"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 20. tammikuuta 2014

Cabo Verde, no stress

Kävimme tammikuun alkupuolella perheen yhteisellä lomareissulla Kap Verdellä Salin saarella Santa Mariassa.


Ajattelin ensin, että en sen enempää kerro matkastamme täällä. Päätin kuitenkin laittaa muutaman kuvan näin jälkikäteen ja mainostaa matkamme kohdetta muillekin, jotka haluavat näin talvisaikaan takuuvarmasti lämpimään ja persoonalliseen paikkaan, jossa paikallinen kulttuuri ja elämä on läsnä turistienkin arjessa. 


Siis niin ihana paikka<3 Asuimme Santa Marian vanhimmassa Porto Antigo huoneistohotellissa, joka oli merenrannalla keskellä kylää. Majapaikastamme alkoi  ihana hienohiekkainen monen kilometrin mittainen hiekkaranta.


Lähellä oli kylän yksi tärkeistä paikoista, nimittäin laituri, jonne kalastajat toivat päivän saaliinsa. Laituri oli hauska paikallisten ja turistien kohtaamispaikka, jossa kävimme lähes päivittäin. Ihana tuo vaaka<3Lähettelin postikorttien sijaan Suomeen muutaman tekstiviestin:

Tekstiviesti 1:
"Ollaan Kap Verden valkoisimmat ihmiset ja ainoat suomalaiset tässä majapaikassa. Kalastajilla oli tänään saaliina kaksi haikalaa ja kottikärrykaupalla pikkukaloja, jotka perattiin ja myytiin laiturilla saman tien. Local boys heittelevät yläfemmoja, haluavat jutella ja toimia oppaana. Illalla jostain kuului pitkään rummuttelua. Ihan mahtava tunnelma! Terkut Afrikasta:D"


 Tekstiviesti 2:
"Ollaan Kap Verden punaisimmat ihmiset. Kalastajien saalis tänään: kaksi pientä haikalaa ja joku pullokala ja saavikaupalla pikkukaloja:D Auringonlaskun aikaan Local boys rummuttelivat porukalla beachilla ja muutama saalisti aaltojen rannalle heittämiä mustekaloja. Ekat kaupat koluttiin vasta eilen ja yhteen jäätiin pelaamaan kauppiaan kanssa afrikkalaista lautapeliä. Hävittiin nämä molemmat Ouril-matsit. Halit Afrikasta<3"


Tekstiviesti 3:
"Herätään joka aamu ensimmäisen kerran kukon kiekumiseen siis kuuden kieppeillä:D Aamupalaksi juodaan tamarindomehua ja syödään papaijaa sekä ohukaisia paikallisen hunajamaisen hillon kera ja kaikki tämä ihan meren rannalla olevassa ravintolassa aaltojen kohinassa. Itse asiassa kuuntelemme koko ajan aaltojen kohinaa, ihanaa<3 Rumpurytmejä kuuluu jostain melkein joka ilta. Eilen lähdimme kävelemään kohti rumpujen ääntä ja päädyimme kylän aukiolle, jossa 12 hengen rumpuryhmä rytmitteli ihan mielettömän rumpusession. Terkuin kirjeenvaihtajamme Kap Verdestä:)"


Koko viikko syötiin paikallisen tavan mukaan meren antimia, eli sitä, mitä kalastajat saivat päivän saaliiksi. Kuvassa eksoottisin ruoka-annos: Cracas, joiden sisältä kaivettiin kovalla työllä jotain simpukan tapaista makuelämystä ja jonka jälkeen sisällä oleva liemi juotiin. Hmm.. maistui merivedeltä ..onneksi oli vain alkupalana :DIhania ovia ja ikkunoita<3Viimeisenä päivänä veimme joitain Suomesta tuomiamme vaatteita, leluja, koulu- ja hygieniatarvikkeita lähellä olevaan Castelos do Sal-nimiseen lahjoitusvaroin ylläpidettävään tukea tarvitsevien lasten kouluun. Tänne matkaavan kannattaa siis sulloa matkalaukkuun tuonne sopivaa lahjoitustavaraa - tulee hyvä mieli vielä matkan päätteeksi<3

Eipä olla näin kaukana kotoa ennen oltukaan:) 

Aurinkoista oloa ja iloa viikkoonne
Postauksen kuvat ovat tyttäreni ottamia.

16 kommenttia:

 1. Oi ku teillä on ollut kiva reissu! Reissukuume sen kuin pahenee ;) Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
 2. teillä on ollu varmasti ihana reissu. kuvista ainakin saa sellaisen vaikutelman.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa vastapainoa mun talvikuville :)) Mitkä maisemat ja tuo vesi... upeaa!!!

  VastaaPoista
 4. Voi ihana millä matkalla olette olleet!
  Tuo viimeinen kuva ON ihana...tuo vesi...:)

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan käynyt Kap Verdellä, mutta ilmeisen ihana paikka lomailla.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, lämmintä ja turkoosi vesi! Sitä kuvat toivat mieleeni :) Itse en muuten koskaan ole ollut missään lämpimässä lomalla, mutta toivossa on hyvä elää!

  VastaaPoista
 7. Aah mikä kohde. Varmasti oli upea reissu ja uusia kokemuksia tuli muistoiksi :)

  VastaaPoista
 8. Toi on niin ihana paikka! Oltiin siellä nelisen vuotta sitten ja rakastuttiin paikkaan ja ihmisiin. Mennään varmasti vielä joku kerta uudestaan! <3

  VastaaPoista
 9. Ihanalta näyttää! Kap Verde on vielä kokematta...

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan ihania kuvia! Kiitos kun jaoit ne :)

  VastaaPoista
 11. Voi, miten ihania kuvia, varmasti upea reissu! <3

  VastaaPoista
 12. Olipa kiva "päästä" reissulle! Olit niin osannut elävästi kirjoittaa.
  Minunkin ystävät ovat käyneet tuolla, itse olen käynyt vain kerran Thaimaassa ja ihastuin siihenkin, mutta toki muuallakin olisi kiva käydä.
  Ihanaa viikkua!

  VastaaPoista
 13. Kiva, kun laitoit kuvia! Mekin mietittiin sitä vuosi sitten, mutta valittiin sitten toinen kohde. Lento sinne on kuitenkin 9 tuntia, onko viikko liian lyhyt? Sitä mietin. Kauniit kuvat ja tunnelmat! :)

  VastaaPoista
 14. Ihanan kuuloinen reissu!
  Täälläkin matkakuume nousee, maaliskuussa mennään Namibiaan.
  Mua ahdistaa pitkät lennot, mutta kyllä sen kärsii kun perillä on ihana loma odottamassa!

  VastaaPoista
 15. Lähen samantein katsomaan miten täältä pääsee tuonne, ollaanhan me jo puolissa välissä matkaa!!! Varmaan joutuu tekee muutaman pompun mut kiitos vinkistä, safarit ei kiinnosta mut turkoosi meri aina! Karibialla ollaan oltu, mt et sitä löytyykin täältä lähempääkin.. ;)

  VastaaPoista
 16. Kivoja kuvia ja tulee mukavia muistoja . Olen käynyt kaksi kertaa tuolla samaisessa paikassa ja haaveissa mennä uudelleen. Parhaimpia lomapaikkoja missä käyty.

  VastaaPoista