"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 9. syyskuuta 2017

Komeroremppaa


Olimme päättäneet, että remppahommia ei mökillä yhteisen loma-ajan vähyyden vuoksi yritetä tehdä tänä kesäkautena, vaan keskitytään enemmänkin kesäfiilistelyyn ja muutaman puun kaatamiseen. 

No en ihan malttanutkaan olla tarttumatta pensseliin, joten rakkauteni hoiteli puuhommia - minä puuhasin omiani.


 Innostuin inventoimaan ja päivittämään mökin komeroa, joka oli täynnä käytön kannalta turhia, lähinnä vanhempieni vanhoja tavaroita. Ehkäpä olisi aika ottaa komero aktiiviseen käyttöön. 

Harmillista kyllä en taaskaan huomannut ottaa kuvaa lähtötilanteesta, mutta tyhjennetystä komerosta sentään tuli räpsyjä otettua. 


Nurkassa kökötti tiiliskivi, ja sen takana oli ihan klassisen mallinen hiirenkolo - ei ihme, että hiiriä on välillä näkynyt mökissä. Naulasimme nurkkaan lautapalan ja muuallekin lattianrajaan muutaman listan rakoja tukkimaan. 


Lattia oli muutenkin aika ikävän näköinen, eikä tilanne pesunkaan myötä parantunut, joten ryhdyin maalaushommiin.

 Valmiista lattiasta ei tullut napattua lähikuvaa, mutta  postauksen viimeisessä kuvassa sen uusi harmaa pinta kuitenkin näkyy vähän kauempaa otetussa kuvassa. 


Komerossa ei ole valaisinta, ja se tuntui kovin pimeältä edelleen lattian maalauksenkin jälkeen - seinien maalaus alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta. 

En halunnut seinälautoja umpivalkoisiksi, eikä siihen mukana olleet maalitkaan olisi riittäneet, joten päätin tehdä itse ohuen maalin ja veden sekoituksen ja sutia sitä seinään. 


Puinen naulakko oli seinässä kiinni niin valtavilla nauloilla, ettei sitä olisi rikkomatta saanut irti. Niinpä se piti jättää paikoilleen maalauksen ajaksi. Naulakko sai jäädä puun väriseksi, vaikka oli vähän haastetta saada seinää maalattua sen takaa sotkematta valkoista maalia siihenkin. 


Myös katto sai jäädä käsittelemättä - seinien maalaus toi jo valoisuutta lisää, ja tähän päätökseen vaikutti myös maalin ja omien paukkujen loppuminen:D

Komeron katon rajassa näkyy komerossa oleva ripustustanko.


Kuten kuvasta näkyy, maalauksen jälki ohuella vesimaalilla ei ollut kovinkaan tasaista. Olen kuitenkin itse tyytyväinen tulokseen, enkä ajatellut enää vetää toista maalikerrosta pintaan. 


Olin elokuussa blogitapaamisessa, jossa tuli esille paljon erilaisia mielipiteitä bloggaamisesta. Yksi näkökulma jäi mietityttämään, joka koski postauksen kuvien määrää - se kuulemma on hyvässä postauksessa kaksi-kolme kappaletta. Itse pyrin laittamaan tänne paljon kuvia ja luen ja katselen mielelläni muiden kuvapainotteisia postauksia. 

Mieltymyksiä on varmasti monia, enkä aio muuttaa bloggaamistapaani, mutta näkökulma vaikutti kuitenkin sen verran, että päätin näiden yhdeksän kuvan jälkeen jättää komeron aarteiden esittelyn seuraavaan postaukseen:D

halauksin

33 kommenttia:

 1. Kylläpä komero raikastui kummasti. samanlaisia hommia tehtiin myös meidän kesäkodilla, vaikka niistä jäikin kuvat ottamatta. Minä pidän blogeista, joissa paljon kauniita kuvia. En siis allekirjoita tuota 3 kuvan juttua. Mukavaa ja jännittävää lauantai-iltaa. Toivotaan että Susijengi vie tänään voiton Italiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Olen itsekin tyytyväinen tuohon raikastuneeseen ilmeeseen. Te olette tehneet valtavasti muutoksia siellä kesäkodillanne! Tämä omani oli tällainen pikkuprojekti, mutta ihmeen paljon tunteja sain kulumaan tuohon hommaan:D
   Tällaisissa muutosprojekteissa tekisi kyllä tiukkaa valita vain kolme kuvaa:D
   Susijengi gogo!!!

   Poista
  2. ...niin ja vielä: kukkakaali on jo ostettuna nugettikokeiluja varten:)

   Poista
 2. Komerostahan tuli pienellä vaivalla todella hyvä! Tiedän että mieltymyksiä bloggaamisesta on monenlaisia, mutta itse tykkään kuvista ja vähästä tekstistä. Itse pidän blogia ennenkaikkea itselleni ja muutamille läheisilleni, joten en välitä siitä mitä muut tästä tykkää. Toki olisi kiva jos jokunen seuraajakin on ja joku jaksaisi vielä kommentoidakin, mutta kaikki näkyy muuttuvan tässäkin hyvin hektiseksi.
  Harmi, mutta jatketaan me entiseen malliin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 On kyllä tosi iso rikkaus, että täällä blogistaniassa on jokaisella vapaus tehdä omalla tyylillään ja myös valita omat suosikkibloginsa:) Annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia:)

   Poista
 3. Hyvä muutos!
  Mielestäni mielipiteet bloggaamisestakin ovat vain rikkautta, tärkeintä on se että blogi on julkaisijansa näköinen. Erilaiset blogit ovat rikkautta! Joten, jatka vaan omalla tyylilläsi ja julkaise nuo yhdeksän kuvaa. Kyllä kauniita kuvia on mukava katsoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa<3 Tuo persoonallisuus on minustakin tärkeintä ja oli kyllä ihan mahtavaa tavata muita bloggaajia ja avartaa omia näkökulmia:)

   Poista
 4. No mutta siitähän tuli oikein kiva..tuo vaalea sävy tekee aina kohteesta kuin kohteesta jotenkin avaramman näköisen:) Minun silmään tuo maalijälkikin on ihan loistava!! Itse pidän kovasti kuvista ja niitä on kiva katsella.. Hyvä tulee kun omaa silmää mielyttää ja tykkää siitä mitä tekee, oli niitä kuvia kuinka paljon tahansa:) Ihanaa päivää sinne😊💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Päden pajalle - oli kiva lukea kommenttiasi<3 Kaappi tuntui kyllä paljon aiempaa tilavammalta maalauksen jälkeen:) Ihanaa päivää sinullekin♥

   Poista
 5. Ihana komero. Uuden sävyn alta kuultaa vanha elämää nähnyt pinta, tykkään. :)

  Minä tykkään kuvista. Ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan. Laitetaan vaan kuvia niin paljon kuin hyvälle tuntuu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ilmeisesti ennen vanhaan ei komeroihin ole maalia tuhlailtu, koska se on yli sata vuotta tuollaisena säilynyt. Sipailu valkoista kuitenkin toi kaivattua valoisuuttaja raikkautta komeroon:)
   Kuvat tosiaan kertovat paljon - itse en edes seuraa yhtään kuvatonta blogia:D

   Poista
 6. Tuo läpikuultava maalipinta on just nappiveto! Näyttää hyvältä.

  Tärkeintä, että asiat tekee omalla tyylillään eli vaikka sata kuvaa, jos siltä tuntuu ja aihe sen vaatii.

  Aitous ja asioiden tekeminen omalla tyylillään viehättää, ainakin minua, asiassa kun asiassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti - kiva kuulla mielipiteitä<3 Kyllä tällaisia omia maalisekoituksiakin voi näköjään tehdä:D
   Itse räpsin paljon kuvia, ja se näkyy täällä blogissakin. Osasitpa kiteyttää asian hienosti♥

   Poista
 7. Kylläpä komero raikastui ja valostui 👌 Näissä blogiasioissa tuntuu olevan yhtä monta mielipidettä mitä bloggaajaakin. Kukin tehköön tyylillään. Erilaisuushan on vain rikkautta 😊 Minäkin tykkään, että postauksissa saa olla useampia kuvia mitä ihastella. Tylsää, jos jokainen laittaisi vain pari kuvaa per posti. Kuvathan ovat usein postauksen pääpaino. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaushommien myötä raikastui ilme ja myös ummehtunut tuoksu häipyi remontin myötä:)
   Olen ajatellut, että hyvä postaus sisältää nimenomaan paljon kuvia ja että ne mukavasti keventävät tekstiä. Olin yllättynyt tuosta minulle uudesta näkökulmasta, mutta en kuitenkaan ajattele tätä asiaa vastakkainasetteluna. On niin rikkautta, että on erilaisia blogeja ja niistä jokainen saa tehdä omia linjauksiaan omalla tyylillään<3

   Poista
 8. Ihanasti raikastui komeron ilme verrattain pienellä vaivalla! Läpikuultavuudesta tykkään aivan erityisesti ja tuo naulakko on aivan ihana!

  Minäkin tykkään, että kuvia on postausta kohden useita - on enemmän ihasteltavaa! Mutta jokainen tekee toki tyylillään ja se yksikin kuva antaa postaukselle ilmettä.

  Syyssunnuntain rauhaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-kiitos! Pienellä vaivalla ja myös vähällä maalilla, kun reilusti yli puolet seoksesta on pelkkää vettä:D Vaalean maalin myötä naulakko erottuukin paremmin taustastaan:)
   Kuvat elävöittävät postauksia ja kivoilta näyttävät myös kuvakollaasit<3

   Poista
 9. Tulipa raikas lopputulos, ihanan eläväinen maalauspinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Onkohan tämä nyt sitä chabby&chic-tyyliä:D

   Poista
 10. Tulipas hieno komero pienellä ehostuksella!❤️

  Jokainen tekee blogiaan tyylillä, mutta minäkin tykkään katsella paljon kuvia blogeissa ja ihastella niitä. Kuvat ovat tärkeä osa postausta.

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 kiitos <3
   Seuraan aika monia blogeja ja täytyypä tunnustaa, että ihanat kuvat ovat juuri ne, jotka saavat lukemaan koko postauksen...ja joskus kiireessä tulee katseltua vain ne ihanat kuvat:)
   Samoin sinne♥

   Poista
 11. Kiva maalausprojekti! Kiva, kun tuolta valkoisesta näkyy vähän pohjaa läpi!
  Itsekin pidän kuvista kyllä...
  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä remppaprojekti oli juuri sopivan mittainen tälle kesälle - nahtaisikohan ensi kesänä olla aikaa ja paukkuja aloittaa mökin salin remontointi...
   ♥-kiitos:)

   Poista
 12. Hieno lopputulos! Minä niin pidän tuosta hieman epätasaisesta ja rouheasta pinnasta. Oikein hyvä!
  Ja mitä tulee blogikuvien määrään, niin se oli jonkun "ammattibloggaajan" suositus ja on siinä varmaan totta toinen puoli. Itse laittelen kuvia vähän fiiliksen mukaan. Joskus tuntuu, että yksikin riittää, jos kuva on riittävän "puhutteleva" ja välillä rönsyilen oikein reilusti. Enpä usko että tässä(kään) asiassa on yhtä oikeaa totuutta, joten jatketaan jokainen omalla hyväksi havaitulla tavalla...
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu♥
   Rouheus on omiaan tuonne komeroon ja voi olla, että vieressä oleva ruokakomero saa jossain vaiheessa samanlaisen käsittelyn.
   Näiden minulle uusien näkökulmien myötä huomaan tuntevani jännää vapauden tunnetta ja mukavaa fiilistä sen suhteen, että mikään taho ei ole ohjailemassa tai määräämässä blogin linjauksia - saa mennä fiiliksien mukaan. Täällä blogistaniassa viehättää juuri persoonallisuus ja omanlainen tyyli rakennella postauksia. Kiva kuitenkin kuulla tällaisia erilaisia ajatuksia - ne voivat tuoda uutta tai vahvistaa olemassa olevaa hyväksi havaittua.
   Tykkään tällaisista pohdinnoista:)
   Samoin sinulle, blogiystäväni♥

   Poista
 13. Vanhat komerot ovat niin ihastuttavia! Meilläkin on torpalla vanha komero portaiden alla, jossa on hiirten pureskelema pyöreä aukko toiseen komeroon, jossa oli edelleen uusia hiirten puremia aukkoja. Mies niitä nikkaroi umpeen edelliskesänä, mutta miten kävikään: Siellä se hiiri napotti ja odotti koko viime talven, kun tultiin paikalle. Järsi siellä kaiken mahdollisen muovisen ja kankaisen aterimikseen. Kissa ajoi sen muutamaan otteesen sieltä ulos, mutta aina se tuli takaisin tai komero sai uuden asukin. Tänä kesänä yritettiin tukkia tietä ulkokautta. Saa nähdä, onnistutaanko - vai onko sillä siellä taas talvella pesä ;)

  Oliko teillä viime talvena jo vähemmän hiiriä? Toivottavasti vähän helpotti. Ja nyt on sitten onneksi taas yksi tie tukittu; ehkä se oli nyt se viimeinen :)

  Hassua ehkä tuo kuvien "oikea" määrä. Minusta on täysin rinnasteiden blogijutun sisältöön ja mitä kuvilla halutaan tuoda juttuun. Itse kuvathan voivat olla jo se sisältö, eikä tekstiä tarvita ollenkaan - ja joskus pelkkä teksti riittää. Sisustusaiheisissa blogeissa kuvia on todellakin mukava katsella; eri kulmista, eri työvaiheita ja yksityiskohdat sekä kokonaisuus = tuottaa jo kerrassaan monta kuvaa, kuten sinunkin postauksesi teetti, ja oikein hyvä näin :)

  Ihania syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat komerot tosiaan ovat ihastuttavia. Mietin kauan tuota maalaamista, koska komerot ovat tähän päivään saakka oleet alkuperäiskuosissaan eli maalaamatta. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän ratkaisuun eli ohueen maalikerrokseen ja pelkän lattian maalaamiseen peittävällä maalilla.
   Meillä hiiret ovat vähentyneet nurkista sitä mukaa, kun remontti on edennyt. Viime talvena oli yksi onnistunut karkotuskokeilu, mutta kerron siitä tarkemmin myöhemmin:)
   Sisustus- ja luontoblogeissa kuvat ovat kyllä ihan ehdottomia. Todennäköisesti myös lukijakunta on esteetikkoja, joten kuvia täytyy olla<3 Kuvien ja tekstin kombo saa mielestäni tunnelman välitettyä helpoimmin lukijoille♥

   Poista
 14. Komerosta tuli tosi kaunis! Ihana naulakko! :)

  Minäkin tykkään, että postauksessa saa olla useampia kuvia ja vähän joka kulmasta! Siksi en varmaan ole tuosta instagramistakaan innostunut, kun siellä on niin vähän kuvia samasta kohteesta. Mutta jokainen tyylillään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Nyt tuo naulakko erottuu vähän paremmin,kun tausta on erivärinen:) Instassa tosiaan teksti jää usein aika pieneen osaan, jolloin vaikka tällaisia muutostöitä on hankalampaa sinne laittaa. Itse laitan sinne väläyksiä pienistä hetkistä ja tänne blogiin mm. näitä projekteja:)

   Poista
 15. Aivan upea tuli komerosta. Pienellä ehostuksella saa ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - taas riittää pitkäksi aikaa hyvän mielen hymyä♥

   Poista
 16. Eikö ole ihana saada tuollainen kaappi aktiiviseen käyttöön?! Todella hienoa ja hyödyllinen muodonmuutos siis. Vanhat kaapit ovat usein syviä ja suuria, joten oli hyvä idea tuoda valoa vaalean maalin avulla. Mitäköhän kivaa kaappi saa sisälleen...?

  Tjaa, tiedä sitten noiden bloggariohjeiden toimivuutta. Ehkä kuitenkin oma tyyli on parempi kuin loppuun asti viilattu ja mietitty ideaali-ohjetyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana saada säilytystilaa. Meillä homma etenee pikku hiljaa osittain myös siksi, että äitini pysyisi jotenkin mukana muutoksen tuulissa - ettei kaikki muutu yhdellä ryminällä. No tämä tietenkin on hyvä tekosyy myös itselle pitää tätä rauhallista tahtia:D
   Kuten tuolla aikaisemmin jo vastasinkin, huomaan, että iloitsen entistä enemmän siitä, että täällä tosiaan on vapaus tehdä omalla tavallaan, vaikka ammattilaisten ideaalipostauksissa varmasti joitain kultaisia sääntöjä voi ollakin:)

   Poista