"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Rautalangasta vääntäen




Monta vuotta palvelleet vanhat rottinkiset kukkalaatikkomme hajosivat lopullisesti. Irrottelin rautalangat niistä laittaakseni ne metallinkeräykseen. Rautalanka alkoikin näyttää kivan näköiseltä ja oli sopivasti ruostunutta, joten innostuinkin vääntelemään siitä kaikenlaisia kieppuja. Lopulta niistä syntyi koukkuja. 


Erittäin persoonallisia sellaisia, sillä rautalankaa olikin yllättävän hankala saada vääntymään siihen suuntaan, johon halusi. 


Hih, ei taida koukkukaupoille näistä tulla kilpailijaa:D
Nämä rautalankahässäkät kuitenkin löysivät paikkansa...


...nimittäin kasvihuoneesta. Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt sinne kivoja seinäkoukkuja, mutta eipä ole osunut silmiini. 


Haussa on ollut näihin kasvitueksi ostamiini lyhtypidikkeisiin sopivat valkoiset metallikoukut, mutta nyt niitä ehkä ei enää tarvitakaan. 


Noita metallitukia ei ole riittämyt kurkuille, joten kaikenlaiset kepit ja viritykset ovat käytössä.


Haaveenani on ollut ripustaa kaikki lattialla koreissa olevat kasvihuonetarvikkeet pois jaloista ja ainakin tämä kasvilannoitetta sisältävä purkki myös Hugon takia. Purkin olen joskus on tuunannut vanhasta kannellisesta kahvipurkista.


 Yhteen koukkuun ripustin sinkkiämpärin siemenille, siihen olen töpsptellyt sabluunan avulla talomme rakennusvuoden.

.
 Yhdessä korissa on sekalaisia tarvikkeita. 


Tämä muutos ei maksanut mitään, sillä kelpuutin näin ensi hätään ripustettavaksi ihan vaan, mitä nurkista sattui löytymään. Vaihtelen sitten, kun sopivampia löytyy tilalle.


 Samalla tuli siistittyä lattiaa, jonka reunoilta löytyy myös kiviaarteitani. Ne ovat vähän kuin jalkalistana kasvihuoneessa:)



Ripustelin myös pudonneet kristallit kristallikruunun virkaa toimivalle tuunaamalleni kynttelikölle. 


 Nyt vaan odotellaan kurkkujen ja tomaattien kasvua. Ovat aika tavalla myöhässä aikaismpiin vuosiin verrattuna. Sadevettä on sattumoisin riittänyt sadevesisaavistamme kasvihuoneen kasteluun koko kesän ajan - kivahan se on, ettei tarvitse käyttää hanavettä, mutta kyllä nuo kasvit aurinkoa ja lämpöäkin kaipaisivat kuten myös SisustEllen.


Pikkuinen kasvihuoneemme kaipaisi myös uutta maalia pintaansa, mutta tälle kesälle tuo homma ei taida päästä. Maalausurakoita kun on kasaantunut lomalle muutenkin aika tavalla - suurin osa niistä mökillä, ja pienempiä juttuja täällä kotonakin...siispä käpälät irti tietokoneesta ja taas pensselin varteen!

On tämä loma niin ihanaa, kun saa puuhata, mitä mieleen sattuu juolahtamaan:) 

Kesähalauksin


26 kommenttia:

  1. Kauniit, juuri tuollaiset persoonalliset ripustuskoukut! Ihana on tuo kasvihuoneennekin. Nyt kyllä sitä aurinkoa kasvustoille kaivataan, kastelupuoli kun on paremmin kuin hyvin hoidettu :) Mukavaa tiistaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No persoonallisuus on taattu tässä koukkusarjassa:D Noita kuvia napsiessani oli tosi harmaa ja kylmä sää, nyt tällä hetkellä onneksi paistaa aurinko:) Kiitos ja samoin sinne<3

      Poista
  2. Aivan ihana kasvihuone ja juuri sinne sopiva koukut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Hih, ehkäpä koukkufirmoilla on sittenkin syytä vavista :D :D

      Poista
  3. Oih mikä ihana kasvihuone ja koukut ovat täys kymppi juuri tuonne!! Aloin jo miettimään missäs minun rautalankakätköni onkaan muuton jäljiltä, niin symppikset koukut että tekisi mieli kokeilla vääntää itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kasvihuone on rakkauteni tekemä, joten ihanahan se minustakin on<3 Onpa hauska, jos innostut vääntelemään rautalankoja. Jotkut pihdit on hyvä apu, vaikka eivät ne paljonkaan auttaneet minun koukkujeni ulkonäköön:D auttaneet:D

      Poista
  4. Mäkin haluuuuun osata tehdä tuollaisia ihania purkkeja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon purkkiin on maalauksen jälkeen tehty tekstikuviot kuvansiirtotekniikalla. Välillä siirto onnistuu ja välillä sitten taas ei. Kiva niitäkin on ollut kokeilla.

      Poista
  5. Olipas se taas ihana oivallus sinulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Kaisu<3 Tämä oli ensimmäinen kokeilu tällä alalla:)

      Poista
  6. Iik, aivan uskomattoman ihana kasvihuone! Ja mitkä upeat koukut olet loihtinut! <3 Ihan varmasti kilpailevat koukkukauppojen kanssa. :)

    Olet kyllä taitava tuunaamaan melkein mitä tahansa, ja kaikesta tulee niin kaunista. Minusta tuo kasvihuone ei kaipaa lainkaan maalia pintaansa, se on niin romanttinen tuollaisenaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone on pikkuinen, ja satoa tulee vain maistiaisiksi, mutta olen siitä onnellinen. Rakkauteni teki sen minulle lahjaksi, kun joskus täytin jotain pyöreitä - paras lahja ikinä<3 Olin kylläkin itse mukana suunniteluvaiheessa.
      Kiitos kovasti ja huojentavaa kuulla, että maalaamisen ei tarvitse olla välttämättä lainkaan hommalistalla:)
      Tuunaileminen on hauskaa puuhaa, on kiva antaa hylätylle esineille tai tässä tapauksessa materiaalille uusi mahdollisuus:)

      Poista
  7. Voi hyvänen aika kuinka kaunis kasvihuone, varmasti kaunein näkemäni, voihan huokaisu! Kaikkea sitä näköjään voi keksiä, ihanat koukut! Mielestäni tuo maailman suloisin ja kaunein kasvihuone ei tarvitse maalia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos ihanista sanoistasi - nyt täytyy vinkata miehelleni, että pistäytyy lukemaan hyvän mielen kommentteja:) Tosiaan kaikkea sitä voi päähän pälkähtää niin kuin ruosteisen rautalangan vääntely:D Maalauslause ilahduttaa kovasti:)

      Poista
  8. Olipa kiva koukkuidea ja tuo sinun kasvihuoneesi on kadehdittavan ihana ja sopii teidän pihalle kuin nenä päähän. Nyt onkin riittänyt vaihteeksi aurinkoa, vaikka ei niin lämmintä olekaan. Nautitaan nyt siitäkin!!! Mukavia projekteja edelleen ja kiitos sähköpostistasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään koukun mallista, mutta toteutus on kömpelö. Jos taitoa olisi noissa metallitöissä enemmän, voisi väännellä vaikka mitä kivaa. Toivottavasti huomennakin on aurinkoista, sillä meille tulee veneilyvieraita:)

      Poista
  9. On todella kivannäköinen kasvihuone! !! Kiitos ideasta.minulla on myös uusi k.huone ja tuota olen miettinyt et turvallisuus syistä lannoitteet pitäisi saada ylös.siis koukkuja tekemään....
    Poikkesin tuolta Tau (v)on paikasta kurkkaamaan sivujasi ja kivalta näyttää.:) taidat saada minusta uuden lukijan.
    Harakka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kun tuo kasvihuone on niin pikkuruinen, on kiva saada tilan takia tavarat pois lattialta tuon turvallisuuden lisäksi. Lisäksi kävi mielessä, että siemenpussit ovat myös paremmassa turvassa sinkkiämpärissä, jos vaikka joku ohi piipertävä haluaisi niitä nakerrella ruuakseen:)
      Kiitos sinulle ja kiva, kun löysit tiesi tänne. Tuntuu aina niin kivalta saada uusia lukijoita ja näitä kommentteja:)

      Poista
  10. Tervehdys lomalaiselle toiselta onnelliselta :)
    No jopa oletkin ollut luova, loma on juuri otollinen aika sille...
    tosi kivat koukut, ei vois paremmin sopia noin ihanaan kasvihuoneeseen ! Aurinkoa ja lämpöä kaipaavat tosiaan kasvit ja me
    kaikki....
    Muuten kivoja tuunauksia myös ed. postauksessa, hmm..täytyy pitää mielessä :)
    Ihanaa lomailun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on täälläkin tosiaan onnellinen lomalainen<3 Ihanaa kun on mahdollisuus järjestää mukavia yhdessäolohetkiä ja puuhailla kaikkea kivaa. Toivotaan ihan pikkuisen enemmän noita aurinkopäiviä:)
      Kiitos piipahduksestasi ja luovaa loman jatkoa sinullekin<3

      Poista
  11. Hey my friend...long time i have been heer:)
    Your garden and flowers looks beautiful!!!
    Have a great summer.
    Lovely summergreetings from Holland!!!

    Bye, bye, Eefie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. So happy you visited and left lovely comment - thank you<3
      Sunny and happy summerdays to you!

      Poista
  12. Kauniita koukkuja ja kiva kun niille löytyi heti hyvä käyttötarkoitus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Luulen, että rautalanganvääntö saa jäädä tähän kokeiluun ja siirryn takaisin pensselin varteen näissä tuunailuissani:D

      Poista