"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 17. lokakuuta 2015

Turvallinen tuunaus


Ihanat seuraamani käsityöblogit vaviskoon: SisustEllen on kaivanut ompelukoneen esiin:D

Tämä kässäprojekti ei ole ihan tyypillinen SisustEllen-juttu, koska tuloksena ei olekaan vaaleaa pintaa, mutta innostukseni oli niin suurta, etten malttanut olla kuvailematta  tänne aikaansaannoksiani.


Syksyn pimetessä olen katsastellut Hugolle heijastimia, huomiohuiveja ja muita heijastavia pukineita, mutta en ole vaan osannut ostaa sovittelematta.


Innostuinkin suunnittelemaan asua itse, sillä  muistin, että kirpparitavaroissamme on jäänyt myymättä lasten pieni heijastinliivi - eipä ole mennyt kaupaksi edullisesta 50 sentin hinnasta huolimatta. Nyt sen joutui tuunauksen kohteeksi.


Leikkasin liivistä toisen osan pois, ja ompelin olkaimet kiinni kolmion malliseksi, Pidensin tarroilla kiinni laitettavaa kiinnitysnauhaa leikkaamalla heijastinnauhaa yli jääneestä osasta.

Hugo pisti liivi päälleen ihan mukisematta.


Espanjan vesikoiraurokselle on muuten lasten M eli 9 vuotiaan koko juuri sopiva:D 


 Tätähän voi käyttää myös turvaliivinä kaivuutyömaalla:D


Aika ison montun Hugo onkin taas saanut aikaiseksi.


 Kolmiomainen etuosa kaipaili sittenkin vähän muutosta. Liivin istuvuuteen kaipasin myös vähän parannusta.


Korjasin etuosan muotoa vähän pyöreämmäksi ja lisäsin toisen tarranauhan vatsan alle, jotta asu istuisi tyylikkäästi


Hugo tuntui  toimivan ihan mielellään mannekiinina, poseerailili ja katsoi pyynnöstä kameraan päin. Näin se esitteli täällä elämäni ensimmäisen itse tehdyn koira-asusteen.


Tämä oli helppo ja hauska kierrätyskäsityö, jossa meille turha tavara pääsi hyötykäyttöön.

Halit kaikille karvaturreille ja kaikille teille ihanille, jotka pistäydytte täällä<3

Turvallista oloa ja iloa viikonloppuun:)

22 kommenttia:

 1. Hugo on itse suloisuus! Perhepiirimme Espanjasta tuodulla Mörkö-koiralla on myös turvaliivistä tuunattu heijastinasu. Oli edullisempaa ostaa turvaliivi kirpparilta kuin heijastinnauhaa kangaskaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välitän kehut herra Hugolle<3 Nythän rahaa tähän tuunaukseen ei mennyt ollenkaan, mutta jos nämä materiaalit olisi ostanut uutena kaupasta ja tehnyt liivin itse alusta asti, olisi hintaa tosiaan kertynyt. Taitoa ja kärsivällisyyttäkin olisi tarvittu tätä tuunausta enemmän:D Kirpparilta siis kannattaa hankkia tuo turvaliivi, ellei omista nurkista sellaista löydy.

   Poista
 2. Voihan ihanuus tuota Hugoa <3!
  Todella hyödyllistä tehdä tarpeettomasta liivistä koiralle oma, sillä eihän ne koirille tarkoitetut ole mitään ilmaisia! Meilläkin on nurkissa aika paljon tarpeettomia heijastinliivejä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen poseeraaja Hugosta kuoriutui:D Tästä tuunauksesta tuli itselleni hyvä mieli - saatiin nurkista tarpeeton tavara hyötykäyttöön:)

   Poista
 3. Wou, miten upea tuunaus! Pitääkin kaivaa oman karvaturrin heijastinliivi esille ja itsellekin. Illat pimenevät niin nopeaan ja kohtahan niitä kellojakin taas siirretään. Hugossa on kyllä mannekiinin ainesta! Mukavaa illanjatkoa teille kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan tosi paljon kehujasi, sillä olet itse niin taitava tekijä - kiitos:) Hugo oli kyllä hyvä kuvattava - tosiaan mannekiiniainesta:D
   Leppoisia illanjatkoja sinnekin<3

   Poista
 4. Tosi hyvä, nyt näkyy hauvakin liikenteessä! :) on kyllä suloinen kaveri sinulla :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aikaisemmin ollut heijastinnauhaa valjaissa, mutta nyt tumma koira näkyy kyllä huomattavasti paremmin. ♥-kiitos!

   Poista
 5. Voi ihanuus tuota Hugoa!!! Kyllä nyt kelpaa tepsutella menemään uusi liivi päällä ja oikein viisasta. Olen kauhistellut tuolla tienpäällä miten ihmiset lenkkeilevät maanteidenkin reunoilla ilman heijastinta, monta kertaa säikähtänyt kun olen yhtäkkiä huomannut ihmisen siinä reunalla. Kaiken huippu oli yksi äiti lastenvaunujen ja koiran kanssa, vain pieni heijastin jossain vaunujen alareunassa...aika vastuutonta sanon minä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin meillä on ollut käytössä valjaat, joissa on heijastimia, mutta kyllä nyt erottuvuus on ihan toista luokkaa. Turvaliivi on kyllä mustalle, vilkkaalle Hugolle ihan ylivetohyvä.

   Poista
 6. Hienon liivin olet tehnyt Hugolle. Onkos Hugo innostunut tryffelin metsätyksestä kun noin hienoja kuoppia kaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Hugolla tulee välillä noita kuoppavillityksiä - silloin on poika aika tavalla kurainen ja pihalla täytyy katsoa, mihin astuu:D Tryffelinmetsästys on vielä kokeilematta:)

   Poista
 7. Kyllä nyt kelpaa Hugon ulkoilla pimeässäkin, kun sen emäntä on tehnyt noin hienon huomioliivin...eikä nämä kuvat kauheasti helpota lievää "koirakuumeilua"...ihana Hugo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ai siellä on koirakuumeilua! Nythän teillä olisi juuri ihanteellinen hetki koiranpennun kotiuttamiselle, kun sen ei tarvitsisi olla pitkiä aikoja yksin:D

   Poista
 8. Olitpa kekseliäs, niin kivasti sait tarpeettoman taas tarpeelliseksi !
  Itse mallikin osaa hienosti poseeraamisen taidon :)
  Rapsutuksia Hugolle ja sinulle pirtsakkaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi<3 Hugo saa rapsutukset samantien - ihanaa viikkoa sinullekin:)

   Poista
 9. Nonnih, nonnih! Nyt on kuonollisella turvallinen olo, joten ei kun työmaata kohti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuonollisemme on niin musta, että se kyllä katoaa näköpiiristä illan pimeyteen ilman heijastinliiviä. Työmaalla se onkin ahkeroinut taas kovasti, ja kuoppa tuntuu olevan sille niin tärkeä, etten meinaa malttaa tasoitella sitä ja mitätöidä koiruuden työpanosta pihahommissa:D

   Poista
 10. Topakka malli ja hieno tuunaus! Pakko kysyä, mistä on hankittu tuo portaan reunassa oleva naulattava lista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Nuo portaan reunalistat ovat vanhhoja - ilmeisesti alkuperäisiä (vuodelta 1929) ja olleet paikoillaan ostaessamme talon. Niillä oli kiinnitetty joka askelmaan korkkimattotyyppinen päällyste. Irroitimme ne ja poistimme liimat ja vanhat maalit ja maalasimme uudestaan. Laitoimme reunalistat takaisin paikoilleen, sillä ne näyttivät ihan kivoilta. Ne toimivat myös liukuesteinä ja tekevät rappusista siinä mielessä turvallisemmat.

   Poista