"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Paneelikaappi sähkötaululle


Suurin homma eteisen remontissa on ollut sähkökaapin uusiminen.


Vanha lastulevystä tehty kaappi oli iso ja kömpelö  ja sen tieltä oli harmillisesti poistettu puolet parioven oikeanpuoleinen alkuperäinen listasta.


Kuten jo edellisessä postauksessa totesin, samanlaista listaa ei enää valmisteta. Mallin mukaan teettäminen olisi tullut hurjan kalliiksi, joten oli ihan iso onni, että nettiselailuissa silmiini sattui melko samanhenkinen yksinkertainen listamalli.


Se oli aavistuksen leveämpää ja hintaakin rahteineen listoillemme tuli, mutta olimme tosi tyytyväisiä löytööni. Rakkauteni surautti listasta pienen siivun pois ja se sopii tosi hyvin yhteen muiden huoneen listojen kanssa.
Listoja vaihdettaessa paljastui kiva boordi, jota en tietenkään maalannut piiloon - sinne se sai jäädä dokumentiksi kertomaan talon historiaa.Myös vanhoja tapetteja paljastui sähkökaapin seinustalta. Sävyinä on ollut tämä siniharmaa ja oikealla näkyvä vaaleankeltainen raitatapetti. Itse asiassa nyt valittu harmaa maali on sattumalta hyvin lähellä tuon ruututapetin sävyjä.


Laitan tähän vielä muita kuvia lähtötilanteesta ja vaiheita remontista eli tässä näkyy viimeisin tapetti ja vähän vanhaa kaakelilattiaa.


Lastulevykaappi on tässä jo saatu purettua, ja seinät saaneet kalkkimaalia pintaansa.


Katto on maalattu ja odottaa pallovalaisimen asennusta.


Kaakelilattian uusimisesta olenkin tehnyt oman postauksensa,
 jota voi käydä kurkkaamassa tästä KLIK ja tästä KLIK


Ulko-ovelle päin otettu kuva - muuten valmista, mutta kattolistaa täytyy vielä jatkaa.
Sopivat helmipaneelit ja helatkin löytyivät lopulta ja kaapin nikkarointi tehtiin samalla konseptilla kuin monet muutkin rakentelutyöt: rva SisustEllen ideoi ja hra SisustEllen toteuttaa.Tässä projektissa otimme tyylillisesti vähän mallia kesämökille hankkimastamme wanhasta paneelikaapista.


Olemme kyllä tosi tyytyväisiä lopputulokseen: kaappi on edeltäjäänsä sirompi ja sopii paremmin vanhan talon henkeen.Nyt on siis lattian kaakelit uusittu, seinät ja katto maalattu, lamppu vaihdettu ja sähkökaappi piilotettu paneelien taakse. Eteisen ovet kaipaisivat vielä maalausta, mutta se projekti toteutuu joskus myöhemmin.

Eteisen arkku saa tässä vaiheessa jäädä paikoilleen, sillä siellä säilytetään Hugon talutushihnoja, tassupyyhkeitä, leluja ym tamineita. Remonttijakkara on myös kunnostuslistalla, sillä ihastuin siihen niin, että se tosiaan jää eteisen kalusteeksi. Pikatuunauksena ostin maalitahrojen peitteeksi joulusisustukseen sopivan harmaan karvan.

Heh, näin nopeaa tuunausta harvoin saa olla todistamassa:D


joulukuisin hymyin ja halein

16 kommenttia:

 1. Voi, miten hieno! Upeaa jälkeä tuli! Tämä oli erityisen kiinnostavaa luettavaa ja katsottavaa, kun meillä tullaan myös tarvitsemaan paneelikaappi tai -kaappeja taloon. Näköjään itse tekeminen on mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Pilvi♥
   Kyllähän tekin tällaisia saatte aikaiseksi - teillähän on rohkeutta ja taitoa tarttua vaikka minkälaisiin hommiin. Olen edelleen vaikuttunut mm. ulkoseinäprojektistasi eli teillä saattaa työroolitkin olla mitenpäin tahansa:)
   Katselin mm. Mias gamla hus-blogin itse tehdystä paneelikaapista inspiraatiota ja tosiaan mallia yksityiskohtiin otettiin kesämökin vanhasta paneelikaapista.

   Poista
 2. Wau, upea muodonmuutos ja tuo jakkara suorastaan kruunaa sen ♥ Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-Kiitos:)
   Ihastuin remontin tuoksinnassa tuohon remonttijakkaraamme - se vaan tuntui sopivan eteiseen kooltaan ja tunnelmaltaan:D Haluaisin sen pysyvän tuollaisena ruskeana ja rouheisena. Maalijälkiä pitäisi kuitenkin saada vähän poistettua, sillä se on toiminut aputuolina remonteissa vuosikausia, ja se näkyy vähän liikaa maalitahrojen sävykirjossa:D

   Poista
 3. Paljon työtä, mutta upea lopputulos kyllä palkitsee! Välillä sitä toivoo, että seinät osaisivat puhua :) Niillä olisi monta tarinaa kerrottavanaan. Mukavaa viikonalkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tiedämme jotain talon historiasta, mutta olisi kyllä huikeaa kuulla tarinoita entisestä elämästä - 90 vuoden vanhalla talolla olisi varmasti paljon kiinnostavaa kerrottavaa:)

   Poista
 4. Hyvän löydön teit ja kauniisti saitte sähkökaapin piiloon. Sähkökaappi on oltava jokaisessa kodissa, mutta ei aina niin kodin kaunistus. Mukavaa joulunodotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä iloisia listojen löytymisestä - yllättävän paljon aikaa kyllä menee tyylii sopivien yksityiskohtien etsimiseen ja hankkimiseen. Saranoita ja hakastakaan ei nappastu ensimmäisen kaupan hyllyiltä, ja paneelikaapin ovien välissä oleva listakin piti vaan itse valmistaa jostain riman pätkästä leveydestä ja paksuudesta ohennellen, sillä sopivaa ei vaan löytynyt valmiina. Maalinkin vaalensin itse sopivan sävyiseksi eli aikamoista säätämistä tässä on ollut.
   Joulunodotuksen ihania tunnelmia sinnekin♥.

   Poista
 5. Teillä on kyllä paljon siellä hommaa! Mutta lopputulos on loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kova keksimään uusia projekteja - seuraavat ovat jo vahvasti unelmissa:D
   Kiitos sinulle♥

   Poista
 6. Kylläpä sähkökaappi sai nätin verhoilu 😍

  VastaaPoista
 7. Onhan tuo kaappi nyt TOSI hieno. Onni on omistaa nikkarointitaitoinen mies! Mukavaa joulunodotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin iso onni ja sattuu olemaan vielä kärsivällinen tapaus - yksityiskohtien pohtimiseen ja ongelmien ratkaisuun meidän projeteissa kun menee aina
   melkoisesti aikaa😅
   Kiitos Satu, ja samoin sinulle♥️

   Poista
 8. Hui mikä homma tuossakin, mutta lopputulos on aivan ihana. <3 Kannatti tehdä. Hauskat nuo piilossa olevat tapetit.

  Kivaa viikonloppua ja joulun aikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteinen on ollut kyllä niin remontin tarpeessa ja nyt onkin ihan voittajafiilis:)
   Vanhat tapetit oli kiva löytö ja yllättävän vähän oli kerroksia 90 v. vanhassa talossa. Tämä maalikerros oli neljäs pinta eli reilun 20 vuoden välein on pintoja uusittu.
   Kiitos sinulle♥

   Poista