, vähän kerrallaan. Tuo riivejuttu taitaisi olla meilläkin hyvä ratkaisu, kun katosta tulee hiekkaa sähköliedelle. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin pieni askelin ja mukavalla fiiliksellä. Olisihan tuonne katonrajaan jotain muutakin täytettä voinut laittaa, mutta halusin tutustua tähän pellavariveeseen. Jossain vaiheessa on tarkoitus tiivistää myös ikkunanraot tällä.
   Olepa hyvä, Kaisu<3

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta! Hiljaa hyvä tulee, remppahommissakin. Toivotaan että hiiret pysyvät muutostöiden jälkeen loitolla. Kivaa uutta viikoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana Anni<3 Kiva huomata, että täällä on edelleen kävijöitä:)

   Poista
 4. Itse kullakin on ollut haastetta tämän arjen kanssa, joten ymmärrän oikein hyvin harvenneen postausvälin. Kiva pieni projekti näemmä saatu teidän mökillä hyvään malliin ja päätökseen.
  Jaksamista sinne työarkeen ja muistetaan myös hengähtää välillä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, Satu ❣️
   Haluan laittaa tänne kaikki mökkirempat, sillä blogista on tullut kiva dokumentointiväline näistä muutoksista.
   Terkuin nimimerkki "Mökkivalokuvakirjasta haaveillen"

   Poista
 5. Kaunista jälkeä ja ihanan kodikasta! :) Ihanaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 6. Pellavarive on mulle uusi tuttavuus.
  Kaunista tuli komerossa ,eivät nyt hiiret enää temmellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpa se on minullekin - ajattelin, että näin vanhaan mökkiin se olisi sopiva tilkitsemismateriaali.
   Kiitos, Merikaisla<3

   Poista