Tämän joulun uutuutena päätin kokeilla mukin reunalle aseteltavien piparien tekemistä. Meillä on paljon pieniä muotteja, sillä pidän yleensäkin kaikesta minikokoisesta.
Opin sen, että viiltoa on ihan turha tehdä ennen paistoa. Paras tapa on leikata pipariin viilto heti, kun ne tulevat pehmeinä uunista ja sovitella samantien mukin reunalle. Parasta tietenkin olisi, jos muki olisi sama kuin mistä glögin aikoo myöhemmin tarjota.
Vasta nyt jälkeen päin kuulin, että tuohon hommaan on omia piparimuottejakin, mutta enpä taida hankkia, sillä ihan helposti tämä näinkin käy.
Opin sen, että viiltoa on ihan turha tehdä ennen paistoa. Paras tapa on leikata pipariin viilto heti, kun ne tulevat pehmeinä uunista ja sovitella samantien mukin reunalle. Parasta tietenkin olisi, jos muki olisi sama kuin mistä glögin aikoo myöhemmin tarjota.
Vasta nyt jälkeen päin kuulin, että tuohon hommaan on omia piparimuottejakin, mutta enpä taida hankkia, sillä ihan helposti tämä näinkin käy.
Meillä joulutortut ovat aina myös minikokoisia. Tavallisesta valmiiksi kaulitusta taikinalevystä tulee yleensä kaksi torttua.
Minä pistän ne kahdeksaan osaan ja luumusosetta melkein saman verran kuin isoissakin tortuissa - on taikinan ja hillon suhde kohdillaan:D
Kehittelin tähän joulunaikaan uuden tosi helpon jälkiruuan. Laitoin annokseen valmista tiramisu- ja luumukanelirahkaa ja asetin piparin niiden väliin. Tiramisupuolelle ripottelin kaakaojauhetta ja luumupuolelle kanelia.
Tätä on nyt testailtu tarjoamalla perheelle ja työkavereille sekä meillä glögillä pistäytyneille sukulaisille ja ystäville - hyvin on tuntunut maistuvan. Taidankin tarjota myös uuden vuoden aattona vieraillemme.
Olkoon tämä edelleen jatkuva joulun aika täynnä herkuttelua, rakkautta, yhdessäoloa ja lämpöistä tunnelmaa♥
Jouluhalauksin
Heippa vaan! Täällä joulu alkaa olla juhlittuna, mutta annanpa sinulle vielä yhden vinkin, miten pipareihin voi tehdä kolon. Minä olen pistellyt nuppineulalla pipariin loven ja hyvin onnistui sekin eli tätä voi käyttää ns. kaupan pipareihinkin. Käytin kyseistä pistelytekniikkaa, kun koristelin meidän joulun jälkiruokakulhoja. Kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaKiitos muuten hyvästä jälkiruokavinkistäsi. Täytyypä kokeilla joskus. Ja nyt jatketaan lomailua...
Hyviä ideoita, kiitos. Itse en niin glögistä piittaa, mutta kattauksiin näytti kauniilta. Tuo jälkkkäri on myös kokeiltava.
VastaaPoistaMinäkin teen aina jouluksi minijoulutorttuja. Mukavia suupaloja kun on paljon muitakin herkkuja tarjolla.
VastaaPoistaIhanat piparit ja niin kivasti laitettu glögilaseihin. <3 Tunnelmallista Tapaninpäivää. <3
VastaaPoistaIiik, kaikki näyttää niin suloiselta!! Suaattaapi olla että menee testaukseen tämä kehittelemäsi jälkiruoka. :)
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta! Minun mielestäni taas tavallisen kokoisessakin joulutortussa on aina liikaa hilloa. Paras osa on torttu itse, joka toki pienen kostukkeen tarvitsee hillosta.
VastaaPoistaOi joi ja nam nam...niin herkullisia kuvia, että vaikka kuinka on ähky, niin silti tekisi mieli maistaa ihan kaikkea :)
VastaaPoistaAi miten kaunista ja niin meidän väristä. Taidanpas vierailla täällä uudelleen ja lukea enemmän!
VastaaPoistaIhania herkkuja, ja niin kauniisti tarjolla, ♥
VastaaPoista