"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 15. joulukuuta 2018

Enpä olisi uskonut tekeväni näin :D

Nyt kyllä nauran niin täysillä itselleni - en olisi ikinä uskonut tarttuvani tähän jouluideaan, jonka kuulin ystävältäni viime jouluna. Kuuntelin silmät laajenneina  - siis voiko niinkin tehdä???

Hän nimittäin kertoi laittavansa itse tehdyn piparitalonsa muovipussissa kaapin perukoille odottamaan seuraavaa joulua. Enpä ollut koskaan tullut ajatelleeksi säästäväni piparitaloa, sillä meillä se syödään innolla loppiaisen tienoilla ja vuosittainen piparitalon tekeminen on meille rakas ja pitkäaikainen perinne.


No viime jouluna sitten kävikin niin, että tyttären tekemä piparitalo oli vaan niin upea, että sen syömiseen ei oikein maltettu ryhtyä. Viivyttelyn tuloksena alkoi tuntua, että talo ehkä pitäisikin säästää...

Nauraen itselleni laitoin sen yläkaappiin ja nytpä sille tulikin tarvetta, sillä ensimmäiuset pikkujouluvieraat tulivat meille jo marraskuun puolella eli paljon ennen joulupiparileipojaisiamme. Olin niin tosi kiva laittaa jo silloin piparitalo esille pikkujouluihin luomaan joulutunnelmaa.


Piparit ja tämän vuoden piparitalo ovat edelleen leipomatta, sillä joululahjapaja on levittäytynyt täksi viikonlopuksi keittiöön. Purkkeja ja purnukoita on hankittu ja pesty eli nyt on vasta valmistelut ja kokeilut meneillään - olen nimittäin tekemässä lahjoiksi jotain, jota en ole koskaan aiemmin tehnyt.


Hyvä vinkki muuten purnukoiden etiketeistä ja hintalapuista jääneisiin liimatahroihin: ruokaöjlystä ja ruokasoodasta tehdyllä tahnalla ne saa irroitettua ympäristöystävällisesti.


Mutta näistä joululahjapuuhista tarkemmin vasta seuraavassa postauksessa. 


iloisissa joulutunnelmissa
10 kommenttia:

 1. Hyvin on talo säilynyt ja eihän noin kaunista taloa pois voikaan laittaa.
  Milenkiinnolla jään odottamaan, mitä ihanaa joulupajastanne tänä vuonna syntyykään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pätevänähän se tuossa könöttää:D syömisen iloa siitä ei enää saa, joten toivottavasti ehdimme kuitenkin tekemään uuden vielä ennen joulua:)
   Ihan valmista ei joulupajassa vielä tänään syntynyt materialipulan takia:)

   Poista
 2. Hyvin menee noin kaunis talo vielä yhden lisävuodenkin koristeena. Mitähän siellä mahtaa olla tulossa? Mielenkiinnolla jään odottelemaan. Mukavaa 3. adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä talo sai nyt lisävuoden elinkaareensa - katsotaas mitä ensi vuoden joulupostauksissa vilahtelee:D Toivottavasti sentään jo vähän uudempi piparitalo:D
   Kiitos, Anni♥

   Poista
 3. Hyvä idea ja toteutinkin.
  Tarkistin keväällä kaapin sisältöä ja jotenkin talo liikku. Luulin nähneeni harhoja, mutta muurahaiset oli keksinyt talon. Ja niitä oli paljon, kääk. Kaappi on savupiipun lämmöm lähellä ja ulkoseinässä toisellapuolen.
  Hyväpuoli siinä oli kun muurahaiset eivät vallanneet taloa. Piipahtelen sivuillasi useinkin, kiitos kivoista hetkistä :).
  T. Leena H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, oon niin nauranut muurahaisten invaasiota piparitaloonne:D :D
   Kiva, kun jätit hauskan kommenttisi - kiitos ja mukavaa, että piipahtelet täällä♥

   Poista
 4. Hienosti säilynyt, kaunis talo!
  Mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista