Uuden vuoden kemuissamme oli tarjolla lime-kakkua, jonka reseptin olen tyttäreni kanssa itse kehitellyt. Tein kakkua nyt toista kertaa testaten reseptimme toimivuutta, ja hyvinhän tuo kakku onnistui.
Rohkenenkin nyt julkaista ohjeen täällä, joten olkaapa hyvä "SisustEllen loves lime"-kakku:
18 kpl Domino täytekeksejä murskattuna
*Sekoita aineet keskenään. Laita irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperia (leikkaa liika paperi ulkopuolelta pois...) ja taputtele keksipohja vuokaan.
Täyte:
3,3 dl kermaa
500 g rahkaa
1 limen mehu
7 rkl lemon lime limsatiivistettä (esim. Sodastream)
1,5 rkl liivatejauhetta
*Vaahdota kerma ja lisää rahka, limen mehu ja limsatiiviste.
Laita liivatejauhe turpoamaan pieneen määrään vettä. Laita seos mikroon 30 sekunniksi ilman mikrokupua. Käytä esim. isoa kahvimukia, sillä seos kuohuu helposti yli. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen ja kaada täyte kakkuvuokaan.
Päällinen:
1 prk Päärynä Piltti tms. -sosetta
loraus lime- tai sitruunamehua
vihreää karamelliväriä
lime limsatiivistettä maun mukaan
*Sekoita soseen joukkoon karamelliväri, mehu, tiiviste ja lopuksi mikrossa 30 sek ollut liivateseos. Lusikoi varovasti kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään
Koristelimme kakun tyttären tekemällä sydämen muotoisella valkosuklaahässäkällä.
Hmm..tätä voisin ehkä tehdä keväällä tuleviin ylioppilasjuhliimme:)
Tuli tähän vuoden alkuun yli viikon mittainen nettitauko perheen yhteisen lomamatkan vuoksi. Nyt ollaan päästy kotiin, ja pääsen kurkkimaan blogien uusia postauksia. Kiva olla taas täällä:D
halauksin
Raikkaan oloinen kakku, ihanan keväinen värikin.
VastaaPoistaKiitti<3 Maku oli tosiaankin raikas:)
PoistaTodella herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos ja onhan se terveellinenkin, kun siinä on rahkaa ja limemehua...hmm...onhan...? ;D
PoistaNamskista! Pitääpä ottaa ohje muistiin, sillä mä rakastan hyydykekakkuja<3 Kiitos ohjeesta:)
VastaaPoistaOlepa hyvä vaan:) Minäkin olen hyydykekakkufani, en edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt tavallista täytekakkua...
PoistaNam!!! Ohjeen nappaan minäkin muistiin :). ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaKiva juttu - toivottavasti onnistuu <3 Heh, en tiedä millainen vastuu reseptin julkaisijalla on... :D
PoistaKiitos samoin sinulle♥
Kauniin näköinen ja varmasti hyvänmakuinen kakku!
VastaaPoistaSamaiset juhlat meillä keväällä tulossa ja vielä päälle rippijuhlat, joten tällaiset hyvät ohjeet ovat tarpeen :)
Mukavaa viikonloppua!
Kiitti<3 Meillä oli rippijuhlat kesällä ja ylppärijuhlat pitäisi olla keväällä. Yritän olla ottamatta paineita, mutta välillä tulee miettittyä näitä tarjoiluja jo nyt:D
PoistaAivan ihana kakkunen!! Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos<3 Kyllähän kakku tuntui maistuvan ainakin vieraillemme:)
PoistaKiitos ohjeesta, näyttääpä herkulliselta. ❤ Tykkään kans tämmösistä hyydykekakuista enemmän kun perinteisistä täytekakuista kun ovat niin raikkaita.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
Ole hyvä:) Hyydykekakut ovat kyllä enemmän minunkin makuun, siksi niitä tuleekin tehtyä perinteisten sijaan.
PoistaSamoin sinulle♥
Varmasti maistuis minullekin....:)
VastaaPoistaHih, niin varmaan - se vaan tuli jo syötyä, joten vain kuvat ovat jäljellä:D
PoistaKiitos<3 Tykkään sitruksen ja limen mausta tosi paljon, ja tähän niitä makuja sitten tulikin laitettua:)
VastaaPoistaOi oi, tätä täytyy kokeilla! Lime on suuri suosikkini! :)
VastaaPoistaMinäkin olen limefani<3 Kiva, jos kokeilet:)
PoistaIhanan näköinen! Anteeksi tyhmä kysymys, mutta mitä on liivatejauhe? Kuinka paljon 5rkl liivatejauhetta vastaa liivatelehtiä?
VastaaPoistaOlen siirtynyt käyttämään liivatejauhetta, koska se on mielestäni paljon kätevämpää. Sitä myydään pikkupurkeissa samoilla hyllyillä kuin liivatelehtiäkin. Purkin kyljesä lukee, että yksi teelusikallinen vastaa yhtä liivatelehteä. Itse olen joskus laskeskellut, että 1 ruokalusikallinen liivatejauhetta hyydyttäisi 5 dl nestettä. Halusin kuitenkin varmistaa kakun leikattavuuden ja laitoin reilusti liivatejauhetta;)
PoistaAaa, okei, kiitos selvennyksestä :) pitääkin seuraavaksi harkita sellaisen ostamista :)
PoistaVoi on varmasti kauneuden liaksi myös herkullinen.
VastaaPoistaKiitos, ihanasti sanottu<3 Tämä on herkkua limen ystäville:)
PoistaNäyttää hyvältä ;)
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaKaunis kakku vaikka en sitä voisikaan sitrusallergian vuoksi syödä.
VastaaPoistaKiitti<3 Reseptiä on helppo muokata allergian mukaisesti ja maustaa rahkaseoksen voi jollain muulla:)
PoistaNami nami! Maistuis varmaan mullekin ;)
VastaaPoistaHmm.. pitäisi tehdä varmaan uusi kakku:D
PoistaOi miten herkullisen näköistä! <3 Nam!
VastaaPoistaVarmasti suussa sulavaa! :)
Kauniita pakkaspäiviä Sinulle sinne! :)
Kiitos ja samoin sinulle, ihana blogiystäväni<3
PoistaVitsit miten hyvä ohje!! Ja tätä päällystähän voi muutella loputtomiin ja just kikkailla kattauksen/teeman mukaan karamelliväreillä!! Kiitos tästä!! Tosin en kyllä aijo nyt hetkeen tätä vielä kokeilla, ketuttaa vieläkin joulukuinen glögikakun tekopuuha, kakku oli kiillettä vaille valmis ja ryhdyin sitä kaatamaan kakun päälle kattilasta (4dl) niin eikös minun irtopohjavuokani ollutkin jotenkin huomaamattani vääntynyt pikkiriikkisen ja minä oikein reippaalla kädellä kaadoin koko nestemäärän kakun päälle ja kaikki glögikiilleneste valui pitkin pöytiä ja lattioita ja kaappien seiniä...hmm..oli pikkasen tahmiaa poispyyhittävää tuo liivateglögineste.. ;) hössö vauhdissa jälleen! =)
VastaaPoistaHih, tuo glögikakkusähläys kuulostaa ihan minun vastaavalta tekoselta viime joululta, taisin kirjoitella siitä tänne blogiinkin:D Glögikakkuun tuli monttu kaataessani kiillettä ja osa liemestä valui lätäköksi pöydälle... Ovat nuo glögikakut haasteellisia, mutta tämä Lime-kakku on ihan toista maata! Siinä ei ole mitään, mikä voisi valua!!!
PoistaKiitos kommentistasi, hymyilyttää edelleen:D