"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 19. elokuuta 2013

Trukkilava DIY

Elämäni miesten kesäpuuhailujen tuloksina voimme nauttia kuivista polttopuista ja puhtaista matoista ♥

Olemme miettineet kauan erilaisia vaihtoehtoja kesämökin puukatokseksi. Haaveilin sen olevan mahdollisimman hyvin maisemaan sulautuva ja hengeltään luonnonmukainen. Aluksi suunnittelin kahden puun väliin viritettyä laavutyyppistä katosta.


 Suunnitelmat muokkautuivat loppujen lopuksi tällaiseksi avokatokseksi, joka on tehty trukkilavoista ja kuorimattomasta luonnonpuusta.


Pohjana on kaksi ehjää trukkilavaa ja katto on naputeltu ylimääräisistä lavoista puretuista laudoista. Runko ja tukipuut on mökkitontilla kasvanutta kuorimatonta pihlajaa. En tiedä, miten tuo pihlaja ajan mittaan käyttäytyy, mutta toivottavasti kuori pysyy paikoillaan.


Tykkään tästä kovasti! Puiden säilytystilaa ei koskaan ole liikaa, joten voisihan noita rakentaa vaikka toisenkin....taidanpa pistää tilaukseen, sillä omat taidot eivät tuollaisiin rakennelmiin ihan riitä.
Hih, tilauksen toisesta puukatoksesta voinkin yrittää tehdä näppärästi näin netin kautta :D


Nyt on meilläkin siis kokeiltu tuota niin trendikästä trukkilavojen hyötykäyttöä:)


No trukkilavaa tarvittiin myös matonpesussa, joka oli vielä edelleen tämän kesän todo-listalla. Yleensä olen käynyt kaupungin mattopesupaikalla, mutta nyt innostuimme poikani kanssa kokeilemaan painepesuripesulaa autotallin liuskalla.


Hmm...oli tosiaan pesun tarpeessa...:D

 Oli mukavat talkoot, jossa tuli pestyä mummunkin mattoja. Kyllä nuo isojen poikien kaikenmaailman vempeleet ovat joskus ihan hyödyllisiä ... niillä saattaa saada näinkin ihanaa talkooseuraa<3


 Alkukesästä mattojen pesu olisi ollut niin kovin paljon järkevämpää... en vain saanut aikaiseksi, pelkkä ajatuskin tuntui ankealta ja kaikki muu tärkeämmältä.

No nyt loppukesästä on kyllä hankalaa saada mattoja kuivaksi, mutta tuo homma tuntui kivalta yhdessä poikani kanssa, joten valitsen ilman muuta tämän jälkimmäisen: vähän huonomman pesuajankohdan, mutta positiivisen fiiliksen ja huippumukavan seuran:D

Kiitos myös teidän kaikkien täällä kävijöiden huippumukavista piipahduksista:) 
Iloa viikkoonne♥

20 kommenttia:

 1. Meillä on vieläkin matonpesut tekemättä, koska eletään keskellä remonttia. Olen suosiolla tänä vuonna päätynyt siihen, että matot saa pestä tällä kertaa pesulan täti =) Tuo puusuoja on muuten aivan ehdottomasti nätimpi, kuin meidän trukkilavoille kyhätty peltivirityskattoineen! Iloa myös sinun viikkoosi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Trukkilavoja käytetään varmasti aika paljon juuri puukatoksiin. Tulee kiva olo, kun materiaalit eivät maksa mitään:)

   Poista
 2. Tuosta mattojenpesusta pitäisi täälläkin inspiroitua..vielä hoitamatta.. :-(
  kiva katos puille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin on vielä matonpesu-urakkaa:D Kiitos sinulle<3

   Poista
 3. 'ätevä puukatos, hyvin maastoutuu luonnonhelmaan. Toivotaan tuulisia päiviä että saat mattosi vielä kuiviksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota maastoutumista pidimmekin yhtenä tavoitteena, joten hyvä, jos se tuntuu onnistuneen:)Nyt tulikin ainakin tosi lämmintä ja aurinkoista, siis hyvä sää kuivatteluun:)

   Poista
 4. Hitsipitsi, miten hyvään saumaan tämä ideasi tuli! meillä meinaan alkaa kasaantumaan pölliä sen verran paljon, että olisi saatava jo niille katos.

  Tuo on tosi hieno, aivan loistava toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Kivahan noita puita olisi säilytellä vaikka vajassakin, mutta se täyttyy ihan muusta roinasta:) Ihan mahtavaa, jos saat täältä idean mukaasi...olen nimittäin saanut niin paljon niitä sinun blogistasi!

   Poista
 5. Kiitos hienosta puukatosvinkistä. Noita erilaisia katoshärpäkkeitä on meidän nurkilla jo jokunen ja tekijämies voisikin inspiroitua jatkossa tuohon tyyliin ;). Meilläkin jäänyt jos jonkinlaisten isojen tekstiilien pesu ihan väärään ajankohtaan. Miten se kesä kuivattavine tuulineen menikin niin joutuisaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan - tulee kyllä niin hyvä mieli, jos täältä tarttuu muillekin ideoita:) Inspirointi- ja trukkilavaterkkuja sinne myös sille tekijämiehelle:D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. No niin on! Tämä oli meillä ensimmäinen varsinainen DIY-juttu. Voisi niistä kyllä ideoida jotain muutakin...

   Poista
 7. You have a gorgeous blog and I love your wood shed because we are planning to build one out of pallets and I love your ideas!

  Larissa ~ Prodigal Pieces

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am happy you found your way in to my blogg. This was our first pallet DIY, but it would be fun to plan something else too...
   Thank you for your lovely comment<3

   Poista
 8. Trukkilavoista saa vaikka mitä ihanaa aikaiseksi :)
  Tuo oli tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän niistä voisi väsäillä jotain muutakin:)Netti on pullollaan idoita!
   Kiitos<3

   Poista
 9. Trukkilavoista saa vaikka mitä ihanaa aikaiseksi :)
  Tuo oli tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
 10. Upeesti maastoutuu maisemaan toi puukatos! Meillä on mökillä kaikki puut taivasalla ja joku katos niillekin pitäsi kehitellä. Ne oli ennen saunan ulkoseinustalla ja siihen oli kyhätty pressukatos, joten ei kyllä ollenkaan silmiä hivelevää, mut ideoimasi katos kyllä olis oivallinen:)

  Ihanaista ja aurinkoista viikonloppua sulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näyttää sulautuvan ympäristöön:)Meillä nuo puut olivat ennen epämääräisessä kasassa pressun alla, joten olen kyllä kovin iloinen muutoksesta:)Vähän on vielä hommia ympäristön siistimisen kanssa ja vanhasta kasasta on vielä osa jäjestämättä uuteen katokseen, mutta pikku hiljaa hommat edistyvät.
   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista