"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 24. helmikuuta 2017

Vanhan talon ulkopintaa


Ihanaihana lumipeite on sadellut tännekin saaden maiseman taas niin kauniin pehmeäksi. Minulla on kahdella päivällä pidennetty viikonloppu hiihtoloman kunniaksi, ja mukavalta on loma tuntunut. Mukava herätä aamuun pitkällä koiralenkillä ilman kiireen tuntua. 


Päätin, etten sovi itseni kanssa mitään kummenpia näihin kahteen päivään - teen mitä mieleen juolahtaa. No aika ihmeellisiä juolahti: lusikkalaatikoiden ja astiakaappien inventointia - olisin luullut enemmänkin haluavani laiskotella:D Pari laatikollista tavaraa lähti varastoon tilaa viemästä. 


No ulkoilua on tullut harrastettua koiran kanssa peuhaamisen lisäksi lumitöiden merkeissä. Ne ovat mukavin kotityö, mitä tiedän. Jos viettää aikaa omalla pihallaan, onko se kotoilua vai kenties pihailua?


Pihailun lomassa tuli napsittua muutamia kuvia kodistamme talvisessa olossaan. Tässä näkymä kuistilta pihalle päin. 


Talomme on rakennettu joskus vuoden 1929 kieppeillä, ja julkisivu on säilynyt pienistä remonteista huolimatta ennallaan.


Rännit olemme uusineet kaikki - ne olivat ruostuneet puhki talon oltua vuosia tyhjillään ennen sen siirtymistä meille. Myös peltikaton olemme joutuneet uusimaan.


Katonharjan alapuolen päätyristikot olivat romahtaneet alas autiotaloaikoina. Rakkauteni nikkaroi uudet alkuperäisten mallien mukaan. Samoin muutamia ulkolautoja olemme joutuneet uusimaan, mutta ihmeen hyvin kaikki pienet yksityiskohdat ovat vuosien saatossa säilyneet.


Länsipuolella olevat tikapuut ovat alkuperäiset.


Sormipaneelia nurkkalaudoissa - kyllä on joskus ollut taitavia puuseppiä tekemässä monimuotoisia rakenteita.Kaikki ikkunat ovat edelleen alkuperäisiä - toki olemme muutaman lasin joutuneet vaihtamaan. Olemme pitäneet niitä arvokkaina ja kunnostamisen arvoisina. Kyllä ikkunakauppiaat aina hämmästelevän, kun emme ahkerasta markkinoinnista huolimatta ole kiinnostuneita uusimaan ikkunoitamme:) 

Kuvia kadun puolelta. Joskus on saanut rakentaa rakennuksen ihan kadun reunaan.

Vanhassa talossa on paljon yksityiskohtia, joita tulee harvemmin kuvattua, mutta nythän niitä tuli tännekin laitettua aikamoinen satsi ja niiden mukana pikkuisen talon tarinaa. Varsinainen historiapostaus odotuttaa edelleen itseään:)


Laitan vielä tähän loppuun kuvan pojan helmikuisesta valatilaisuudesta Upinniemestä. Bloggerissa on ollut jonkun aikaa hankaluuksia liittää kuvia, joten kuva jäi laittamatta ajallaan.  

Kyllä oli juhlava tilaisuus. ja silmät ihan kostuivat, kun pojat lauloivat isänmaalleen "...ollos huoleton, poikas valveil on". Lähdenkin hakemaan poikaa kotiin viikonloppua viettämään. Mukava taas kuulla army-kuulumisia:)

Lumisia talvilomatunnelmia teille kaikille ♥

halauksin

28 kommenttia:

 1. Todella kauniita yksityiskohtia talossanne! Kyllä ennen on vaan osattu rakentaa upeita taloja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihmeen paljon noiota yksityiskohtia on jaksettu tehdä ja ymmärtääkseni aika tavalla käsityötaitoakin on tarvittu <3

   Poista
 2. Kaunis talo teillä! Sointuu hienosti talviseen maisemaan.
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Ihana<3 Huurteinen talvimaisema ja harmaa talo on hyvä yhdistelmä:)
   Iloa viikonloppuusi♥

   Poista
 3. Kyllä teillä on kaunis talo, ei tehdä enään tänä päivänä tuollaisia rakennuksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Taitaisivat vastaavat yksityiskohdat nykyisin tulla liian kalliiksi:)

   Poista
 4. Oi!Rakastan ylikaiken vanhoja puutaloja ja niiden kauniita yksityiskohtia! Aivan kertakaikkisen ihana koti teillä♥ Väriä myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kommentti<3
   Värisävyksi olemme valinneet saman, mikä talossa on ollut ennenkin. Sokkelin väriä meinasimme ensi vaihtaa, kun vaaleanpunainen tuntui aluksi oudolta, mutta loppujen lopuksi sekin pysyi alkuperäisessä sävyssään:)

   Poista
 5. Teillä on talossa tosi paljon kauniita yksityiskohtia. Nuo vala tilaisuudet ovat kyllä kovia paikkoja äideille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaamalla itsekin huomaa, miten paljon noita yksityiskohtia onkaan. Olin kyllä onnellinen, että pääsimme tilaisuuteen koko perheen voimalla - oli se vaan hieno kokemus<3 ...tai no Hugo ei kylläkään ollut mukana - koirat eivät tainneet olla kutsulistalla:D

   Poista
 6. Voi miten kaunis talo teillä ja miten upeita yksityiskohtia. <3 Ihanaa kun laitoit useamman kuvan.

  Voii, olen käynyt Upinniemessä. Se on hienolla paikalla. Kävellen on tullut kierrettyä aluetta ja tietenkin kahvillakin poikennut. Silloin ystävät asuivat alueella, enkä siis suoranaisesti käynyt armeijassa, vaan kavereille kylässä. Se oli jotenkin jännittävää. :)

  Ihanaa minilomaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥Kiitos♥
   Jossain vaiheessa tätä bloginpitoa ajattelin, etten laita tänne talostamme tunnistettavia kuvia, mutta näin nämä periaatteet näköjään muuttuvat matkan varrella:D
   Upinniemi on tosi hienolla paikalla meren rannalla hienojen maisemien äärellä. Voin vaan kuvitella, miten mahtava paikka se on kesäaikaan<3
   Vähän on vielä minilomasta jäljellä:)

   Poista
 7. Tuo teidän talo on kyllä niin kaunis ja ihastuttavia yksityiskohtia. Ihailen kun ohitse lenkkeilen!

  Ja, oi poikasi vala. On kyllä hienoja tilaisuuksia, veljieni valoja kun olen päässyt seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana sinua - kiitos sanoistasi <3 Harmillista kyllä en itse hahmota teidän kotitalonne sijaintia, vaikka se blogisi kautta tutuksi on tullutkin:)
   En itse ollut ajatellut herkistyväni valatilaisuudessa, mutta siellä vaan oli niin juhlallista, soittokunnan soitantaa mahtavissa maisemissa suomenlippujen liehuessa ja jätkänkynttilöiden loisteessa - oma poika osana suurta joukkoa- ainutlaatuisia muistoja meille kaikille:)

   Poista
 8. Niin uskomattoman kaunis talo, en löydä tarpeeksi ylistäviä sanoja kehumaan taloanne!! Haaveilen näkeväni kuvia myös sisältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kommenttisi ilahduttaakin tosi paljon - kiitos, ihana blogiystäväni<3 You just make my day ♥

   Poista
 9. Onpa teillä ihana talo, kauniine yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥- kiitos, Anni:) Onneksi edelliset omistajat eivät ole modernosoineet ikkunoita ym. julkisivun yksityiskohtia.

   Poista
 10. Täällä on harrastettu myös pihailua ja talon kuvailua. :D Ihana koti teillä!

  Talvella saa muutenkin rakennuksista upeita kuvia, kun on vain valkoinen taustalla.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa puuhissa näköjään on oltu siellä ja täällä:) Kävinkin jo ihastelemassa kuvia blogissasi, ja niin kauniilta näytti <3 Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa sinnekin♥

   Poista
 11. Voi jestas miten upea koti <3 teillä on!
  Niin viihtyisä ja kaunis!

  VastaaPoista
 12. Voi miten kaunis teidän talo on 😍 Kyllä ennen vanhaa on jaksettu nähdä vaivaa yksityiskohtien kanssa 👌 Olisipa kyllä mielenkiintoista joskus kuulla talon historiasta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi♥ Tuo historiapostaus on ollut mielessäni oikeastaan ihan blogin alkemetreiltä lähtien - en vaan ole saanut jostain syystä sitä tehtyä. Kyllä se varmaan tulossa on jonain päivänä:D

   Poista
 13. Voi iiks miten syötävän suloinen koti teillä!!!<3

  VastaaPoista
 14. Teidän koti on todella kaunis <3 Vanhoissa taloissa, joissa on ajan henki säilytetty, on sitä jotain. Sellaisiin harvoin enää törmää.
  Nuo liikuttavat intti- ja valajutut on lähellä muistissa itselläkin. Aika menee kyllä uskomattoman nopeasti, kun nyt taaksepäin ajattelee... yhtäkkiä lapset on maailmalla ja omillaan.
  Huokaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-kiitos:) Olemme itekin iloisia, että edelliset asukkaat eivät ole modernisoineet liikaa, vaikka jotain sen ajan uudistuksia 70-luvulla olivatkin tehneet - siihen aikaanhan uudistettiin mm. paljon ikkunoita pystymallisista muodissa oleviin matalamallisiin.
   Nämä lasten mukanaan tuomat eri vaiheet ovat kyllä niin ihania - onni on saada elää niissä mukana <3 Haikeus ja ilo ovat usein samanaikaisesti läsnä lasten elämän muutoksissa♥

   Poista