"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

tiistai 2. heinäkuuta 2019

Rikkaruohoja vai villiyrttejä - asenne ratkaisee


Piharakennuksemme takana on sitkeästi kasvanut lukuisista kitkemisyrityksistä huolimatta nokkosta. Päätin vaihtaa asennetta ja alkaa suhtautumaan nokkosiini rikkaruohojen sijasta villiyrtteinä.


Leikkasin saksilla ensimmäisen sadon ja kuivatin ihan vaan huoneenlämmössä talouspaperin päällä, ja purkitin. Pian sainkin jo leikata satoa toiseen kertaan eli tuottoisa nokkospehkoni on.


Keräsin nokkosta myös mökkireissulla, joten nyt on Karhulan purkki tiiviisti pakattuna täynnä vihreää vitamiinia - kuivattuna se menee tosi pieneen tilaan.


Kyllä se asenne moneen asiaan vaan vaikuttaa - suhtautumistapaansa voi muuttaa ja hankala asia voi muuttua positiiviseksi:)


Ensimmäiseksi nokkosherkuksi valikoitui nokkoskeitto, jonka päälle ripottelin paahdettua sipulia makuvivahdetta antamaan. Olen muuten ihan koukussa suomalaiseen Saloniemen juustolan Takapotku chilijuustoon - se on ihan paras ruisleivän päällinen:)

HerkutEllen heinäkuuhun<3

15 kommenttia:

 1. Villiyrttien hyötykäyttöä parhaimmillaan. Varmasti herkullista keittoa tuli myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on - täytyykin käydä katsomassa, miten villiyrttiviljelmäni voi:D Se on niin vaivaton tapaus, ei vaadi minkäänlaista hoitoa:D

   Poista
 2. Hyvännäköinen keitto ja varmasti hyvää!
  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maistui koko perheelle:)
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 3. Voi voi, miten minäkin saisin tuon asenteen? Vihaan niin sitkeitä nokkosia, niistä en näy eroon pääsevän 😩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään kaikkia nokkosia ilolla tervehdi:D mutta kyllä ne ovat purkkiin päästyään minulle ilahduttava villiyrttiaarre♥️

   Poista
 4. On juustolla sitten kiva nimi :) Nokkosista meillä tehdään lannoitevettä, hyötykäyttöä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takapotku sopii hyvin chilijuustolle - chili kun tuo kivaa potkua juustoon♥️ Nokkosvedestä olen kuullut, mutta en ole itse kokeillut. Mökillä riittäisi kyllä aineksia:D

   Poista
 5. Nokkonen on minunkin suosikkini ja jätämme huolella sen leikkaamatta, kun niitämme nurmikkoa :). Nokkonen on niin terveellistä, että sitä voi kuivattuna heittää lähes mihin tahansa pataruokaan talvella ja jos ei halua makua paljoa esiin, ihan vaan hippusen verran lääkkeeksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen on minunkin suosikkini, koska se sopii oikeastaan kaikkiin ruokiin. Se menee kuivattuna pieneen tilaan ja on myös helpoin villiyrtti, koska saatavuus on hyvä:D nyt on kuivattuna vasta kolme satsillista eli keräilyä täytyy vielä jatkaa:)

   Poista
 6. Olipa niin herkullisen näköinen keitto! On kyllä mahtavaa miten erilaisia juustoja kaupoista nykyään saa. Lapsuudessani se oli vain "sinileimaista" tai "punaleimaista" ja Violan juustokolmioita....Hauskaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❣️ olen aina tykännyt chilijuustosta ja vähän huonolla omalla tunnolla ostellut ulkomaista, mutta onneksi nyt on suomalaistakin ja vielä paljon parempaa chilijuustoa saatavilla♥️

   Poista
 7. Haa, nokkosta ei siis tarvitse ryöpätä? Mulla on ollut niiiiiiin monena kesähaaveena tehdä jotain pihamaalla retkottavista nokkosista, vaan vieläkin tuo hetki antaa itseään odotuttaa.

  VastaaPoista
 8. Katsoin kerran Strömsö-ohjelmaa, jossa luonnonkasvien käyttöön vihkiytynyt henkilö kertoi tuttujen kasvien käyttämisestä ravintona ja lääkekasveina. Oli todella hämmästynyt siitä kaikesta näkemästäni ja kuulemastani. Kuinka paljon sitä jääkin hyödyntämättä, kun ei tiedä asioista mitään. Nokkonen on ilmeisen monipuolinen kasvi ja muistaakseni myös erinomainen raudanlähde. Pitäis varmaan itsekin kokeilla..
  Mukavaa heinäkuuta sinne! <3

  VastaaPoista
 9. Nokkosta olen käyttänyt tähän mennessä vain lannoiteena ja lankojen värjäyksessä. Pitääpä kokeilla kuivatustakin:)

  VastaaPoista