"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 24. lokakuuta 2015

It´s like treasure hunting


Kahden päivän syyslomani täyttyi kotoilusta ja tuotti myös muutaman kirppislöydön. Ostin parilla eurolla muutaman vanhan kahvan mahdollisia tulevia tuunauksia ajatellen. Ne vaan näyttivät niin omilta, etten voinut olla ostamattakaan.


Vanhoja lasipulloja tarttui myös mukaan. Niistä saatan kehitellä lahjoja tai sitten ne jäävät meille.

Tyynynpäällinen löytyi 50 sentillä, ja sen täytän mökille keittiön sohvatyynyksi. Siellä ei muuten ole vieläkään päästy käymään. Taitaa sisusteluni keittiön osalta jäädä kevääseen, sillä lämmityksen rajoittuessa puuhellaan mökkikautemme loppuu usein kylmiin keleihin. Toki saatamme siellä piipahtaa, mutta isommat hommat saavat odottaa kevääseen.


Peltirasiat ovat yksi heikkouteni - uusina ja vanhoina. 


Tämä löytyi sisustusputiikin valikoimista, ja siitä tuli laastareille kiva säilytysrasia. Hankinta innosti siivoamaan koko lääkekaapin - hyvä hankinta siis:)


Vanha sillivati oli ihanin löytöni. Myyjän lapussa luki, että astia on Karhulan tai Nuutajärven, mutta en netistä löytänyt vahvistusta tälle.

Mahtaisikohan joku lukijoista tunnistaa, onko se suomalaista tuotantoa? Ostospäätös tehtiin tapani mukaan tunnelman perusteella. Hinta oli vain neljä euroa - sen verran olisin maksanut tästä halpislasinakin. 


Pohjassa on tähtimäinen kuvio. Toivottavasti saan tunnistusapua täältä.

Tunnen jonkun verran muualta Suomeen muuttaneita, jotka ihailevat tosi paljon tätä ekologista kirppiskulttuuria: hyvä itselle tarpeeton tavara kiertää halvalla, ja myyjä saa pientä tuloa itselleen.
"It´s like treasure hunting."

Samanlaista ei kuulemma keskieuroopasta löydy. Yksi takaisin Ranskaan muuttanut tuttuni haaveileekin perustavansa kotimaahansa suomalaistyylisen itsepalvelukirppiksen. 


Itse nautin myös löytäessäni ostettavaa spr:n kirppiksellä. Se on kotikaupungissani halpa hinnoittelussaan - usein tavarat myydään vielä puoleen hintaan, ja tinkaamisen varaakin hinnoissa usein on - kierrätysaajatuksen lisäksi tuotto menee hyväntekeväisyyteen.
  
Aarteiden etsinnän lisäksi olen myös maalaillut täällä kotona jotain pientä. Kuvien otto on vielä kesken, joten tuunailusta tulee tänne juttua vähän myöhemmin.

Hymyjä ja haleja teille kaikille♥


16 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt. Tuo peltirasia oli ihastuttava ja kahvat on aina tarpeellisia. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja huomenna siirrytäänkin sitten jo talviakaan! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laastarit ovat nyt hyvässä järjestyksessä peltirasiassa. Kahvoille ei vielä ole tiedossa olevaa käyttökohdeta, mutta sopivat tyyliltään sekä meille kotiin että mökille. Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 2. Oikein hyviä löytöjä olet tehnyt. Se suunniteltu blogitapaaminen on vähän vaiheessa...nyt en kyllä voi syyttää kiirettä... Oikein mukavaa viimeistä lokakuun alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiskiertely on ihan hauskaa ajanvietettä. Olen muuten keskiviikkona paikalliseen sisustustapahtumaan - ehkä näemme siellä? Mukavaa lokakuun viimeistä sinnekin<3

   Poista
 3. Hienoja löytöjä olet tehnyt. En kyllä osaa sanoa tuosta lautasesta mitään. Meillä on kaksi saman tyyppistä sillivatia, jotka ovat ovaalinmuotoisia. Reunat ja pohjan kuvio samanlaiset. Ostimme ne muutama vuosi sitten Fiskarsista ja myyjä sanoi niiden olevan Karhulan lasin. En kyllä pysty varmistamaan asiaa, mutta ne ovat olleet meillä käytössä, koska ovat minusta niin kauniita.
  Mä kävin taas maanantaina meidän lähellä olevassa SPR:n kontissa, mutta en ostanut mitään, kun meillä on nyt menossa sellainen raivauskausi, eli uutta ei saa ostaa kuin rikkimenneen tilalle. Mutta siellä oli kyllä todella hyvää tavaraa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin sillivati on soikea, ottamistani kuvista ei näköjään saa kovin hyvää käsitystä muodosta. Ehkäpä siis Karhulan lasia.

   Meillä on tällä hetkellä kirppismyyntiä enemmän kuin hankintojen tekemistä. Itse en ole saanut aikaiseksi, mutta tytär myy sitä mukaa kuin saadaan kaappien sisältöjä inventoitua. Yritän pitää tavaratasapainoa yllä:)

   Poista
 4. Upeita löytöjä olet tehnyt, kirppareilla kiertely on kyllä parasta! :)
  Lasilautanen on todella kaunis. Laita siitä kuva Desinglasi.com sivuille. Sielä on asiantuntioita ja saat varmasti sieltä vastauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiskiertely on tosiaan kuin aarteen etsimistä:D
   Kiitos vinkistä, voin laittaa tuonne kuvan, jos alkuperä ei muuten selviä<3

   Poista
 5. Oletpa tehnyt kivoja löytöjä, vetimet olisivat kelvanneet tännekin! Toki kaikki muukin, mutta lasivateja alkaa olla jo niin paljon että koetan vältellä niiden ostoa nykyään...samoin pullojen. Kirpparit on niin täynnä kaikenlaisia aarteita, että monesti huomaa ostaneensa jotain sellaista mitä ei todellakaan enään tarvitsisi entisten lisäksi. Siksipä kauppaa on nyt tehty kovasti paikallisella kirpparilla ja onneksi tavara näyttää kelpaavan muillekin.

  VastaaPoista
 6. To take time for treasure hunting is so good, it makes you happy to found such beautiful treasures!
  I love your bottles, i think i should keep them for myselve:)

  Hve a great sunday and thank you so much for your lovely words on my blogpost in September! It feels good to have blogfriends which take care of each other!
  My husband feels better at the moment and we take care of him:)

  Lovely greetings,
  Eefie

  VastaaPoista
 7. Upeita löytöjä. Mukavaa sunnutaita sinne.

  VastaaPoista
 8. Kivoja löytöjä kaikki, ja tyynynpäällinen on raikas kesäkotiin !
  Kiva kun muualta Suomeen tulleet tykkäävät kirppiskulttuuristamme ja hienoa kun vievät sitä mukanaan :) Mitähän siellä on maalailtu, kuvia odotellen :)
  Mukavia lokakuun lopun fiiliksiä sulle <3

  VastaaPoista
 9. Hienoja löytöjä, oikeita aarteita! Minäkin olen etsiskellyt noita vanhoja kahvoja, mutta vielä ei ole tärpännyt. :) Kirpparilla on kiva käydä virkistäytymässä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kuten varmasti arvaatkin, olen aivan haltioissani löydöistäsi!
  Ihania, ihania, ihania :)

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoshalit teille kaikille ihanille näin yhteisesti, näitä on taas ollut niin ilo lueskella♥ Mukavaa viikkoa teille kaikille:)

   Poista