"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Eteisen remontissa pienin askelin eteenpäinKun joku asia viivästyy, kasautuvat hommat helposti sumaksi saakka. Näin meillä on käynyt eteisen remontin kanssa. Pienten ongelmien ratkomisen kanssa on hurahtanut kummasti aikaa. 

Eteisen remontti on nyt kuitenkin saatu tältä erää päätökseen - nämä postaukset vaan laahaavat jäljessä. Löysin nimittäin tämän jo monta kuukautta sitten tehdyn tekstin luonnoksista. Päätin julkaista sen ja postata eteisen rempan muita vaiheita joulutohinoiden lomaan.


Pikkueteisen helmipaneelikatto on nyt maalattu kahteen kertaan, ja se onkin enää valaisinta vaille valmis. Vanha muovinen neliönmuotoinen kattolamppu ei missään nimessä enää pääse takaisin, joten uuden etsintä on parhaillaan käynnissä. Etsinnät eivät oikein tuoneet mieluisaa tulosta, joten teimme pikaratkaisun Ikean reissulla ja nappasimme alle kympin maksavan peruspallovalaisimen mukaamme. 

Se näyttää loppujen lopuksi pienessä eteisessä ihan kivalta ja on joka tapauksessa vanhaa muovihärpäkettä parempi. Jos jostain ilmestyy se täydellinen oikeasti vanha lamppu, tämän saa sitten kyllä vaihdettua. 


Eteisen tapettia emme lähteneet poistamaan, vaan revin vanhasta pinnasta muovikalvon irti. Se lähtikin tosi näppärästi.


Näin saimme säästettyä alla olevan pinkopahvin ja pääsin nopeasti maalaushommiin. Maaliksi  valikoitui grafiitin harmaa kalkkimaali.


Tässä on maalia vedetty yksi kerros. Seuraavana hommana on maalata seinät toiseen kertaan, ja sen jälkeen voidaankin laittaa lattialistat paikoilleen. 

Parioven yksi listoista on poistettu aikaisemman remontin myötä ja myös katon rajaan tarvitaan pieni pätkä uutta listaa. Nämä ovat kuitenkin vielä hankkimatta, sillä samanlaista vanhaa mallia ei löytynyt ja nyt mietitään ratkaisua tilanteeseen.


Toinen mietinnän alla oleva isompi uudistus on sähkötaulun uusiminen ja sille uuden kaapin rakentaminen - yhtenä vaihtoehtona on helmipaneelikaappi. Listavalikoimia on jo kovasti tutkittu, mutta tarpeeksi kapeita ei ole vielä löytynyt.

Näistä tunnelmista on siis nyt päästy eteenpäin ja laitan paremmin kuvia tänne seuraavissa remppapostauksissa.


 Täällä on muutamat pikkujoulutkin on jo ehditty herkutella - tässä kalamurekesydän katkarapusalaattipedillä. Annoksesta ei ehkä pysty päättelemään, että ilmassa oli todeliset katastrofin ainekset, sillä kakkuvuokaan tehty kalamurekkeemme hajosi vuoasta ottettaessa ja jotain piti äkkiä keksiä ennen pikkujouluvieraiden tuloa:D

Joulunaika on siis hiipinyt tännekin, vaikka se tässä postauksessa ei tämän enempää näykään♥

pikkujouluhalauksin
 

10 kommenttia:

 1. Kova työ on varmasti ainakin tuo katon maalaus ollut, mutta kaunista jälkeä siellä syntyy ja talo komistuu entisestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ♥️ eteinen on kyllä muuttunut aika tavalla ja omastakin mielestämme parempaan suuntaan:)

   Poista
 2. Oi, miten herkullinen tuo annos. Eikä kuvasta tosiaankaan näy mikään katastrofi, päin vastoin. Annos on tyylikäs ja kauniisti tarjolle aseteltu.
  Ihanaa joulunodotusta teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥️ katastrofi oli nimenomaan siinä, että kalamureketta ei voinutkaan laittaa kokonaisena tarjolle rikkoutumisen vuoksi. Sain sentään leikattua ehjistä osista siivuja, joista piparimuotilla otetut pihvit päätyivätkin osaksi alkusalaattia😂
   Joulunodotusta sinnnekin♥️

   Poista
 3. Hieno eteinen ja herkullisen näköinen annos! Kyllä teille tonttujen kelpaa hipsutella ��. Hauskaa jouluilua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-kiitos sinulle! Jouluilu hiipii tänne vähitellen - ihanaa joulunodotusta sinnekin♥

   Poista
 4. Kyllä tulee kaunista!
  Tunnelmallista joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Ihanaa tämä joulun odotus - nythän juuri on sen aika♥

   Poista
 5. Minä olen myös ajatellut, että tekisin meidän eteiselle jotain pientä pintaremonttia. Jokohan joululomalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululomalle minäkin olen suunnitellut jotain pientä remonttipuuhaa, mutta toteutumisesta ei ole mitään takeita:)

   Poista