"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Syyskässää ja muita juttujaTämän syksyn koiralenkit Hugon kanssa ovat useamman kertaa viikossa suuntautuneet merenrannan sijasta metsään.


Myös tämä pikku puronvarsi on kiva kohde.

 Tunnelmista nauttimisen lisäksi metsään on minua houkutelleet sienet ja olenkin tuonut usealta lenkiltä niitä tuliaisiksi - lähinnä suppilovahveroita, mutta myös minulle vähän harvinaisempaa orakasta. 


Se on siitä mukava sieni, että sen tunnistaa ihan varmasti lakin alapuolen piikkkimäisyydestä. 


Tästä onkin tullut uusi lempparisieni, jossa on mukava kiinteä rakenne ja sopii hyvin paistettavaksi pihvinä tai tällaisina kuutioina. 

Nyt taitaa sienestys kuitenkin jäädä taka-alalle, sillä täällä satoi nyt kuluneella viikolla ensilumi. Suppilovahverot kestävät kyllä kylmyyttä jonkin verran, mutta muut sienet taitavat olla sille herkempiä.


Pimenevät illat innostivat myös aloittamaan pienen syyskässän eli tekemään Hohde-langasta pimeässä heijastavaa pipoa.


Tein ensin taitteen verran kaksi oikein, kaksi nurin ja sen jälkeen yksi oikein yksi nurin -neulosta. 


Vielä pörrötupsu paikoilleen ja valmista tuli. 

Aloitin jo samasta langasta vielä kaulahuivin teon, mutta sen valmistuminen taitaa tällä verkkaisella käsityöntekijällä kestää aika tavalla kauemmin.


Nyt vaan hohdepipoa päähän ja iltalenkille Hugon kanssa.

12 kommenttia:

 1. Ihana pipo!Tupsut ovat trendikkäitä nyt.

  VastaaPoista
 2. Olen todella huono käymään sienimetsällä tai paremminkin löytämään/tunnistamaan sieniä. Olenkin onnellinen kun appiukko mielellään sienestää ja mekin pääsemme niistä nauttimaan.
  Oi, tuollainen hohdepipo olisi kyllä niin tarpeellinen. Pitäisikö sitä itsekin ottaa puikot esille ja aloittaa neulominen!
  Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna olen tehnyt napannut sieniä mukaan näiltä koiralenkeiltä eli pieniä satseja vaikkapa yhteen kastikkeeseen:) Kerään vain muutamia minulle varmasti tuttuja lajeja.
   Hohdekaulahuivia olen saanut aikaiseksi vasta kymmenisen senttiä - se auttaisi kyllö näkymään pimeässä vielä paremmin.
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 3. Sieniaika alkaa juu olla taputeltu tältä syksyltä. Hohdepipo onkin ihana ja tarpeellinen. Hämmästyttävän vähän vieläkin ihmiset pitävät heijastimia, ainakin kaupungissa. Eihän ne katuvalot kyllä mustien takkien näkyvyyteen auta. Iloa alkavaan viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastinkankaasta ja myös tästä heijastinlangasta tehdyt tamineet ovat kyllä hyvä keksintö - kaulahuivini ei kylläkään oikein ole edistynyt toivotulla tahdilla, joten miten mahtaakaan käydä haaveissani olevien heijastinlankalapasten:D
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 4. Ihana pipo. Hyvä keksintö tuo heijastava lanka.
  Tunnelmallista marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Hohdelankapipo ei kylläkään korvaa heijastimia, mutta antaa hyvän lisän pimeässä näkymiseen:)
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 5. Orakas on minulle ihan vieras. En tosiaan ole siihen törmännyt omilla sienimaillani, joten vieraana taitaa pysyä jatkossakin, kun sienestän aina samassa paikassa. Kaunis pipo - huokaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä isäni opeissa oppinut tuntemaan orakkaan, mutta eipä sitä ole tullut metsäpoluilla vastaan. Oli niin kiva löytää näitä:)
   Kiitos, pipo on ollut näillä pimeillä jo kovasti käytössä ja mieheni ihmetteli loistetta tien poskessa - no sehän oli uusi piponi:D

   Poista
 6. Minun tekisi mieleni aloittaa villasukkien tekemistä, mutta epäilen, että aikani ei yksinkertaisesti riitä...huomaan silmäileväni kaupan lankaosastolla lankakeriä, mutta ovat toistaiseksi jääneet vielä hyllyyn.
  Heijastinlankaa olen sen verran kokeillut, että tein koulussa oppilaiden kanssa kivat tupsut ja niistä tuli oikein kivat.
  Oikein mukavia marraskuun ulkoilusäitä sinulle toivottaen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä yritetään kovasti saada hohdekaulahuivia valmiiksi - tulisi lisää näkyvyyttä tuonne pimeään. Muita kässähommia en edes yritä aloitella, sillä seuraavaksi pitäisi varmasti alkaa keskittyä jouluvalmisteluihin:)

   Poista