"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 13. maaliskuuta 2014

Ekoilua

 Kierrätysasiat ovat olleet aika tavalla tapetilla tässä viime aikoina. Meillä töissä on siirrytty lajittelemaan muun kierrätyksen lisäksi myös energiajätettä. Omakotitaloasujille tuon energiajätteen kierrätys ei onnistu, ellei hanki itse sekajäteastian rinnalle energiajäteastiaa. Tämä homma on vielä ihan mietintäasteella. Mutta kompostointiasiat ovat edistymässä pikku hiljaa.


Meillä on ollut puinen komposti jo vuosia syreenien katveessa.  Harmi kyllä se jäätyy talvisin, joten biojätteen keräys keskeytyy useaksi kuukaudeksi talviaikaan. Kompostimme on myös hidas, ja viime kesänä siellä vilahti metsähiiri sen kantta avatessani. Sisäpuolen eristykset ovat hapertuneet aikojen saatossa. Keittiöjätettä ei siis enää voi vanhaan kompostiimme laittaa, mutta puutarhajätteelle se on edelleen ihan sopiva. Sitä pitäisi ehkä pikkuisen myös ehostaa ulkoapäin talven jäljiltä:)


Meillä on ollut mietinnässä lämpökompostorin hankinta, biojätettä kun ei voi viedä yleisiin kierrätyspisteisiin. Olen katsastellut eri kompostorivaihtoehtoja jo viime kesänä. Maisemoitu kivikompostori on ollut harkinnassa, mutta haluaisimme nuo lämpökompostorin ominaisuudet.

Tiedustelin Biolanilta kompostoreista ja sainkin hyvän vinkin heidän outlet-myynnistä. Nyt olemme kallistumassa n. sata euroa halvempaan Biolanin harmaaseen kakkoslaatua olevaan pikakompostoriin.


Olen pistämässä rakkauteni asialle (säästämme kuljetusmaksun), sillä hän menee tehtaanmyymälän ohi viedessään veneenmoottoria huoltoon. Heh, annan hänelle siis hurjan vastuun: hän päättää onko tuo kakkoslaatu SisustEllenin ulkonäkövaatimusten mukainen vai ostammeko sittenkin ykköslaatua:D

Keväisissä ekoilutunnelmissa:)

5 kommenttia:

 1. Meilläkin pyritään kierrättämmään kaikki mahollinen, erittäin hyvin löytyyki kerräysastiat taloyhtiöltä, tämä hieno homma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös innokas kierrättäjä, joten kompostin hankinta tuntuu kyllä tosi hyvältä - ei tarvitse enää talviaikaan laittaa perunankuoria sekajätteisiin:)

   Poista
 2. Kannattaa biokomposti laittaa sellaiseen paikkaan, että esim. talvella sinne on helppo,päästä,jos tulee paljon lunta.Ja ettei ole liian kaukana.Meillä komposti jäätyy kovilla pakkasilla,mutta sulaa sitten keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä<3 Ajattelin sijoittaa uuden kompostorin tuohon syreenimajaan, jossa vanhakin on majaillut. Kesäaikaan se on kivasti piilossa pensaiden suojassa, mutta kuitenkin lähellä ulko-ovea. Laitan myöhemmin keväällä kuvia tänne blogiin tuosta sijoittelusta.

   Poista
 3. Hey ny friend,

  It is so good to separate all kind of organic materials, we also have a bio container, it requires us to separate our garbage,,,we try to do it on the right way.

  Take care and have a great weekend.

  Big hug, Eefie

  VastaaPoista