"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 4. lokakuuta 2014

Suoman kirjaimia ja pesuainepulloja


Yksi talomme mukana tulleista aarteista on tämä vanha Suoma Penttilän kirjainmallisto vuodelta 1929. 


Kansi on harmillisesti vähän revennyt, mutta minulle se on aarre siitä huolimatta. 


Siinä on ihania nimikirjainmalleja tekstaamisen tai vaikkapa kirjailun pohjaksi. 


En kuitenkaan käyttänyt malleja kirjailuun, vaan sabluunan tekemiseen.Tyylittelin mallien mukaan kirjaimet, jotka piirsin kontaktimuoviin ja leikkasin sabluunaksi.


Sain viimeinkin aikaiseksi tuunata kylppäriin pesuainepullot - pieni homma, jota ole aikonut jo pidemmän aikaa toteuttaa. 


Mustille ja tummeille pyykeille tarkoitettu pesuaine on yllättäen valkoista. Siinä teksti olisikin voinut olla vaikka harmaa, mutta enhän minä inspiraation iskiessä sellaisia ehtinyt miettimään, vaan töpöttelin sabluunan läpi molempiin pulloihin valkoiset tekstit.


 Olen etsiskellyt pientä puulaatikkoa pesukoneen päälle pesuainepulloille yms. Sen puuttuessa laitoin pesuainepullot työkaverin kirppistavaroista ostamaani sinkkiastiaan. 


Yläpuolella olevaan kaappiin on piilotettu vähemmän kauniit pesuainepullot. Tämän vuoksi olen laittanut lasioven eteen verhon.

Alumiiniämpärissä on ollut pesupulveria. Sille ehkä pitäisi keksiä uutta käyttöä, sillä olen alkanut suosia näitä nestemäisiä pesuaineita. 


 Kun jotain paikkaa kotona alkaa kuvailemaan, huomaa tälläisiä ärsyttäviä pieniä yksityiskohtia.


 Sitaisin valkoisen kangasliinan kätkemään siniset muovihärpäkkeet.


 Vanhat pyykkipojat olen joskus kauan sitten saanut lahjaksi rakkaalta sisareltani<3 Ne saavat toimia  somisteena, sillä yläkerran kylppäristä tulee aika harvoin vietyä pyykkejä ulos kuivumaan.


Inspiraatio tähän saippuapullotuunaukseen tarttui Pitsi ja pipari-blogin postauksesta, johon pääset kurkkaamaan tästä, KLIK! On niin mahtavaa, kun nämä ideat tarttuvat muista blogeista ja innostavat toteuttamaan! Nyt lähdenkin taas saamaan uusia innostuksen kohteita blogiystävieni postauksista!

Hymyjä ja haleja viikonloppuunne♥


30 kommenttia:

 1. Tosi kivat pullot :) taitaa tuo innostus tarttua minuunkin!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näin ne ideat ja inspis tarttuvat:D
   Samoin sinule<3

   Poista
 2. Kauniit pullot ja niin suloinen koko pyykinpesupiste että siellähän puuhailee ihan ilokseen :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Minusta pykinpesu onkin ihan kiva kotityö, ainoastaan puhtaan pyykin paikoilleenlaitto tuntuu tylsältä. Samoin sinulle:)

   Poista
 3. Kivat tuli pulloista. Pikku tuunaukset piristää aina! Ihanaa viikonlopun jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne piristävät, tulee hyvä mieli, kun saa toteutettua jotain konkreettisesti haaveilujen lomassa:D Kiitos ja samoin<3

   Poista
 4. Ihana kirjanen ja pulloista tuli kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kirjanen on minustakin ihana<3 Voin vain kuvitella, millaisia aarteita nuo mallit ovat joskus olleet, kun ei ole ollut tietokonetta erilaisten fonttien etsintään...

   Poista
 5. AAAAWWW!!! Sä veit noi tekstit ihan eri tasolle, niin hienojaaa!! Pidä kirjasestasi kiinni kynsin ja hampain, uskomaton aarre kyllä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan sulle inspiksestä:) Pidän kiinni, minusta on mukava kuvitella, miten edellinen asukas on ehkä kirjaillut lakanoihin nimikirjaimensa tämän kirjasen mallien mukaan:)

   Poista
 6. Hieno kirja-aarre! Jos jossain divarilla tuo sattuisi tulemaan vastaan, niin lähtisi varmasti omaan matkaan, sillä kirjaimet ja monogrammit kiinnostavat ammatin puolesta aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan edellisten asukkaiden jättämä aarre, ja sattumalta tuo kirjan vuosiluku on talomme rakennusvuosi<3 Kuullostaapa kiinnostavalta ammatilta...

   Poista
 7. Minäkin bongasin samasta blogista tuon ja itsekin pitänyt nuo toteuttaa mutta enpä ole vielä ehtinyt :) kauniit pullot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt näitä pesuainepulloja muissakin blogeissa, mutta vasta nyt itsekin sain aikaiseksi tuon pikkutuunauksen. Kiitos<3

   Poista
 8. Totta, tuo kirjanen on aarre ! Ja miten kivat textit tuunasit pulloihin, wau !
  Tuunailu on niiin kivaa :) Kauniita kuvia kaikki.
  Aurinkoiset sunnuntaiterkut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tykkään itsekin tuunailusta varsinkin, jos sen avulla voi antaa muuten hylättävälle esineelle uuden "elämän".

   Poista
 9. Voi mikä ihana kirja-aarre, eipä ole missään ennen vastaan tullut. Kiva idea nuo pullot, pieni mutta iso muutos pyykkäys hommiin! Näitä ihania ideoita löytyy milloin kenenkin blogeista, siinä sen rikkaus piileekin. Kukaan ei pahastu vaikka niitä lainaisi omaankin käyttöön ja tuntuu mukavalle jos on saanut itsekin annettua jollekin pienen kipinän johonkin uuteen toteutukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoma Penttilän kirjanen on tosiaan ihana<3
   Ihailen muiden luovuutta, mutta en läheskään aina saa toteutettua kaikkia kivoja ideoita, joita täältä blogistaniasta löytyy...
   Itse ilahdun tosi paljon, jos kuulen jonkun saanen idean tai inspiksen omasta blogistani - se on ihan parasta palautetta:)

   Poista
 10. Söpö tuunaus! :) Niitä ideoitahan minäkin blogeista paljon saan. Ja paljon inspiraatiota ja iloa!!

  Kyllä kauniita nuo wanhanaikaiset kirjaimet. Silloin kaunokirjoitus oli taidetta. <3 Nykyään kaikki on niin pelkistettyä ja tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjanen on tosiaan ihan taidetta, niin kauniita monogrammeja. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi<3

   Poista
 11. Ihania inspiraation lähteitä. Se iski nyt minuunkin, mutta ajattelin kysäistä, että oletko käyttänyt tavallista maalia vaiko ihan lasimaalia näitä pulloja varten. Syysterkuin Anki PS. sinun blogisi on aivan ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt tavallista maalia. En kylläkään tiedä, miten hyvin se pysyy lasipinnassa:D Inspiraationi iskee usein aika yhtäkkiä, joten käytän yleensä maaleja, joita nurkista sattuu löytymään - tämä ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa...
   Kiitos ihanista sanoistasi♥

   Poista