"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Laiturityyppinen mökkiterassi


Kesämökkimme on vanha luotsitupa 1800-luvun puolelta. Piha oli villiintynyt  täyteen nokkosta ja voikukkaa, joten jotain oli keksittävä. Emme halunneet, että aina mökille tullessamme pitäisi ensimmäisenä työnä leikata heinät ja nurmikko, jossa märkinä kesinä tuntuivat myös punkit viihtyvän. Niinpä päädyimme suunnittelemaan terassia.


Näin vanhan mökin terassin tekeminen oli pienoinen haaste, sillä ihan modernit jutut eivät sovi tällaiseen pihapiiriin. 

Meri on joskus ollut aika lähellä mökkiä, ja päätimmekin rakentaa laituria muistuttavan terassin. Tässä pohjatyöt on jo aloitettu, aika monta lapiollista ja kottikärryllistä kärräiltiin pois. Kun saaressa ollaan, niin  käsipelillähän kaikki hommat tehtiin. Onneksi saatiin vahvoja nuoria miehiä auttamaan - kiitos teille ihanille komistuksille♥


Rakkauteni toimi timpurina ja minä suunnittelupuolella. 


Lautapinnat harmaannutettiin ja suojattiin rautaoksidiseoksella. Se on perinteinen lahonsuoja-aine, joka patinoi pinnan kauniin harmaaksi. Emme halunneet käytää painekyllästetyä puuta pintalaudoituksessa. Tässä hommassa tyttäreni oli mestarina.


Rappuset vedettiin rautaoksidiseoksella vasta syksyllä niiden valmistuttua. Tässä aine ei ole ehtinyt vielä vaikuttaa, joten sävyeron huomaa helposti.


 Laituriterassin tolppien paikkoja suunniteltiin pöllien avulla. Päätimme laittaa tolpat jokaiseen ulkonurkkaan.


Tolpat tehtiin lehtikuusesta, sillä se on hyvä puulaji, joka kestää hyvin säätä. Tolpat on tehty perinteisellä tavalla itse kuorimalla.


Nämä loput kuvat ovat tältä viikonlopulta, kun käväisimme lauantaina laittamassa mökkiä talvikuntoon.


 Harmaantuminen jatkuu edelleen. Ensi kesänä rappusten ja terassin pintalautojen sävyeroa ei pitäisi pystyä enää erottamaan.


 Kiviä aion kantaa terassin ympärille lisää ensi kesänä. Laituriterassille sopisi iso vanha myrskylyhty - sellainen siis on nyt etsinnässä.


Tulipa otettua aika tavalla kuvia! Laadusta en osaa sanoa, sillä kuvat on otettu kännykällä. Kamera oli kyllä mukana, mutta muistikortti ei...  

Alkavan viikon minisyyslomaksi on suunniteltu hurjasti projekteja - saa nähdä, mitä saamme aikaiseksi...

Syysiloa teille kaikille täällä piipahtaville♥
Halauksin


14 kommenttia:

 1. Hei!
  Onpahan hieno laituriterassi teillä!!! Tosi hyvä idea ja toteutus hieno. Sopii tuohon ympäristöön vallan mainiosti. Tuossahan voisi pitää vaikka "laituritanssit"...:D. Terkuin, Satu

  VastaaPoista
 2. Kauniin näköinen terassi ja sopii hienosti tuohon...meilläkin meinaa näissä isommissa sistusjutuissa mennä niin että minä visioin ja isäntä toteuttaa avustuksellani :) mukavaa sunnuntai iltaa :)

  VastaaPoista
 3. Tulipas tuosta hieno ja niin ympäristöön sopiva!

  VastaaPoista
 4. Ihana idea tuo laituriterassi! Sopii niin hienosti luotsitupaan ja sen henkeen :o) Mukavaa alkavaa viikkoa ja minilomaa blogiystävä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä, upea tuli terassista sopien täydellisesti ihanan mökkinne yhteyteen ! Onkin siistiä tulla tupahan laudotuksia pitkin, sateellakin.
  Ihanaa minilomailua sinulle, nautithan :) ♥

  VastaaPoista
 6. Kylläpä tuli upea! Nyt vaan etsimään vanhaa puuvenettä laiturinnokkaan ryytimaaksi :)

  VastaaPoista
 7. Hieno laituriterassi! Sopii kauniisti vanhan talon tyyliin.

  VastaaPoista
 8. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus!

  VastaaPoista
 9. Ihana sympaattisen näköinen mökki pihapiireineen. Tuo terassi harmaannuksineen on hieno!

  VastaaPoista
 10. Ihana! Minäkin ajattelin harmaannuttaa huvimajaan pöydän sillä rautaoksidilla, mutta luulin, että ensi kevät riittää siihen harmaannuttamiseen. Nyt sinun postauksen luettuani tulin siihen tulokseen, että pitänee aloittaa homma jo nyt syksyllä... Hyvää lomaa sinne! :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten upea terassi teillä onkaan! <3
  Ei varmaan millään meinaa malttaa odottaa kesää, jolloin pääsee oikein kunnolla laittamaan terassia kukkaistutuksineen ym. ihanuuksineen! <3
  Onpa miehesi taitava!

  Mukavaa iltaa sinulle! :)
  Halauksin! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
 12. Terassista tuli todella hieno! Sopii mökkiin hyvin.

  VastaaPoista
 13. Loistava idea nuo tolpat! Meilläkin on saaristossa olevalla torpalla laituriterassi mutta ei siellä tuollaisia ihania laituritolppia ole, pitäisiköhän jälkikäteen lisätä...

  VastaaPoista