"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 4. elokuuta 2017

DIY lepuuttajien suojat fleecestä


Veneemme lepuuttajien eli fendarien suojat on nyt uusittu. Ne ovat olleet jo jonkin aikaa käytössäkin ja hyvin ovat toimineet eli pitäneet kitinät poissa ja suojanneet veneen kylkiä.


Vanhat suojat joutuivat uusimislistalle vihreän värinsä ja kulahtaneen lookinsa vuoksi. Pelkkä väri ei kuitenkaan ollut uusimisen syynä, vaan kangassuojissa oli jonkun verran myös repeämiä. Veneen köysistö on musta, joten värisävy valikoitui sen mukaan.


Päätin siis tehdä itse suojat, sillä en yksinkertaisesti löytänyt valmiina oikean kokoisia halutun värisinä. Tilaaminen on yleensäkin haaste tällaiselle, jonka on vaikea hahmottaa kokoja tuumina tai löytää oikeaa tuotetta numerokoodien mukaan.Koetin etsiä netistä kangassuosituksia projektiini, mutta ihmeekseni en löytänyt yhtään juttua itse tehdyistä DIY-lepuuttajien suojista. Ilmeisesti näitä ostetaan pääasiassa valmiina, vaikka käsityönähän tämä on todella helppo työ.


Päädyin ostamaan mustaa vähän joustavaa fleeceä, jonka hinta oli 6e/metri. Ostin kangasta kympillä, josta tuli suoja kuudelle fendarille eli yhden hinnaksi tuli vähän reilu puolitoista euroa. Valmiina ostettuna nämä maksavat kympistä kolmeen kymppiin kappaleelta.


Tein pienet kavennukset suojan yläpäähän sekä nauhakujan, jonne sujautin ohutta narua pitämään suojat tarpeeksi supussa. Alareunaan on tehty ainoastaan yksitaitteinen päärme. Pussukasta kannattaa tehdä tosi napakan kokoinen, sillä kangas joustaa sen verran, että ne saa kuitenkin helposti paikoilleen.


Halpa kokeilu siis pienellä vaivalla ja kylläkin myös pienellä riskillä, sillä en tiedä, millainen säänkestävyys ja värin pitävyys fleece-kankaalla on - fleecen nopea kuivuminen ainakin on plussaa.

Ulkonäkönsä puolesta ihan pätevän näköiset näistä ainakin tuli. Tähän mennessä kertyneellä kokemuksella ollaan tyytyäisiä myös muihin ominaisuuksiin, mutta veneilykauden päättyessä sitten nähdään tuliko tehtyä hitti vai huti.


Nautitaan näistä upeista auringonlaskuista ja -nousuista ja ihanasti jatkuneista kesäkeleistä:)

Mukavaa elokuun alkua täällä piipahtaville ihanille♥

24 kommenttia:

 1. Hitti! Hyvännäköiset ja vielä toimivatkin. Ja aina on ylimääräistä mannaa, kun jää ns. viivan alle säästöä :D ...Ainakin tälläiselle Roope-ankalle kuin allekirjoittanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Näille tuli tosiaan ihan naurettavan pieni kappalehinta, joten eipä tässä konkurssiin mennä, jos näistä tuli yhden kesän juttu:D Itse tehden säästää kyllä melkoisesti:)

   Poista
 2. Hyvännäköiset!
  Upea tuo viimeinen kuva!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥
   Joka ilta taivas on erivärinen - luonnon loputon taidenäyttely<3
   Ihanaa viikonloppua myös sinne:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tämä helppo kässähomma hoitui vähän pienemmilläkin taidoilla ja hermoilla:)

   Poista
 4. Oikeasti nerokkaat ja vielä hyvännäköiset Kivoja veneilyhetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-kiitos:) Toivottavasti ovat käyttökelpoiset myös seuraavina kesinä:)

   Poista
 5. Tulipa niistä tyylikkäät ja sopivatkin täydellisesti mustien köysien pariksi. Kiva kuulla kuinka fleece kestää hankauksen tuomaa kulutusta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Anni<3 Tuo kulutuksen ja myös sään kestävyys testataan käytännösä, koska en tosiaan löytänyt netistä mitään vinkkejä kankaan valintaan. Kaupasta ostetut ovat jonkinlaista neulosta, jota vastaavaa en kangaskaupoista löytänyt.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin♥

   Poista
 6. Wau, on kyllä tyylikkäät. Jään täällä odottelemaan käyttökokemuksiasia, jospa ensi keväänä tekisin tuon saman päivityksen. Kyllä itse tekemällä vaan saa mieleiset ja omaan tyyliin sopivat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla:) Meillä on nyt kokemusta näistä nyt noin kuukauden ajalta ja hyvin ovat toimineet ja pitäneet myös värinsä.
   Toivoinkin, että piipahtaisit lukemaan tämän postauksen - mukavaa, kun kävit<3

   Poista
 7. Hienot on ❤️Leppoisia viikonlopun hetkiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Musta väri on kyllä parempi kuin aikaisempi vihreän sävy:)
   Leppoisaa oloa viikonloppuun sinnekin<3

   Poista
 8. Olet sinä niin etevä tekemään sen mitä valmiina ei löydy! Vaikka en ymmärrä veneilystä mitään, niin hyvältä näyttää. Juuri tänään hiukan tuli kommentoitua uusia "väärän" värisiä rengaskiiloja, ollaanko me vähän nipoja??😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, näihin ei tosiaan tarvittu huippuompelijan taitoja - ehkä enemmänkin vain ajatusta siitä, että itsekin voi tehdä:)
   Tunnelma on välillä pienistä jutuista kiinni, vaikkapa väärän värisistä rengaskiiloista:D Ei olla nipoja vaan esteetikkoja♥:D

   Poista
 9. Venesataman hienoimmat!
  Todella kiva idea <3

  VastaaPoista
 10. Heippa,
  Kiinnostaisi tietää miten nämä suojat kestivät käytössä? Lähtikö niistä väriä tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojat ovat edelleen käytössä:) Väriä ei ole lähtenyt siinä mielessä, että eivät ole sotkeneet paatin valkoista reunaa. Aurinko on ihan aavistuksen haalistanut, mutta ovat edelleen mielestäni tosi hyvät - kuivuvat nopeasti, kestävät hankaamista ja suojaavat paattia:)

   Poista