"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 19. syyskuuta 2015

Calluna and Berry Garden


Tänään ollaan puuhailtu pihapiirissä. Haikein mielin on siirrelty kankaiset pihatuolit ja riippukeinu jo talviteloille, jotta syksyn kosteus ei homehduttaisi niitä.


Ostin myös ensimmäisen gallunani. Valkoisiakin olisi ollut tarjolla, mutta tällä kertaa valitsin vaalean punertavan sävyn.


Kuistilla sen seurana on myös lankaköynnös, jonka jo luulin kuolleen. Toin sen ulos kuistille kirpparilta ostamaani peltiruukkuun, ja kuin ihmeen kaupalla alkoikin toipuminen. Taidan saada siitä uudestaan viherkasvin sisälle kunhan vähän noita kuihtuneita vielä karsitaan lisää.


Kotipuutarhassa taas luonto on antanut pikkuruisia maistiaisia kasvihuoneestamme.  Tänä vuonna kävi päinvastoin kuin viime kesänä: tomaatin kasvatus onnistui, mutta kurkkuja olemme saaneet vain muutaman.


 Kirsikkatomaatit ovat aavistuksen sydämen muotoisia ja ihan mielettömän hyviä ja makeita. Tomaatintaimen nimikyltissä lukee Berry Garden. Näitä taimia yritän saada käsiini myös ensi kesänä ellen sitten onnistu kasvattamaan taimia siemenestä.


Keltainen tomaatti ei ole vielä saanyt kypsytettyä yhtään tomaattia, ja tavallinen punainenkin vielä odotuttaa sadon punertumista. Toivottavasti suurin osa ehtii kypsymään kasvihuoneessa, sillä en aina ole onnistunut vihreiksi jääneiden tomaattien kypsyttämisessä sisätiloissa.


Huomenna on taas tarkoitus mennä puuhailemaan mökille, sillä siellä ne maalipurkit ja pensselit odottelevat maalaajaa. Nyt remontilla alkaakin jo olla kiire, sillä näitä lämpöisiä syyspäiviä ei välttämättä enää kaua riitä. Maalausaiheisia postauksia siis jälleen luvassa:D

Nyt suunnistan kuitenkin katsastelemaan seuraamieni ihanien blogien uusimpia postauksia.

Hugs&Smiles<3

24 kommenttia:

  1. Suloista sydämellistä tomaattisatoa :) Oma elämänlankani kukoistaa ulkona, sisällä en saa sitä menestymään. Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, huomasin tätä lukiessani, että olin kirjoittanut kasvin nimen väärin. Kyseessä on siis lankaköynnös eikä elämänlanka. Korjasin jo nimen postaukseen:)
      Kiitos ja samoin sinulle<3

      Poista
  2. Kauniita istutuksia! Ihana saada omaa satoa, se on kyllä parasta!
    Iloista remppamieltä mökille ja innolla odottelen kuvia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pikkutomaatit maistuvat kyllä oikein erityisen hyviltä<3
      Kiitos sinulle - kamera pakataan taas ilman muuta mukaan:D

      Poista
  3. Ai jestas miten kauniita antimia teidän kotipuutarhasta tuleekaan. Kuin karamelleja nuo tomaatit. Niin se on aina haikeaa kun syksy alkaa, toisaalta kivaakin käpertyä sisälle lämpimään. Nyt on kyllä syksy kivoilla ilmoilla meitä hellinyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kirsikkatomaatit ovat suloisen näköisiä. En ole ennen tätä lajia nähnytkään, ja maku tosiaan on ihan yliveto<3 Syyssäät ovat tosiaan olleet leppoisat, siksi meilläkin vasta nyt keräillään kesäjuttuja pihalta pois. Aurinkoisia päiviä tarvitaan vielä tomaatinraakileiden kypsyttämiseksi ja tietekin ihan vaan omaksikin iloksi:)

      Poista
  4. Ihanat syysasetelmat! Mulla on jäkälät valmiina, vielä jotain vihreää pitäisi saada joukkoon. Tosi houkuttelevan näköisiä on kyllä tuo kasvihuoneen sato! Ihanaa, kun saa omasta puutarhasta suoraan ruokapöytään! Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Meillä tämä sato on ihan pikku maistiaisia ja ekstraherkkuja. Tänä vuonna mahdutin pieneen kasvihuoneeseemme kolme kurkuntainta ja neljä tomaattia sekä yhden paprikan, joka ilmeisesti antaa sadoksi vain yhden paprikan. Tätä hurjaa satoa sitten jaetaan neljälle herkuttelijalle, joten vatsat eivät ihan näistä täyty. Onneksi on kaupan vihanneslaarit valikoimia täynnä:D
      Samoin sinulle<3

      Poista
  5. Kauniit syksyiset asetelmat olet loihtinut :)
    Minullakin osa tomaateista jää vihreäksi, vaikka kasvihuoneessa tomaatit ovatkin. Olen nyt saanut muutaman tertun kypsytettyä sisällä niin, että laitoin lasikuvun alle tomaatit ja yhden omenan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenakypsytystä en olekaan kokeillut, täytykin painaa vinkki mieleen. Kiitos<3

      Poista
  6. Tosi kauniit asetelmat! Ja ihania pikku tomaatteja! Näyttävätkin niin makeilta ja herkullisilta. Jospa itsekin joskus saisi kasvatetua jotakin. :) Mukavaa syyssunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Nämä kasvatusyritykset eivät minulla aina mene ihan nappiin - en taida olla tässä hommassa tarpeeksi pitkäjänteinen. Välillä tulee kuitenkin kivoja onnistumisia kuten nyt nuo tomaatit. Iloa viikkoosi<3

      Poista
  7. Aivan ihastuttavan (ja herkullisen) näköisiä nuo sydämen muotoiset tomaatit!!! Raaskiiko niitä edes syödä? On varmasti mukavaa omistaa oma kasvihuone, josta voi sitten popsia satoa. Haaveilin joskus kasvihuoneesta, mutta näillä viherpeukalotaidoilla se taitaa jäädäkin vain haaveeksi...jos sitten joskus eläkepäivillä...;)
    Kaunista syyspäivää sinne maalitelan varteen. Innolla odotan jo seuraavaa postausta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei meinaa raaskia, mutta pakkohan se on herkutella:D Tällainen minikasvihuone on mukava - isompaan taidot ja aika eivät taitaisi riittää:) Viime sunnuntaina maalia leviteltiin aika tavalla, ja homma jatkuu taas tulevana viikonloppuna. Kiitti, Satu<3

      Poista
  8. Kauniita syysistutuksia <3 - ihanaa, ettei syksyn tulo tarkoita sitä, että piha ja terassi jäisi heti täysin paljaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin ovat lumihiutaleet vielä voimissaan. Ostelen lisää callunoja niiden tilalle vasta myöhemmin syksyllä:)

      Poista
  9. Ihania sydämen muotoisia tomskuja, parhaimmalta maistuu varmasti oman sadon herkut! Kyllä olo on vähän haikea kun syksy on selvästi tullut nyt, en tykkää ollenkaan! Ainoa kiva on sinnä on pimeät illat ja kynttilät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä jäi säiden takia jotenkin lyhyeksi, siksi kai haikailen auringon lämmön perään:) Kynttiläaika on tosiaan yksi syksyn parhaista asioista<3

      Poista
  10. On toisaalta haikeaa, kun kesä muuttuu syksyksi ja hetket riippukeinussa jäävät taakse. Mutta, toisaalta syksyssäkin on omat ihanat puolensa. Kävelyt lehtien peittämällä polulla ja tämä väriterapia. Ihanaa ja voimaanuttavaa! Ja, oi nuo sinun sydän tomaatit, omasta kasvihuoneesta, ihanaa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti kirjoitettu - kiitos:) Voimaannuttavaa viikkoa sinulle<3

      Poista
  11. Niin vaan kesäjutut karsiutuu pihalta ja syksy astuu tilalle. Kauniit syyskukat sinulla ! Minä myös hankin jo ensimmäiset Callunat asetelmiin, toisaalta mukavaa vaihtelua tämäkin :)
    Voi kuinka makean näköisiä tomaatteja teillä kasvaakaan :)
    Onkin ollut upea maalaus ilma tänään, näitä ei voi enää montaa ollakaan...kuvia odotellessa!
    Mukavaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  12. Kerrassaan ihanat syksyiset istutukset sulla siellä! Kyllä täälläkin ollaan hivenen haikeilla mielin siirrelty pihakalusteita liiteriin odottamaan ensi kesää. No, on tää syksykin silti ihanaa! Mukavaa alkanutta viikkoa sulle:)

    VastaaPoista
  13. Kauniit istutukset ja syystunnelma.
    Kesälle on vain heitettävä jäähyväiset, mutta onneksi syksykin voi olla kaunis kuin calluna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kaikille ilahduttavista kommenteistanne. You just make my day<3

      Poista